Дряазнещия, ти от коя планета си? Що не се върнеш там, щом тук не ти харесва?IRRITATING написа:Аз при Никси няма шанс да отида ама ти вземи си редактирай поста да не отидат лошите да му нашият актове на човекаsilent написа:IRRITATING написа:Много правилно Аз не съм съгласен някой счетоводител да си сменява накладките пред блока и после да се движи редом с мен Първо обаче трябва да почнат от сервизите защото 70% от майсторите изобщо нямат диплома за това което вършат
Колега ходи си в сервиз и не ни занимавай с фобиите си. Между другото Никси от Герман е счетоводител имай го в предвид и да не припарваш в сервиза му. Съобразно вижданията ти препоръчвам сервиза на Дунев там начело с Румен сите са инженери и при това олеле майко какви.
Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Колеги да ви се похваля.Преди малко пак си бях за глобичка
,защото смених лагерите на задно ляво колело на Форда на баща ми.А и какъв хубав лаф моабет му ударих със съседите 

И аз утре ще съм за глоба като си сменя кормилния накрайник .... не съм счетоводител така,че не се плашете и карайте без да се притеснявате ,че колата ми ще се строши както ме изпреварвате и ще повлече и вас в отвъдното ! 

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Здравейте, аз съм считоводител.
Оня ден ми свърши течността за чистачки, отидох на една бензиностанция и си купих концентрат. После отворих капака, сипах концентрата, после долях вода от лейката на бензиностанцията и вече имам течност за чистачки.
Използвах я, до сега нямам проблем. Дали ще имам обаче проблем като съм си я долял сам
Да не ми повреди стъклото или помпичката???
Добре, че я смених на бензиностанцията, а не пред блока.... пу-пу.
Вече ще знам, че щом съм счетоводител, не бива да извършвам такива сложни ремонти по колата си....
Сегасе сещам, че и на задната чистачка налях течност... чудя се вече дали да не отида в сервиз, да я махнат тази и да сложат нова....

Оня ден ми свърши течността за чистачки, отидох на една бензиностанция и си купих концентрат. После отворих капака, сипах концентрата, после долях вода от лейката на бензиностанцията и вече имам течност за чистачки.
Използвах я, до сега нямам проблем. Дали ще имам обаче проблем като съм си я долял сам

Да не ми повреди стъклото или помпичката???
Добре, че я смених на бензиностанцията, а не пред блока.... пу-пу.
Вече ще знам, че щом съм счетоводител, не бива да извършвам такива сложни ремонти по колата си....
Сегасе сещам, че и на задната чистачка налях течност... чудя се вече дали да не отида в сервиз, да я махнат тази и да сложат нова....

- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
batmilko написа:Здравейте, аз съм считоводител.![]()
![]()
Ще те глобят 1000 за предната и 1000 за задната, да се научиш да не бараш несчетоводителски неща :)
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
Да ме хванат за глобата! Колата си е моя и ще си правя каквото поискам с нея!
-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
Направо могат да закрият форума, без направи си сам за какво ни е тоя форум 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами тъжна новина за живеещите в блокове /особено У големото село/ ,в прованса пред къщата няма проблеми 

Идеята е добра, ако се направи както трябва, въпреки, че не ме касае пряко.
Гараж си имам, в къща съм, инструменти си имам и имам някакво понятие кое как се прави.
Аз предпочитам:
1.Ако мога да си поправя колата сам,да си я правя у нас, вместо да отида в сервиз и за нещо дребно да дам 50 кинта за труд;
2.Ако не мога да си поправя колата сам, да повикам някой приятел с акъл да я погледне и после да го черпя биричка;
3.Ако ще се чупи нещо, да го счупя аз, вместо гъзоръкия "майстор" в сервиза;
4.Ако мога за една част да дам 15 лева, вместо 150 за видимо същата.
Но най-вече искам, ако се наложи да опирам до майстор, да си отваря очите и да се отнася съвестно към работата си, за която му се плаща, а не да ме накара да сменя работещи части, само защото си няма понятие къде е проблема.
Гараж си имам, в къща съм, инструменти си имам и имам някакво понятие кое как се прави.
Аз предпочитам:
1.Ако мога да си поправя колата сам,да си я правя у нас, вместо да отида в сервиз и за нещо дребно да дам 50 кинта за труд;
2.Ако не мога да си поправя колата сам, да повикам някой приятел с акъл да я погледне и после да го черпя биричка;
3.Ако ще се чупи нещо, да го счупя аз, вместо гъзоръкия "майстор" в сервиза;
4.Ако мога за една част да дам 15 лева, вместо 150 за видимо същата.
Но най-вече искам, ако се наложи да опирам до майстор, да си отваря очите и да се отнася съвестно към работата си, за която му се плаща, а не да ме накара да сменя работещи части, само защото си няма понятие къде е проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И защ0 да не си сменя маслото пред блока.Винаги съм го правил сам и не съм замърсил и най-малко.А този дето го предлага този законопроект ли е или нещо друго е голям малоумник.И тъй като неговата може би депутатска заплата е доста голяма,предлагам той да ни плаща сметките за ремонтите.Ле-ле майко какви хора коват закони....
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
Поредната простотия на мерзавците, които сами сме си наредили... Ако тая простотия влезе в сила при нужда товарим всичкия инструмент и на полето.
Да ги видя какво ще пише в акта. 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
the beast написа:И защ0 да не си сменя маслото пред блока.Винаги съм го правил сам и не съм замърсил и най-малко.
Със старото масло какво се случва след като го източиш от картера, чисто информативно?

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Макар че не го сменям пред блока а в гаража (понякога)
Старото масло го събирам и го пращам на село дядото да си пали печката с него.
forski написа:Със старото масло какво се случва след като го източиш от картера, чисто информативно?
Старото масло го събирам и го пращам на село дядото да си пали печката с него.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Спомням си преди години, когато не беше модерно да се ходи по-сервизи и всякакви такива манипулации по-автомобила се извършваха пред блока, как беше напълно нормално и на никого не му правеше впечатление когато старото масло се изсипе на поляната или в канала
Ко да прайш, тук сме си така...

Ко да прайш, тук сме си така...
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
То тъй ама в едно предаване по дискавъри в англия от една кола капна малко масло на асфалта и пича извади кофата препарата и парцала и отиде да го чисти-от асфалта пред тях.Ние никога няма да сигнем до този момент
Аз съм ходил да си сменям маслото досега винаги аз,на село или на квартален канал.Събирам си го в шише и обикновенно на село за разпалка.А в канала колко разлято (или направо източено там) колко шишета и баки с масло пълни и оставени в канала
Ей за това съм против тези ремонти с такъв ефект.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”