днес купих нещо на доста приятна цена. Веднага след края на аукциона продавача ми прати мейл, че го бил загубил някъде в гаража, че се опитал да го спре ама не станало и бла-бла неща още. Не знам, може и така да е, още не съм решил какво да го правя, не съм му и плащал при това положение, само че имам няколко въпроса:
- ако реша мога ли направо да му оставя лош фийдбек, без да му плащам и после да търся рефънд (то е ясно, че няма да ми го прати)
- ако не го платя той може или да ми го "върне" после с друг фийдбек към мен
- трябва ли задължително да минавам през резолюшън центъра или има кратка процедура
ebay доставки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: ebay доставки
При това положение просто не плащаш. Ако той ти върне лош feedback - пишеш на resolution center-а им и пращаш копие от комуникцията с търговеца.
Пък как да оставиш feedback за него без да си платил - не знам :) .
Пък как да оставиш feedback за него без да си платил - не знам :) .
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:без да му плащам и после да търся рефънд
Ей това ако успееш да направиш те признавам за цар на онлайн търговията

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз доста пазарувам от къде ли не, и според мен забавената доставка не е причина за отказ на плащане. Редно е да се поставите на мястото на търговеца. Изпраща си стоката коректно в срок но пощата се мота и го доставя след незнам си колко време. Той каква вина има. Ще кажете да смени пощата добре ама вие искате да платите новата по-скъпа поща? Да ма бил казал че до 30дни ще го получите. Е да ма това е средностаистиески срок който дава самата поща без никакви ангажименти от нейна страна. Така че без да се обиждат колегите това са селски номера на дребно, най-ганювщима.
Който е толкова нетърпелив има си магазини отива плаща и взема веднага. Онлайн търговията не е подходяща за хиперактивни, сприхави и нетърпеливи хора. Между впрочем такива хора има по цял свят не сме само ние българите измекяри просто при нас гъстотата на тази част от населението е малко по-голяма. Аз съм отварял диспут на 50тия ден в един сайт. И щях да го спечеля, но на следващия ден ми дойде пратката. Отказах диспута и се извиних на продавача.
Съвсем отделен е въпроса ако изпускате срока за диспут. Тогава силно препоръчвам отваряне на диспут няколко дни преди изтичане на срока с искане за възстановяване на сумата. A ако си получите парите обратно и след това получите доставката имате два варианта;
1. Да се скатаете . Не го препоръчвам ако сте редовен клиент на търговеца. Той при желание може да разбере че сте си получили пратката.
2. Свързвате се с него информирате го и решавате какво да правите.
Така или иначе след минал диспут всеки сам си решва как да постъпи.
Който е толкова нетърпелив има си магазини отива плаща и взема веднага. Онлайн търговията не е подходяща за хиперактивни, сприхави и нетърпеливи хора. Между впрочем такива хора има по цял свят не сме само ние българите измекяри просто при нас гъстотата на тази част от населението е малко по-голяма. Аз съм отварял диспут на 50тия ден в един сайт. И щях да го спечеля, но на следващия ден ми дойде пратката. Отказах диспута и се извиних на продавача.
Съвсем отделен е въпроса ако изпускате срока за диспут. Тогава силно препоръчвам отваряне на диспут няколко дни преди изтичане на срока с искане за възстановяване на сумата. A ако си получите парите обратно и след това получите доставката имате два варианта;
1. Да се скатаете . Не го препоръчвам ако сте редовен клиент на търговеца. Той при желание може да разбере че сте си получили пратката.
2. Свързвате се с него информирате го и решавате какво да правите.
Така или иначе след минал диспут всеки сам си решва как да постъпи.
maxpayne написа:

след като преспах, реших да му бацна неутрален с коментар (оказа се, че може да му се остави)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колеги загледах се по тази оферта http://www.ebay.de/itm/Gummi-Fusmatten-Kofferraumwanne-AUDI-A4-B5-AVANT-Kombi-1994-2001-/360522639178?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3AA4+Avant|Platform%3A8D5%2C+B5&hash=item53f0d2e74a пише ,че не се предлага доставка до Бг , въпреки всичко приятел провери как са нещата ( аз нямам акаунт и ползвам френд да ми поръчва разни неща
) искат 60 ойро до Бг ?! Еб@си доставката
...засега се отказвам. Дано намеря същото качество и стока за доста по-сносна цена и доставка .

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
За първи път ми се случва китайче да ме прецака!Обикновени винаги са точни и разбрани!Случката:Поръчвам си една камера за телефон(не е скъпа 15$),пристига но е повредена,като снима и снимките излизат като натрошено стъкло!Писах на китайчето и му пратих снимки правени с въпросната камера,попита ме дали искам refund или да ми изпрати друга камера(абсолютно винаги при такива случаи избирам да ми изпратят отново стоката),като му казах,че ще си платя за по-бърз shipping,защото телефона ми все пак е "в бокса" и не мога да го ползвам!Китайчето ми се прави на разбрано и каза,че нищо няма да плащам,а той ще поеме разходите за по-бързата доставка!Разбрахме се че до две седмици ще дойде,е да ама не,вече 35дена я няма въпросната камера!На 20-я ден му писах и този път се разбрахме за refund,просто ми писна да се разправям с него!Обаче ши.аното китайче не връща парите и спря да ми отговаря на съобщенията,прави се на тарикат,писах му няколко писма и нищо!Лошото е че и отрицателен feedback не мога да му оставя!Някой имал ли е подобен случай?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
samo_pechka написа:Колеги загледах се по тази оферта http://www.ebay.de/itm/Gummi-Fusmatten-Kofferraumwanne-AUDI-A4-B5-AVANT-Kombi-1994-2001-/360522639178?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3AA4+Avant|Platform%3A8D5%2C+B5&hash=item53f0d2e74a пише ,че не се предлага доставка до Бг , въпреки всичко приятел провери как са нещата ( аз нямам акаунт и ползвам френд да ми поръчва разни неща) искат 60 ойро до Бг ?! Еб@си доставката
...засега се отказвам. Дано намеря същото качество и стока за доста по-сносна цена и доставка .
Поръчваш нещата до адрес на офис на фирма за доставка на пратки в Германия, после си плащаш за доствката до България на тази фирма (4.00 лв на килограм да кажем).
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Колеги,нов съм.Искам да ми кажете кое да избера :
Pay with :
Visa,Mastercard или другите 2 или
Paypal
Имам регистрация в Paypal,картата ми е мастъркард.
Какво да направя сега за да поръчам ?
Pay with :
Visa,Mastercard или другите 2 или
Paypal
Имам регистрация в Paypal,картата ми е мастъркард.
Какво да направя сега за да поръчам ?
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Според мен щом имаш акаунт в paypal, с него ще платиш - поне е по-лесно.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Щом има пейпал - задължително през него. Трябва да имаш бая доверие на разни сайтове да си раздаваш ей тъй номерата на картата. Още повече ако не е виртуална - съвсем могат да те избомбят (източат).
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Marto_cafeto написа:......
през paypal е най-безопасно
-
- Автомобил:
- Двигател:
а ако си наддал в търг можеш ли да се откажеш? и ако си задал една сума за автоматично наддване,а после искаш да я намалиш-може ли и как??
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Аз имам въпрос.Харесал съм си едни фарове в ebay.de и искам да питам,ако получа фаровете и те не са тези,които е предлагал реално или е просто измама,как мога да си получа парите обратно ? Смятам да ги сложа в PayPal и от там да платя.Въобще каква е точната информация ,която ми трябва за да знам ,че ще си поръчам нещо и то ще престигне безпроблемно.
Благодаря
Благодаря
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това да не получиш, което виждаш на снимките може да се случи само ако имаше ебай.бг. В нормалните държави търговец не може да си позволи подобен лукс, според мен. Все пак ако имаш нужда да питаш за детайли е добре да се свържеш с него и да му зададеш въпрос.Бъдете коректни към продавачите/купувачите и ще хабите по-малко нерви с тях, понякога човек се налага да направи компромис, който няма да го ощети финансово без да е нужно да си показва рогите да пише лоши фийдбеци на търговците в ебай.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”