На колко време сменяте масло?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 31 дек 2006 11:18

веселин написа:
evgenyh написа:смяната ОК, а кажете, правите ли всеки път промивка на двигателя преди смянната(аз последния път си го промих с няква черна консерва made in GB, розова на звят и с мириз на газ, като след източването на маслото, колата поработи 5 или 10 мин. само с нея на празен ход), и хубаво ли е това да се прави :?:
За бензинов двигател няма особен смикъл според мен - аз съм с турбодизелов двигател и през смяна на масло - всеки 16 000 км. правя промивка на двигателя преди смяната на маслото!!!Кеф цена няма! :wink:
ако ползваш хубаво масло и на дизел не го караш 16000км :wink: нямаш нужда от промивка :wink: маслото си чисти мотора :wink:
промивка на нововнесен автомобил от Италия...но по някога тея химии не помагат изобщо! защото съм виждал кола на 90000хил от Италия и както е била купена не и е сменяно маслото само добавки и ръгали :wink: та в тоя случай няма как да ти помогнат тея смешни добавки :wink:
мотор също се промива и с нафта в маслото работи 5/10мин на място и се сменя маслото

на много замърсени двигатели тея препаратчета не помагат!

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 31 дек 2006 13:27

на колко пише на тубата за масло.зависи от маслото.аз карам с минерални и сменям на 10 000км.маслото е много важно за двигателя.от него зависи дългия и безавариен пробег на мотора.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 31 дек 2006 13:36

santo_trafficante написа:
веселин написа:
evgenyh написа:смяната ОК, а кажете, правите ли всеки път промивка на двигателя преди смянната(аз последния път си го промих с няква черна консерва made in GB, розова на звят и с мириз на газ, като след източването на маслото, колата поработи 5 или 10 мин. само с нея на празен ход), и хубаво ли е това да се прави :?:
За бензинов двигател няма особен смикъл според мен - аз съм с турбодизелов двигател и през смяна на масло - всеки 16 000 км. правя промивка на двигателя преди смяната на маслото!!!Кеф цена няма! :wink:
ако ползваш хубаво масло и на дизел не го караш 16000км :wink: нямаш нужда от промивка :wink: маслото си чисти мотора :wink:
промивка на нововнесен автомобил от Италия...но по някога тея химии не помагат изобщо! защото съм виждал кола на 90000хил от Италия и както е била купена не и е сменяно маслото само добавки и ръгали :wink: та в тоя случай няма как да ти помогнат тея смешни добавки :wink:
мотор също се промива и с нафта в маслото работи 5/10мин на място и се сменя маслото

Няма да споря с теб за ефекта от тези "смешни добавки" - няма да стигнем до едно мнение - имам предвид двигател на 15 години , за твоята кола на малко години няма нужда от добавки!Като мина догодина на биодизел - той ще почисти всичко! :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 31 дек 2006 14:14

веселин написа:
santo_trafficante написа:
веселин написа:

Няма да споря с теб за ефекта от тези "смешни добавки" - няма да стигнем до едно мнение - имам предвид двигател на 15 години , за твоята кола на малко години няма нужда от добавки!Като мина догодина на биодизел - той ще почисти всичко! :wink:
не Веско просто съм виждал отворен двигател след промивки с въпросните течности! е сори ама и пароструйката едвам изми картера от гадостите вътре! беше станало на асвалт направо! и кво с тея течности ще го махнеш тоя налеп "ама друг път" :wink:
п.с. блаженни са вярващите :wink:

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 31 дек 2006 14:18

:welcome: :talk: :handshake :handshake :handshake :handshake :handshake :handshake :да: :respect :beer

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 31 дек 2006 14:20

веселин написа::welcome: :talk: :handshake :handshake :handshake :handshake :handshake :handshake :да: :respect :beer
:beer аре па като подкараш био дизела ше кажеш :wink: аз поне не мисля да си правя експерименти с него :D :P
ще си карам с оригинала :P

п.с. от тебе ше се носи миризма на картофки ала Мак Доналдс :P

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 01 яну 2007 10:25

И няма да бълвам отрови изотзадзе! :bowdown :bowdown :bowdown :bounce :bounce :bounce :drive :drive :drive :drive :applause: :applause: :applause: :applause: :да: :да: :да: :да: :011: :011: :011: :011:

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Пон 01 яну 2007 17:45

Вземат ли да чукат повдигачите и го сменям а това по принцип става на около 7000 км просто гадни масла :(

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 02 яну 2007 10:43

Колеги, винаги съм се чудил с какво масло трябва да си карам ABD-то. Значи разликите в маслата са ми ясни, но не разбирам ако примерно на моята е предписано да се кара с 15w40, аз ако искам и сложа 10w40 ще разваля нещо или ще направя услуга на колата като за малко повече парички и слагам убаво масло?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 02 яну 2007 11:29

chefito написа:Колеги, винаги съм се чудил с какво масло трябва да си карам ABD-то. Значи разликите в маслата са ми ясни, но не разбирам ако примерно на моята е предписано да се кара с 15w40, аз ако искам и сложа 10w40 ще разваля нещо или ще направя услуга на колата като за малко повече парички и слагам убаво масло?

Ще й направиш услуга - зимата, при студен старт ще стига по-бързо маслото там, където трябва да смазва. Няма какво да развалиш, стига да не те "събаря" разликата в цената /не че е кой-знае каква/. Евентуално /не е задължително !/ може да видиш опити за сълзене тук-там - капаци, семеринги. Не е проблем минаването от 15w40 на 10w40 и обратното - ама недей при всяка смяна на мсало да слагаш различно /лично мнение/.

P.S. Ако някой има желание, и чете английски, да му дам линк за 1 "маслена" библия ?

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 02 яну 2007 12:23

P.S. Ако някой има желание, и чете английски, да му дам линк за 1 "маслена" библия ?[/quote] Има доста за маслата - в полезни връзки и статии - отделно в повечето теми за маслата има линкове - ,но винаги може нещо интересно да изскочи - така,че давай!!!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 02 яну 2007 12:30

http://volkswagen.msk.ru/vw_doc2/the_motor_oil_bible.pdf

Съжалявам, не съм ровил навсякъде - може и да го има някъде /скрито/. Ако някой прецени, че е излишно - да го маха.
Успех !

Потребителски аватар
Brani VW QUANTUM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brani VW QUANTUM » Вто 02 яну 2007 13:27

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0002101

сигурно сте го преглеждали, но за всеки случай:)

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 04 яну 2007 18:22

Всеки месец,ест тва на служ.к. :oops:

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Чет 04 яну 2007 22:23

Аз съм със CASTROL 5W40 TXT .
С това масло си дойде от чужбина и продължих да си слагам от него. Много съм доволен и смятам че това е оптималното масло за всички сезони. Сменям го на 10-12 хил., като един път и почти на 15 , но това не е проблем, защото според производителя маслото се препоръчва да се сменя на 15 х. км. 2Е мотор

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”