Голф 4 тди пак започна да тресе - решено
Голф 4 тди пак започна да тресе - решено
Колеги здравейте!Вече тотално съм се отчаял от моя боклук а именно голф 4 тди 110 ахф.Колата имаше следния проблем.Като си карам със около 5-10 км. в час на изключена скорост колата тресеше и в момента който спра тресенето изчезва.Казаха ми че е от разбит маховик.И аз взех да събирам пари и най накрая го купих комплект съединител на ЛУК с маховик демпферен.До момента съм минал около 500км с него и нямах проблем но от днес тресенето на празен ход пак се появи демек 1000лв на вятъра защото сме много богати българите.Искам да попитам дали е възможно пак да е разбила маховика или проблема е друг защото колата изобщо не се кара агресивно.Незнам вече толкова съм се отчаял просто нямам думи а колата си я купих лятото и още и се радвам ама........Някой има мнение по въпроса нека сподели.Благодаря 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 тди пак започна да тресе-ПОМОЩ
Стария махових преди да го смените не го ли огледахте? Има клипове в нета на разбити маховици. Проблема е често срещан и много често се оправя след настройки на помпата. Ако това ще те успокои много маховици по 1000 лева са сменени без стария да е бил за смяна.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Не ти ли хрумна и най-вече на този, който ти е казал да го сменяш, че не може да е от него щом изчезва тресенето като спреш. Като не си на скорост няма връзка между движението и маховика.
Това е често срещан проблем, доколкото съм чел, но не съм срещнал еднозначно решение на въпроса.
Това е често срещан проблем, доколкото съм чел, но не съм срещнал еднозначно решение на въпроса.
Колега стария маховик имаше луфт около 2см и това ти казвам че съм го пробвал на ръка а двигателя го опъва доста повече.ама като сложихме новия тресенето изчезна интересно защо пак се появи.възможно ли е да съм сложил менте маховик ама 500к.м. да изкара е твърде малко.
Сега пак я покарах колата и като че ли като натисна съединителя тресенето малко изчезва но съвсем минимално едвам се долавя.
Сега пак я покарах колата и като че ли като натисна съединителя тресенето малко изчезва но съвсем минимално едвам се долавя.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Колега хубаво е доста да четеш преди да предприемеш нещо толкова сериозно!!Твоя проблем е надлежно обсъждан и в никакъв случай не е свързан с разбития маховик!Трябваше да питаш ifidik и щеше да ти обясни как се решава твоя проблем!Разбития маховик блъска когато напълно спреш!!!!!!Това е най-добрия признак!Не разбирам защо си тръгнал да си хвърляш парите на вятъра?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Голф 4 тди пак започна да тресе
Така както казваш ми изглежда,че проблема е софтуерен. Много сте избързали със заключенията. Опитайта да я прекодирате на автоматик и ако изчезне ,решението е ясно - софтуер.
Колеги утре ще ходя да прекодират колата на автоматик пък да видим какво ще стане?Аз лично мисля че нищо няма да стане защото установих днес някой неща.Значи колата от сутрнинта не е палена и вечерта ми трябваше да излизам с нея паля я и тръгвам и се оказа че тресенето е по слабо като е студена едвам се долавя но все пак го има но най-интересното е че като спрях на 1 сфетофар вече беше загряла разбира с имаше леко чукане дори и като е спряла веднага натиснах педала на съединителя и то спря.после пробвах още няколко пъти но повече не иска.това ме навежда на мисълта че щом вече почна и на спряла кола значи работата не е добре.Много ви моля за мнения 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Баш си е софтуерен проблема,решава се с чипосване или ако не ти се дават пари за чип с прекодиране на автомат /минал съм го тоя път/,но лошо няма че сте сменили маховика,сега поне знаеш че ще караш с него докато не продадеш колата 

Колеги колата я прекодирах на автоматик и всички проблеми изчезнаха вече не тресе и пали от четвърт оборот.
Идеята сега ми е да и сложа чип на заплата и пак да я върнеме на ръчни скорости и с това да се приключи!Благодаря на всички които ми писаха 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Като е софтуерен проблема от завода като са излезли пак ли са тресяли....?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тая тема е дъвкана и даже изплюта, айде да не я почваме пак !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема НЕ Е СОФТУЕРЕН! Това, че със софтуерна намеса се замазва и не тресе каквото всъщност се прави с прекодирането не означава, че софтуера е виновен.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Именно! Затова и написах, че решението е нов софт, а не че проблема е в стария.
Re: Голф 4 тди пак започна да тресе - решено
Еми колеги незнам дали е софтуерен проблема но важно е че се оправи колата.Но някак си по ме кефеше на ръчни сега имам чувството че не върви толкова и педала на газта стана някак си по нервен ако ме разбирате.
Re: Голф 4 тди пак започна да тресе - решено
Колеги само искам още нещо да споделя с вас.Днес като я запалих сутринта беше студена не е палена цяла нощт и стигам до първия светофар да съм минал 100метра до него не повече и като спрях напълно колата се усещаше едно ама много леко притрисане(чукане)но доста трудно долувимо и като натиснах педала на съединителя и изчезна.Това се усеща само когато е студена загрее ли този момент го няма.Да не би пак да е маховик?Вярно че съм правил 2 старта с нея да не би да сам го прецакал от това.Поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”