ebay доставки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: ebay доставки

Мнениеот VWGT » Пон 10 фев 2014 20:24

днес купих нещо на доста приятна цена. Веднага след края на аукциона продавача ми прати мейл, че го бил загубил някъде в гаража, че се опитал да го спре ама не станало и бла-бла неща още. Не знам, може и така да е, още не съм решил какво да го правя, не съм му и плащал при това положение, само че имам няколко въпроса:
- ако реша мога ли направо да му оставя лош фийдбек, без да му плащам и после да търся рефънд (то е ясно, че няма да ми го прати)
- ако не го платя той може или да ми го "върне" после с друг фийдбек към мен
- трябва ли задължително да минавам през резолюшън центъра или има кратка процедура

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 10 фев 2014 23:44

При това положение просто не плащаш. Ако той ти върне лош feedback - пишеш на resolution center-а им и пращаш копие от комуникцията с търговеца.

Пък как да оставиш feedback за него без да си платил - не знам :) .

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 11 фев 2014 0:17

VWGT написа:без да му плащам и после да търся рефънд

Ей това ако успееш да направиш те признавам за цар на онлайн търговията :smile

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 11 фев 2014 10:47

Аз доста пазарувам от къде ли не, и според мен забавената доставка не е причина за отказ на плащане. Редно е да се поставите на мястото на търговеца. Изпраща си стоката коректно в срок но пощата се мота и го доставя след незнам си колко време. Той каква вина има. Ще кажете да смени пощата добре ама вие искате да платите новата по-скъпа поща? Да ма бил казал че до 30дни ще го получите. Е да ма това е средностаистиески срок който дава самата поща без никакви ангажименти от нейна страна. Така че без да се обиждат колегите това са селски номера на дребно, най-ганювщима.
Който е толкова нетърпелив има си магазини отива плаща и взема веднага. Онлайн търговията не е подходяща за хиперактивни, сприхави и нетърпеливи хора. Между впрочем такива хора има по цял свят не сме само ние българите измекяри просто при нас гъстотата на тази част от населението е малко по-голяма. Аз съм отварял диспут на 50тия ден в един сайт. И щях да го спечеля, но на следващия ден ми дойде пратката. Отказах диспута и се извиних на продавача.
Съвсем отделен е въпроса ако изпускате срока за диспут. Тогава силно препоръчвам отваряне на диспут няколко дни преди изтичане на срока с искане за възстановяване на сумата. A ако си получите парите обратно и след това получите доставката имате два варианта;
1. Да се скатаете . Не го препоръчвам ако сте редовен клиент на търговеца. Той при желание може да разбере че сте си получили пратката.
2. Свързвате се с него информирате го и решавате какво да правите.
Така или иначе след минал диспут всеки сам си решва как да постъпи.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 11 фев 2014 15:06

maxpayne написа:

:Mr Green Fun

след като преспах, реших да му бацна неутрален с коментар (оказа се, че може да му се остави)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 13 фев 2014 11:59

Колеги загледах се по тази оферта http://www.ebay.de/itm/Gummi-Fusmatten-Kofferraumwanne-AUDI-A4-B5-AVANT-Kombi-1994-2001-/360522639178?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3AA4+Avant|Platform%3A8D5%2C+B5&hash=item53f0d2e74a пише ,че не се предлага доставка до Бг , въпреки всичко приятел провери как са нещата ( аз нямам акаунт и ползвам френд да ми поръчва разни неща :redface ) искат 60 ойро до Бг ?! Еб@си доставката :stumm ...засега се отказвам. Дано намеря същото качество и стока за доста по-сносна цена и доставка .

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 13 фев 2014 12:27

За първи път ми се случва китайче да ме прецака!Обикновени винаги са точни и разбрани!Случката:Поръчвам си една камера за телефон(не е скъпа 15$),пристига но е повредена,като снима и снимките излизат като натрошено стъкло!Писах на китайчето и му пратих снимки правени с въпросната камера,попита ме дали искам refund или да ми изпрати друга камера(абсолютно винаги при такива случаи избирам да ми изпратят отново стоката),като му казах,че ще си платя за по-бърз shipping,защото телефона ми все пак е "в бокса" и не мога да го ползвам!Китайчето ми се прави на разбрано и каза,че нищо няма да плащам,а той ще поеме разходите за по-бързата доставка!Разбрахме се че до две седмици ще дойде,е да ама не,вече 35дена я няма въпросната камера!На 20-я ден му писах и този път се разбрахме за refund,просто ми писна да се разправям с него!Обаче ши.аното китайче не връща парите и спря да ми отговаря на съобщенията,прави се на тарикат,писах му няколко писма и нищо!Лошото е че и отрицателен feedback не мога да му оставя!Някой имал ли е подобен случай?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 13 фев 2014 12:47

samo_pechka написа:Колеги загледах се по тази оферта http://www.ebay.de/itm/Gummi-Fusmatten-Kofferraumwanne-AUDI-A4-B5-AVANT-Kombi-1994-2001-/360522639178?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3AA4+Avant|Platform%3A8D5%2C+B5&hash=item53f0d2e74a пише ,че не се предлага доставка до Бг , въпреки всичко приятел провери как са нещата ( аз нямам акаунт и ползвам френд да ми поръчва разни неща :redface ) искат 60 ойро до Бг ?! Еб@си доставката :stumm ...засега се отказвам. Дано намеря същото качество и стока за доста по-сносна цена и доставка .

Поръчваш нещата до адрес на офис на фирма за доставка на пратки в Германия, после си плащаш за доствката до България на тази фирма (4.00 лв на килограм да кажем).

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 13 фев 2014 20:24

Колеги,нов съм.Искам да ми кажете кое да избера :

Pay with :

Visa,Mastercard или другите 2 или

Paypal

Имам регистрация в Paypal,картата ми е мастъркард.

Какво да направя сега за да поръчам ?

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 13 фев 2014 21:07

Според мен щом имаш акаунт в paypal, с него ще платиш - поне е по-лесно.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 13 фев 2014 21:42

Щом има пейпал - задължително през него. Трябва да имаш бая доверие на разни сайтове да си раздаваш ей тъй номерата на картата. Още повече ако не е виртуална - съвсем могат да те избомбят (източат).

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 13 фев 2014 22:54

Marto_cafeto написа:......

през paypal е най-безопасно

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Пет 14 фев 2014 22:18

а ако си наддал в търг можеш ли да се откажеш? и ако си задал една сума за автоматично наддване,а после искаш да я намалиш-може ли и как??

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Съб 15 фев 2014 2:47

Аз имам въпрос.Харесал съм си едни фарове в ebay.de и искам да питам,ако получа фаровете и те не са тези,които е предлагал реално или е просто измама,как мога да си получа парите обратно ? Смятам да ги сложа в PayPal и от там да платя.Въобще каква е точната информация ,която ми трябва за да знам ,че ще си поръчам нещо и то ще престигне безпроблемно.
Благодаря

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 15 фев 2014 9:59

Това да не получиш, което виждаш на снимките може да се случи само ако имаше ебай.бг. В нормалните държави търговец не може да си позволи подобен лукс, според мен. Все пак ако имаш нужда да питаш за детайли е добре да се свържеш с него и да му зададеш въпрос.Бъдете коректни към продавачите/купувачите и ще хабите по-малко нерви с тях, понякога човек се налага да направи компромис, който няма да го ощети финансово без да е нужно да си показва рогите да пише лоши фийдбеци на търговците в ебай.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”