Пасат Б5 , проблем със спирачките
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 , проблем със спирачките
Здравейте колеги,напоследък Пасатко взе да не иска да спира както трябва , помагайте от какво може да е , проблема е такъв ,че педала има по-голям луфт докато стигне до зоната от която започва да спира и изисква доста силно натискане ,а колата не спира , както се казва не "кове" просто съвсем плавно се убива скоростта и при по-екстремна ситуация не бих могъл да спра рязко , което ме притеснява , колата е 1.9ТДИ 110 коня АФН , феродо има възможно ли е то да е изгоряло или нещо от тоя сорт , помагайте какво да правя и къде да търся проблема . Благодаря ви много предварително !!! 

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Re: Пасат Б5 , проблем със спирачките
Ако педала е по твърд от преди може да е заминало сервото в следствие на нередовно почистване на отводнителните канали. Може да дърпа въздух по вакумите от сервото до вакуум помпата. Провери нещата, при меше същото както ти си го описал и се оказа сервото. Раьбира се това е само налучкване в случая.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли малко по-подробно да ми обясните , педала не е по твърд ,а по-мек дори и кои отводнителни канали, също кои вакуми отговарят за сервото 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ходи я погледни на подемник за течове на спирачна течност
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
A относно "ковaнето"нa спирaчките нямa кaк дa стaне зaщото си с ABS.по принцип когaто се износвaт нaклaдките и дисковете е нормaлно педaлa дa зaпочвa дa хвaщa по нaдолу 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
IRRITATING написа:Ходи я погледни на подемник за течове на спирачна течност
И непременно я смени! (течността, де!)
Спирачна течност се подменя на 2 години!

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам загуба на течност ,чудя се какво да правя , при положение че не мога да си позволя да сменям просто така дискове и накладки без да съм сигурен ,че е от тях проблема 
П.п наскоро при рязко натискане един от маркучите се спука и не знам колко течност е изтекла ,дали е цялата или част от нея , след смяната държаха по-добре ,майстора ги беше обезвъздушил и напоследък пак отслабнаха, имам чувството че има въздух

П.п наскоро при рязко натискане един от маркучите се спука и не знам колко течност е изтекла ,дали е цялата или част от нея , след смяната държаха по-добре ,майстора ги беше обезвъздушил и напоследък пак отслабнаха, имам чувството че има въздух

- radotom
- Модератор

Значи смени и спирачните маркучи!!!!!!!!!!!!!!!!!
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Е след като не изтича от тях течност какво като ги сменя . От ляво е сменен след като беше спукан . Какво ще подобрят новите маркучи , извинявайте ако ставам нахален , обаче не съм наясно с нещата ,а знаете че в днешно време на никой парите не са му в изобилие , та искам да мина без излишни смени 

- radotom
- Модератор
Със сигурност ще подобрят спирачното усилие.
Не за друго, ами защото новите няма да се разтягат като дъвка или по-зле (както твоите, например)
Ти защо сменяш ангренажен ремък, като още не се е скъсал? Какво ще подобри новия?
Па че било консуматив и стареел като всяка гума с времето - то това е за тия, дето се втилясват по разни документации и инструкции
А спирачна течност се сменя на 2 години, защото е силно хигроскопична. Поема влага от въздуха, почва да завира, да се свива при натиск и колата не спира.
Отделно - по-качествено разяжда тръбите на спирачките.
Не за друго, ами защото новите няма да се разтягат като дъвка или по-зле (както твоите, например)
Ти защо сменяш ангренажен ремък, като още не се е скъсал? Какво ще подобри новия?
Па че било консуматив и стареел като всяка гума с времето - то това е за тия, дето се втилясват по разни документации и инструкции

А спирачна течност се сменя на 2 години, защото е силно хигроскопична. Поема влага от въздуха, почва да завира, да се свива при натиск и колата не спира.
Отделно - по-качествено разяжда тръбите на спирачките.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Колега, спирачните дискове не са вечни и не се карат до спукване, буквално! Имат определена дебелина и когато тя падне под дадена стойност е хубаво да се сменят. Хубаво е също така да се сменят в комплект. Два предни или два задни едновременно. Аз лично сменям всички на веднъж. В момента ти имаш два предни диска с различна дебелина което означава различно налягане на спирачната течност в двата спирачни апарата. Колкото малка да ти излгежда разликата в дебелината на дисковете, не се заблуждавай, че това води до същата малка разлика в налягането.Същото важи и за маркучите. С времето материала старее и губи качества.
-
- Автомобил:
- Двигател:
два предни диска с различна дебелина което означава различно налягане на спирачната течност в двата спирачни апарата
Само да се намеся-цитираното НЕ Е вярно!Всичко останало е точно.
Който има представа,че има една наука "Хидравлика" знае защо.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже баща ми е стругар ако ги престърже ,ще има ли ефект ,чувал съм че някой хора го правят това ,дали има смисъл . И да взема само нови накладки примерно със престъргани дискове ...
- radotom
- Модератор
smash22 написа: ако ги престърже ,ще има ли ефект ,
Да, ще са по-леки и ще можеш да ги хвърлиш на по-далече!
Човек, щом е стругар, значи би трябвало да си има понятие от метали и обработката им. Както и от размери, износвания и допуски от производител
Разпитай го, за да разбереш дали ще ти носи цигари в затвора, след като размажеш някого заради това, че не си успял да спреш.