За китайските ресторанти

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

За китайските ресторанти

Мнениеот Калоян Кирилов » Пет 14 фев 2014 20:48

Все още няма такава тема и си викам не може да продължава това :Mr Green Fun

Какво ви е мнението за тях? Ползвате ли услугите им, какви са впечатленията ви. От къде купуват (ловят)продуктите си... такива неща. :mhihi

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Re: За китайските ресторанти

Мнениеот onazi » Пет 14 фев 2014 20:54

Аз ги харесвам много, най-много ми харесва храната в Двата лъва в София и не искам да знам от къде купуват или ловят продуктите си :mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 14 фев 2014 20:54

Един път на седмица някъде си взимаме за вкъщи пиле в сладко-кисел сос/спагети с три вида месо като основно и ориз със нещо/спагети с три вида месо, порциите са доста големи във всички такива ресторанти в които сме ходили. Скоро познат, работещ в такъв сподели, че специфичните продукти се поръчват с контейнери от Китай, че излизало по-евтино. Винаги съм се чудил обаче дали и в Китай порциите им са толкова големи? :Mr Green Fun

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 14 фев 2014 21:01

Има великолепни ястия...вкусни и ароматни...удивителен грамаж..Това е храна която се тачи във цял свят.Дано по скоро навлязат Индииски ...Мексикански...Японски заведения които предлагат нехарактерна за Европа храна.Тези последните ги има ама още са рядко и нещо като ги дават като за тузари...а няма защо...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 14 фев 2014 21:04

В Китай,какви пумии ядат,да не ви разправям.Кучета,очи,котки,разни черва.Това за най-гадните дето се сещам.
В старата фирма дето работех,постоянно имаше по 3-4 човека от нашите дето отговаряха за качеството в контейнерите,и от тях знам.Едвам намерили свестен ресторант,дето да няма ужаси.2007-ма за малко и аз щях да ида,ама такъв ми бил късмета.Иначе по тукашните китайски ресторанти храната ми харесва,според мен са я отбрали от тяхната си,много добре :th_up

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 14 фев 2014 21:18

Знам няколко читави. От години вземам храна от тях и още съм жив :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 14 фев 2014 22:01

И ние редовно си хапваме китайско, като по-често поръчвам за вкъщи. Иначе китайците ги виждам отде пазарят - вземат на промоция омекнали домати и краставици от кварталните магазинчета за плод-зеленчук. Но мен това не ме интересува особено, тъй като храната им е много вкусна :th_up Досега само веднъж ме е превъртал стомахът от китайско - още като хапнах и хванах такси до вкъщи като стисках кълките на седалката и му казах да кара по-бързо, че съм на зоррррррррррррррррр :mhihi

Потребителски аватар
MAX75
Автомобил: VW Passat 1997
Двигател: AFN

Мнениеот MAX75 » Пет 14 фев 2014 22:05

Китайската поговорка: "Яде се всичко което лети,освен самолет,всичко което плува,освен кораб и всичко което се движи по суша, освен влак" е в пълна сила.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Пет 14 фев 2014 23:06

Откакто оня на жълтите павета гръмна няма да стъпя в китайски :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 14 фев 2014 23:25

Китайската храна във вида, който я консумираме тук се е сформирала в САЩ при преселението. Иначе и аз не отказвам пиле с ананас.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 14 фев 2014 23:30

Така е :th_up Иначе в Китай съвсем не ядат това,което сме свикнали да ядем тук в китайските ресторанти :smile

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Пет 14 фев 2014 23:46

И тук във Видин има прекрасен Китайски ресторант на народни цени.Аз харесвам най-много,пилешко в сладко кисел сос и ориз с три вида месо(пилешко,свинско и телешко),соевия сос си го приготвя китаеца :11 за 15 кинта двама души преяждаме.

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Пет 14 фев 2014 23:47

Готвач съм от 20 години и за този период съм се сблъсквал с много гадости . Храня се на заведение много рядко , но това е изкривяване от професията . Китайците работят с много мазнина която не я сменят , само се долива . Обработката на продуктите се нарича бланширане на вискока температура , което ги прави вкусни . ,но не всеки китаец го умее. , ползват много глутамат , но какво ли е вече полезно . Културата ни на хранене не е на високо ниво ,но това всеки го решава сам за себе си . Дали ще си вземеш пиле на грил в което има пет ета или китайска кухня е въпрос на личен избор. . Иначе китайците са велики готвачи и съм сигурен че в София има доста добри заведения .

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 15 фев 2014 0:26

stefan4o написа:И ние редовно си хапваме китайско, като по-често поръчвам за вкъщи. Иначе китайците ги виждам отде пазарят - вземат на промоция омекнали домати и краставици от кварталните магазинчета за плод-зеленчук. Но мен това не ме интересува особено, тъй като храната им е много вкусна :th_up Досега само веднъж ме е превъртал стомахът от китайско - още като хапнах и хванах такси до вкъщи като стисках кълките на седалката и му казах да кара по-бързо, че съм на зоррррррррррррррррр :mhihi

Това от кой китайски в града, щото и на мен ми се е случвало...

dedicha
Автомобил: Seat Toledo 2000
Двигател: AEH1.6 101hp

Мнениеот dedicha » Съб 15 фев 2014 0:55

Във всички блъскат адски много мононатриев глутамат, затова е толкова вкусно, глутамата подсилва вкуса. В каква мазнина пържат не е ясно. Ако някой е влизал в кухня на китайски, няма да стъпи повече там :scare3
А и нямам намерение да подхранвам китайците, изберете българското :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - други”