Обезвъздушаване на радиаторче на парното голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Обезвъздушаване на радиаторче на парното голф 4

Мнениеот zfa159 » Пон 10 фев 2014 16:54

Да, на загряла ще стане, защото е отворен термостата и изтича почти всичко. Ама ако е студена - изтичат 2-3 литра (останалото е затворено зад термостата). Иначе аз на всичко казвам радиатор, без значение от размера му и затова не сме се разбрали кой за какво говори (както казваха в един лаф, размера не е от значение...стига да е голям :mhihi ).
:beer

Потребителски аватар
streetracer1
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: BMT 2008г

Re: Обезвъздушаване на радиаторче на парното голф 4

Мнениеот streetracer1 » Пон 10 фев 2014 20:45

Изясни ми се картинката! При мен радиаторчето е на бързи връзки, но понеже щуцерите са чупени майсторите в италия още са "снадили" счупванията с маркуч и по две скоби. Мислех да не влиза нещо въздух от там, но притегнах допълнително скобите. Това шуртене ще ме подлуди... Или си внушавам, или се случва понякога да не се появява изобщо дори на студен мотор!? Днес разглобявах капачката на разширителния съд и клапанчето не успявах да го стисна, беше като запекло и дупчиците му се бяха позаталачили. Прочистих ги, раздвижих го и сега го стискам и си отваря и затваря. Не знам дали това има някакво отношение... :mhihi Радиаторчето има изгледи да е оригинално и изключвам да е от ментаците без елементите за завихряне на водата. Всякакви идеи ще са от полза...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”