Най-гадния случай, в който колата ви се е прецакала...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Най-гадния случай, в който колата ви се е прецакала...

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 14 фев 2014 22:49

Здравейте колеги реших да пусна тема за онези моменти, в които точно когато най-много имаш нужда от колата си, нямаш време трябва да отидеш някъде и когато най малко очакваш колата се разваля или просто отказва да тръгне или пък те оставя някъде из небитието и както си я обичаш колата така ти идва да и праснеш един в предното стъкло :mhihi .При мен се случва много пъти ( с полото още не и дано да не се случи :Mr Green Fun ) ама веднъж ще заминавам за варна със старото тико- здрава сигурна кола почти никакви сериозни проблеми докато беше мое ама тогава ще заминавам сутринта и вечерта стягам багажа всичко ок колата пред блока заредена всичко проверено - слизам сутринта да тръгвам и що да видя- всичкия антифриз под колата (водна помпа)..... :scare3 .... а аз вечерта трябваше да съм там на рожден ден на мой близък приятел...пък тогава беше неделя и магазин за части няма отворен. та тогава едвам се добрах до варна от кърджали сменяйки няколко автобуса.... имах един случай пак с тая кола навръх нова година към 23:00 се прибирам към кж и оп - спря... заради пукната капачка на делкото-та посрещнах нова година под една спирка правейки ремонт :screwy . и един гаден случай - Един приятел става в 2 сутринта - ще заминава за холандия с пасата и трябва да вземе още 2ма от софия- пали колата и след 50 метра къса ангренаж и мотора става на салата..... :stumm .. тогава аз го закарах до софия и тръгна с някав автобус, а като отидох да го взема риташе колата по гумата :newsm66

GrigorL
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Re: Най-гадния случай, в който колата ви се е прецакала...

Мнениеот GrigorL » Пет 14 фев 2014 23:32

Страшна тема !!! :)
Тръгвам от Варна , сутринта рано 6 точно, всичко под контрол три дена преди това проверки всичко ли е наред, че колата на има няма 5 дни от както съм я купил. Качвам приятелката и потегляме, някъде около окръжна болница спря да работи СД-то , викам п...а м...а 500 километра без музика. Както и да е примирих се, спирам на бензиностанцията ,винетка да взема да сме изрядни :), качвам се ,лепя, слагам ключа,въртя....и опа.... ни вопъл ни стон!!! Вадих всички бушони да ги проверявам , звъня на баща ми, човека вика бутни я !!! Бутай сам по тоя наклон да ти дойде акъла :) , оттам като запали аз бесен ... 1-ва до лютеницата ,2-ра пак така, и като заби муцуната и пак изгасна .... 2 часа на студа седяхме . Дръпнаха ме на базата за скрап където работя , викам на приятелката ''Вади си багажите.. взимам брадвата и я правя на две и през кантара'' :twisted Дойде майстора , тя не зареждала, смени релето на алтернатора даде ми още 2 резервни да имам , сложих друг акумулатор и газ. С три часа закъснение , и с пустия си късмет хванахме и колоездачната обиколка на България .... и трагедията стана пълна !!!

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 15 фев 2014 0:05

тая вечер сефте от сума време реших пак да карам такси... то е 1вата моя кола , полото е 2рата другите бащата ги купува и после ги карах аз :mhihi . в 4:30 излезнах от работа от завода и с кеф се качвам да карам таксито.... викам си тая вечер ще има яко движение, ще има работа и яко обикаляне . и както карам из града парното на 1 ( колата е даихатсу куоре8 2007 1.0 12в 70 коня) и ми замириса на спарен маркуч. слизам отварям капака барам горния маркуч на радиатора- горещ, барам долния- студен...и пак заради тъпата кола си купих бири и седнах е тука да ръся простотии :drunk .. та утре за закуска ще има варен термостат :mhihi . простотии ама не ми беше смешно когато се случиха :Mr Green Fun

Последна промяна от polovera_9n3 на Съб 15 фев 2014 0:38, променено общо 2 пъти.

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Съб 15 фев 2014 0:06

Здравейте колеги,накратко и моята история.След доста чакане и събиране на кинти си копувам аз Ауди 80 1.6 ТДИ голям кеф всичко точно.Още същата вечер излизам с колата на кафенце и като реших да си тръгна подавам на контакт паля ама не пали :mhihi и като взе да дими от таблото,викам си край запалих се,нямам пожарогасител,нямам гайчен 10-ка да откача клемите,точно в този момент спира кола пред мен,добре че човека имаше на згода :bowdown .Айде на ласо още първата вечер,но след това ме е возила безаварийно много километри.Пожелавам на всички много безаварийни километри. :love.vwclub

Morqka1234
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Morqka1234 » Съб 15 фев 2014 3:58

Здравейте, да се запиша и аз тук.

Купувам си джетичката 1.6 и съм щастлив.
На другия ден , колата не ще да върви , няма мощност.
След много газ и съединител замириса на феродо - та на 2рия ден съединител сменях.
Паля паля, няма ток .. акумулатора заминал - нов акумулатор.
Оправих съединителя, обаче колата прекъсва здраво - не може да се кара - смяна на кабели.
Оправих кабелите, вакума на карбуратора си отиде - аре нов карбуратор.
Оправих карбуратора - скапаха се 2та задни амортисиорчета - смених и тях и тампоните.
Оправих тези мизерии - скапа се мембраната на изпарителя :scare3 .. аре нова мембрана.

Е Колеги всичко това бяха ремонти един след друг без ден почивка :dummy
Идваше ми да я хвърля в автоморгата.
Сега имам чувството , че всичко е наред дано да е така :c010

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Съб 15 фев 2014 9:00

Хубава тема... :th_up
Предизвика много спомени за далечните години,когато бях млад,неопитен и малко див селянин от Михайловград.

За 27год.шофьорски стаж сигурно имам премеждия и случки за 1-2 страници тук... :mhihi
Една от първите случки е с колата на баща ми-Жигула/Лада 1300/ през далечната 1989г.Уволнил съм се от казармата преди седмица.Идва около обяд в къщи мой приятел,братовчед,с който сме израстнали заедно и който беше още в казармата.Удари едни молби-дай на баща ти колата,че е спешно...трябвало да се види с гаджето си...и работата не търпи отлагане.. :Mr Green Fun Викам си-яко го е напънал хормона...И му дадох ключовете с уговорката да свърши работа за 2-3 часа и да прибере колата,където си е била в двора и все едно "ни лук яли-ни лук мирисали".Да,но става 17ч. и пича се не обажда,да върне ключовете...Почва мене да ме яде нещо под лъжичката...викам си ще отида до тях...може да си още в къщи.Излизам и под стъпката пред вратата,гледам се подава единият ключ от Ладата.Олекна ми! :mrgreen Викам си:сега остава и колата да си е на мястото и вс.е О.К.Връщам се,поглеждам през терасата-колата си е на мястото.Викам си братчеда може да е звънял,пък аз да не съм го чул. :screwy Въртя по тел.на моето гадже и се уговаряме,че ще мина да я взема с Ладата към 18ч.Прибира се бащата към 17,30-кефлия-взел заплата,почерпили се с колеги и с кеф ми даде 5 кинта да почерпа момата,естествено след като я повозя малко до околностите на Михайловград.Слизам в двора аз и доближавайки колата ми омекнаха коленете...буквално спрях и около 2 мин.не знаех къде се намирам...осъзнах се по едно време,но гледката си беше същата...Лявата част на Ладата смачкана-калник/след гумата,предна,задна врати,праг,заден калник задна броня-изскубана от ляво...абе сичко/без стъклата/-на млевина.Не знам къде ми е бил адреналина,но сигурно около час съм обикалял блока,където живея и двора с чуството за безсилие и вина.Ходих и до братовчеда-естествено го нямаше,прибрал се в София още на обяд/според майка му/...
Последвалите проблеми в семейството и роднините не са интересни.Но аз след това се запознах от близо с някои от тенекиджийските тънкости-чиракувах месец-два при майстора,който оправи Ладата-естествено по мое желание,в опит да изкупя вината си...и от тогава избягвам да давам колата си на друг. :a045

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Съб 15 фев 2014 10:21

21 годишната ми кола ме е оставяла точно два пъти .

1-вия:
Една или две години след като си я купих тръгвам рано сутринта за морето . Багажа едвам се събра , 4 човека и газ по магистралата. Тук трябва да отбележа , че откакто карам колата на 5-та скорост ми виеше , но кой да обърне внимание. Малко след Пловдив /ABD-то си го карах с 120-130 през цялото време едвам едвам/ колата изключи сама от скорост по време на движение. Викам си я па тая кола , айде малко намалям , съединител и пак 5-та и газ :) . До Сливен ми направи тоя номер още няколко пъти и точно преди табелката на града /04:00ч./ колата заби муцуна , както си беше на скорост и бавно бавно спря . Приятеля , който беше с мен вика спукахме гума , слизаме , гумите ОК :) Влизам вътре , пробвам да изключа от скорост....тц , неще. Въртиме се , сучеме и понеже френда е малко по-грамотен на тема аутомобили вика ... скоростна кутия счупи. Викам си супер , кво ше правим ся? Намирам телефон на пътна помощ /от лепенката на прозореца/ , звъня....разбираме се с човека , идва и ме закарва до най-близкия сервиз на Пежо /или рено беше/.Вече е станало 05:30ч. но все така е рано. Обадих се на един човек , който познавах само и единствено от сървър на CS 1.6 :) Никога не сме се виждали. Дойде човека с жената да ни прави компания и да помогне. Звъняхме насам натам , най-накрая тоя с пътната помощ намери и скоростна кутия като по телефона чух "Абе ше има далавера и за нас". Отидохме , взехме кутията /250 лв./ , върнахме се , обадихме се на тел. на сервиза , отвориха по-рано , няколко часа монтираха скорости и към 15:00ч. запалихме пак към морето.
Равносметката: преди да си топна краката в солената вода олекнах с 500+ лева от 700 носени в джоба :) и най-дългия преход до голямото синьо - 01:00ч. тръгване от СФ - в Синеморец бяхме около 18:00-19:00ч.

2-рия случай не беше толкова фатален , датчика на ХОЛ реши , че не му се работи повече , но това стана в голям град и набързо в Неделя оправихме колата срещу скромна сума :) . Тогава друго беше смешно...преди да спре голфа задминах един младеж с пасат на кръстовище , загледах го и започнах да му се подигравам , че е сложил на всяка седалка на колата си по една зелена жилетка . След 10 минути , когато седях с вдигнат капак спря само една кола , да попита дали имам нужда от помощ и познайте .... младежа с пасата ....... живот

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 15 фев 2014 10:51

Единственият път, когато ме е оставяла колата на пътя, беше преди 3 години, бях още с вентото. Нищо не подсказваше, че ще става нещо, вървеше нормално, карах в града, и вече се прибирах. На последното кръстовище, тръгвам, както си му е реда - първа, втора, трета, четвърта...и дотам, съединителя хлътна, педалът по-точно, и взе да се движи свободно.На четвърта се добирам до блока, но тъй като не мога с тая предавка да паркирам нормално, трябват няколко маневри напред-назад,а не мога да включа никаква предавка, вместо ляв завой, се забивам надясно, в парка, и там гася, в движение. После, след няколко дни, една лада ме издърпа до сервиза :mhihi ,където се оказа, че имам счупено някакво палче, дето избутвало съединителя :screwy !Щеше да почти добре, ако това миниатюрно желязце не се намираше завряно вътре, и се наложи да се сваля съединител и скоростна кутия, като само труда ми костваше 150 лв!

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Съб 15 фев 2014 15:06

И аз имам един случай доста куриозен ! Купувам си нова кола и си викам още същата вечер - мали ще ида да се повоза , да повоза таа онаа , да се врътна из квартала и както съм се качил от Враца горе на Леденика и съединителя прецени ,че нема да работи повече , айде от там по инерция 20 километра - спира ми инерцията и мацката я пращам да си ходи пеша 5 километра ,а аз седя и чакам да дойдат да ме додърпат ! :mhihi

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 15 фев 2014 15:33

Аиде и аз да кажа то много неволи ама с тая таратаика сегашната :biggrin Тръгвам на път и спирам даси взема закуска и краи :biggrin няма палене бутане дърпане все тая бобина :18b Машини :biggrin

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”