Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Водоструйка или домашна автомивка...

Мнениеот joro_kem » Вто 07 яну 2014 18:35

ми виж в гаранционната карта какво пише.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 08 яну 2014 12:47

Здравейте колеги и ЧНГ 2014-та!
Току що си купих Керхер 2.14 и много съм радостен!
Говорих с един приятел,който е поддържал такива машини и общо взето ми обясни,че модела е абсолютно хоби изпълнение!
Най-важното е (както и за всички други :c020 ):
- винаги да се объзвъздушава и тогава да се пуска!
- да не работи непрекъснато повече от 10-15 минути,за да се охлажда!
- да се пази от замръзване-логично!
- да се почиства цедката - редовно!
Скоро ще я пробвам и ще споделя впечатления.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 08 яну 2014 17:39

Имам Керхер от 6 години!Нищо не съм чистил и нямам филтър на водата!Работи безотказно!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 25 яну 2014 21:43

Имам Бош Акватак 10 от 2 месеца. Днес я пуснах за първи път за да измия външна тоалетна. Работи около 5 мин и спря да работи :) . Цъкаш спусака, не издава никакъв звук и пръска вода само заради налягането преди нея. Последва проверка на контактите - ток си има. И обратно към метро за да си я оправят.

Другия път ще чета повече преди да пазарувам такива работи, ама я видях на "промоция" и за 109лв си я взех без да се замислям много. Уж метална помпа, метален изход за високото налягане. Ама краткотрайна работа.

За краткото време което работи не ми хареса, че налягането беше леко ниско. Не пръска като тия по автомивките за левче.

Потребителски аватар
ivanestio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanestio » Вто 28 яну 2014 10:24

Когато избирах водоструйка и екстрактор, първо гледах и някой от цените на важните компоненти при евентуално подменяне извън гаранция. Водоструйката ми е Лавор ето този модел http://www.aviatrans.bg/catalog/index.pcgi?rec_no=299&rec_type=product , а екстрактора е този http://www.aviatrans.bg/catalog/index.pcgi?rec_no=330&rec_type=product .За водоструйката мога да кажа, че налягането наистина не може да се сравни с това по автомивките, но това е хоби машина все пак.При подходяща техника на работа се справя отлично, а накрайника за супер силна струя, прави чудеса, но той не е за миене на автомобили, с него примерно разбивах врастналия мъх по бетона на терасата+ един слой бетон от 3 мм.(приблизително)преди да си поставя асвалт за изолация, а машината работи с часове без да спирам, първо, че още беше в гаранция и викам ако ще гори да е сега, но уви.Така вече 3 години си работи,а колата се мие веднъж седмично с нея.
Екстрактора работи две години и съм сменил само мотора извън гаранция, на цена 75 лв.(смяната си е собственоръчна, не съм плащал монтаж), за сравнение мотора на подобна машина на Керхер е 245 лв.
От приятел, който работи в сервиз за подобна техника, знам, че доста рядко правят ремонти на машини с марка Лавор, в сравнение с такива на други фирми, дали е заради факта, че да речем са по-малко като количество в ръцете на потребителите, по-малко се чупят или хората си ги носят в оторизирания сервиз, а не в техния, всеки си преценява.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 13 фев 2014 20:01

[quote="Matematiks"]да и купя въпросният комплект.
Това е комплекта- http://www.directhoses.net/ :c020
Здравей. Купи ли горния комлект ? Че след луфата Г образния накрайник е актуален много.

brum

Мнениеот brum » Чет 20 фев 2014 20:33

Днес ми я смениха с нова, че и друг модел. AQT 33-10. Изглежда една идея по-компакта. И е с някаква различна система за връзване на маркуча за високото налягане - SDS, тия типичните бошовски работи. Ще гледам да я тества тия дни да видя дали ще работи повече от 3 минути :) .

kaldi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaldi » Съб 22 фев 2014 15:33

Здравейте колеги и от мен. След доста четене из интернет и най-вече този форум, сериозно обмислям покупката на предполагам новата водоструйка Parkside PHD150 C2, в каталога на Лидл я предлагат само в четвъртък-27.02.2014. Който притежава водоструйка от тази марка да сподели заслужава ли си 150 bar, 2100W -239 лв. Мисля че е със същите параметри като А1.

brum

Мнениеот brum » Нед 23 фев 2014 4:18

Я пак, 150 бара или 110 бара :) ?

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Нед 23 фев 2014 10:23

brum написа:Я пак, 150 бара или 110 бара :) ?

Колега 110бара е нормалното работно налягане а максималното е 150бар.

Относно старата и новата като ватове са еднакви дължина на кабела за захранване също,техническите спецификаций са еднакви както и окомплектоването имам предвид 2та струйника,въртящата се четка, шампоана и бързата връзка.Само дължината на шланга при новата не знам колко метра е?При старата А1 по спомен май беше 6 метра.

kaldi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaldi » Нед 23 фев 2014 11:19

Ясно, явно само буквата е сменена, според годината. Ще я вземам, но някой да каже какви точно са особеностите при пускането и спирането на водоструйката.

brum

Мнениеот brum » Нед 23 фев 2014 12:42

Вързваш я към водата, цъкаш спусъка и чакаш да потече вода от него. След това я включваш към контакта, цъкаш копчето и действаш смело.

Гледай да не я пускаш да работи без вода :) .

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 23 фев 2014 13:34

kaldi написа:Ще я вземам, но някой да каже какви точно са особеностите при пускането и спирането на водоструйката.

ето за пароструйка (като махнеш инструкциите за подгряващата част, всичко друго важи с пълна сила и за водоструйки): http://intertechnic.bg/index.php?p=article&aid=16

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 23 фев 2014 17:55

kaldi написа: Който притежава водоструйка от тази марка да сподели заслужава ли си 150 bar, 2100W -239 лв.

Като цяло съм доволен. Недостатъци :- маркуча е много твърд и трудно се навива и се иска въртене на струйника. Внимание с манивелата за маркуча - 2 пъти се защипах яко.Турбодюзата се запуши от 1 люспа пластмаса /с иглата я отпуших и продухах/.Щатния щутцер на входа на водоструйката е калпав - смених го,че не се защипва добре и пръскаше оттам.Не използвеам препарати за безконтактно сваляне на лака :Mr Green Fun .
Захранвам е през филтър със сменяем патрон 50 микрона /побеже освен от водопровод я използвам и с вода от кладенец/. Добра сила.
Още 1 недостатък е, че няма Г образна дюза за миене на шасито отдолу особено след луга.
Проблеми други не съм имал. През задаващ се студ я обезводнявам , при много минус спи на топло в къщи да не изстине :mrgreen
П.П Тази годишна помия дето я поливаха по улиците се изми много трудно /явно е голям концентрат. Омокряне, разтъркване с четка, измиване обилно и след малко пак изби солта.Едва след 3 тотообилно измиване се изми :screwy - Да се има в предвид концентацията на лугата !!!

П.П. Забравих -счупи се пластмасовия нит на манивелата за навиване на маркуча.Сложих 1 алуминиев нит. Не го смятам за проблем.

Последна промяна от kris11 на Вто 25 фев 2014 10:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Нед 23 фев 2014 21:27

И аз съм доволен от водоструйката,въпреки ,че предимно я ползва баща ми.Има доволно сила.Нямаме ядове с нея от както е закупена преди година и нещо.Колегата "kris11" e написал какво може да се подобри,и за дребните недостатъци.

Ако я купиш винаги внимавай за това което съветва колегата:
brum написа:
Гледай да не я пускаш да работи без вода :) .

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”