Здравейте !
Искам да сложа газова на колата, но ме наплашиха, че няма да работи добре ...
искам някой ако има представа и поглед над нещата да даде съвет и коментар... колата е с двигател АГУ 1.8Т + чип !
Мерси !
П.П.: Ако темата е на грешно място МОЛЯ да ме извините .. нов съм тук!
Газова инсталация на GOLF 4 1.8T с чип ?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Газова инсталация на GOLF 4 1.8T с чип ?!
Последна промяна от IvanMan на Чет 21 ное 2013 18:37, променено общо 1 път.
Причина: Местя в правилният раздел.
Причина: Местя в правилният раздел.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Re: Газова инсталация на GOLF 4 1.8T с чип ?!
Помоли да ти преместят темата в "Газовия" раздел.
Какво ще я бърка газовата, че си с чип?
Важното е изпарителя да е достатъчно мощен, че да изхрани конете, които си качил.
Има много теми за газифициране на 1.8Т.
Поразтърси се - една дори е моя:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=321222&hilit=+landi
Какво ще я бърка газовата, че си с чип?
Важното е изпарителя да е достатъчно мощен, че да изхрани конете, които си качил.
Има много теми за газифициране на 1.8Т.
Поразтърси се - една дори е моя:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=321222&hilit=+landi
- ZORKOVP
- Автомобил: vw bora 1.8t
- Двигател: 2003 AUQ 180ps
Става какво от това че си с чип ако настройчика си знае работата подберете правилно частите няма да имаш грижи ....
моята е AUQ 180 коня все едно ваща с чип и си върви повече от прекрасно на газ уредбата ми е Мим Газ комп рейка на Реал .и изпарител БРЦ 220коня и върви като змей ..... много рядко ама много ако имаш по малко газ да не достигне при 6000 об на 1-ва и да забие за милисекунда но това е незначителен фал .....пък и не ми се занимава да я бъзикам повече колата още от първата настройка на газ си заспа .....по нататъка ще я чипвам мойта и изпарителчето ще види малко зор ма ще се справи ..Има изпарители на Ланди ренцо за 250 коня но цената е 300лв май .....пък и на коли с по голяма мошност се слага пласмасова тръба 8мм за да няма недостик в пиковете на газ ......
Ако си от Пловдив ще те уредя с газ дядото ги монтира
моята е AUQ 180 коня все едно ваща с чип и си върви повече от прекрасно на газ уредбата ми е Мим Газ комп рейка на Реал .и изпарител БРЦ 220коня и върви като змей ..... много рядко ама много ако имаш по малко газ да не достигне при 6000 об на 1-ва и да забие за милисекунда но това е незначителен фал .....пък и не ми се занимава да я бъзикам повече колата още от първата настройка на газ си заспа .....по нататъка ще я чипвам мойта и изпарителчето ще види малко зор ма ще се справи ..Има изпарители на Ланди ренцо за 250 коня но цената е 300лв май .....пък и на коли с по голяма мошност се слага пласмасова тръба 8мм за да няма недостик в пиковете на газ ......
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
ZORKOVP написа:Става какво от това че си с чип ако настройчика си знае работата подберете правилно частите няма да имаш грижи ....
Ми той и изпарителя на БРЦ за 220 коня е 350 лева, при това на дилърска цена, иначе е 420 лева. То целия комплект на Мим газ не струва толкова.Всъщност и тоя изпарител не е за 220 коня, ами е до 240 киловата. Другите изпарители на БРЦ за ГИ са далеч от това да хранят 220 коня.
- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
e и газовите дюзи си имат много голямо значение.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Нямаш грижи. Както са ти казали колегите, просто трябва да си сложиш правилната инсталация. Пример: Аудо S3 с ре-мап, 240 к.с на колелата - с ГИ и няма ядове ;)
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Мен пък ми е интересно какво става когато с чипа са настроени бензиновите дюзи да отварят до 25 милисекунди, а тавана на всички газови е 18милисекунди?
Или както казва шопа "Е па те всички са направени да минават на бензин при рязко подаване на газ, само дето клиента не го знае!"
Или както казва шопа "Е па те всички са направени да минават на бензин при рязко подаване на газ, само дето клиента не го знае!"
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Tipsy написа:Мен пък ми е интересно какво става когато с чипа са настроени бензиновите дюзи да отварят до 25 милисекунди, а тавана на всички газови е 18милисекунди?
Може с високо налягане на газта след изпарителя и бързи инжектори да е възможно да се намери задоволителен компромис...
Ама... колега, как така "тавана на всички газови е 18 милисекунди"? Той инжектора по принцип си е клапан - пускаш му ток, и той се отваря. Аз не виждам причина да не може да се отваря 25 милисекунди - просто газовия комп трябва да задържа "лампата светната" по-дълго... Възможно е такъв режим на работа да доведе до прегряване на намотките/инжектора, ама иначе...
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Няма да имаш никакви проблеми с газифицирането на Голфа, направили сме много такива, ако се монтира и настрой добре всичко става перфектно.
Газовите дюзи спокойно работят до 24 ms., бензиновото време се умножава по коефициент, ако този коефициент е под единица, газовото време ще е по-малко от бензиновото, това е решението.
Освен това много марки правят една софтуерна магия, над 23 ms. софтуерно задържат инжектора постоянно отворен, така че всичко си става ОК.
Газовите дюзи спокойно работят до 24 ms., бензиновото време се умножава по коефициент, ако този коефициент е под единица, газовото време ще е по-малко от бензиновото, това е решението.
Освен това много марки правят една софтуерна магия, над 23 ms. софтуерно задържат инжектора постоянно отворен, така че всичко си става ОК.

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Обясняват ми, че софтуерно тавана бил 18мс
- mrpetrov
Това на какъв газов компютър (марка, модел)?
- eurogas
- Контакти:
Странно звучи "софтуерно ограничение до 18 мs.", ако всяка една рейка стига спокойно до 23-24мs., излиза че този "софтуер" за който ти говорят е калпав ?
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Така ми го обясниха. Уредбата е романо някаква.
- eurogas
- Контакти:
ROMANO е една доста качествена марка, за също работя с нея, не съм чувал дори за подобни проблеми, а сме направили доста по-сериозни турбини с нея, така че с две думи ВНИМАВАЙ С ТЕЗИ МАЙСТОРИ !!! 

- mrpetrov
Този път съм съгласен с EUROGAS - внимавай с майсторите, че тези нещо те хвърлят по върбите май...
Върни се в “Автогазови уредби”