заключване на скоростния лост

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

заключване на скоростния лост

Мнениеот baby_moni » Пон 01 яну 2007 13:20

абе приятелчета скоростния лост на моя приятел се ключи,но не неговия отдолу,а на голфчето,то е Г3 гти 115коня,чудя се дали някой има нещо такова и дали може от някаде да си купя топка за лоста с капаче за да може пак да се ключи,sorry ако нещо не сам обяснила както трябва и мерси предварително.
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Re: заключване на скоростния лост

Мнениеот rudolf » Пон 01 яну 2007 15:00

baby_moni написа:абе приятелчета скоростния лост на моя приятел се ключи,но не неговия отдолу,а на голфчето,то е Г3 гти 115коня,чудя се дали някой има нещо такова и дали може от някаде да си купя топка за лоста с капаче за да може пак да се ключи,sorry ако нещо не сам обяснила както трябва и мерси предварително.

на коя скорост предпочиташ да ти се заключва??? тук при нас казаха че имали само за 3та и 5та..

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 01 яну 2007 20:52

baby_moni,
1. Честита Нова година !
2. :welcomee :welcome_to_group
а сега по същество. Опитай е да обясниш с по-прости думи, и по-подробно какво точно те интересува. Ако имаш възможност, снимай въпросното нещо, и дай възможност да го видят и другите /ако не можеш сама, помоли някой да ти помогне/.
И накрая, ако приемеш, 1 съвет от мен - разбираемо е приповдигнатото настроение около Нова година, ама "каквото повикало, такова отговорило" - т.е. сериозно поставен въпрос - получен сериозен отговор; шеговит въпрос - камара шеговити отговори /пак имаш късмет че не беше в петък, работен ден/. Но с времето ще се "ошлайфаш". Искрено се надявам че ще ти хареса тук, във форума, и съм убеден, че ще получиш отговори на много от интересуващите те въпроси.
Късмет, успешна година, и много щастливи мигове и безаварийни километри !

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 01 яну 2007 21:18

Мисля, че се сещам за какво става дума- виждал съм го на едно ауди Б3. Не е оригинално и не върши никаква работа...нещо от типа на "бастун" за педали и волан, само, че заключва само скоростния лост. Не ти трябва такова нещо, ако питаш мен си направи каско :idea:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 01 яну 2007 22:33

А бе май за ябълката с капачето в основата на лоста иде реч :roll: За мойта двойка ги взех за 10лв. от Симеон. Само че за 3-ка и във Велико Търново си нямам на идея къде може да се намери...

Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baby_moni » Вто 02 яну 2007 10:09

трябва ми гумената ябълка на скоростния лост,но не цяла а горната й част да се маха,защото там се намира ключалка с която мога да пъхна един ключ(катото съм паркирала и няма да ходя никаде искам да го ключа),и като дам надолу и напред към първа(това е задна ако не знаете :lol: )мога да го заключа,и затова не искам никакви механизми които ключат и тем подобни глупости,а просто попитах някои знае ли каде се продават оригинални гумени ябълки за скоростни лостове,защото всички които попитам те ми казват че нямат такива в магазина и че не са и виждали,другия път ще ви вкарам и някои други снимки защото сега нямам.

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Вто 02 яну 2007 10:51

По математика в училище казваха, че правилно прочетеното и разбрано условие на задачата е половин решена задача :wink:
....та бейби мони да формулира въпросите си правилно и ясно!

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 02 яну 2007 14:02

baby_moni написа:защото всички които попитам те ми казват че нямат такива в магазина и че не са и виждали

Ще ме извиняваш но ако и на тях обясняваш по същия начин няма да те разберат :shock По-добре дай снимка защото с обясненията не те бива много... поне ние не може да разбереме. (без лоши мисли)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 02 яну 2007 19:00

Здрасти,baby_moni
Мисля, че се сещам за какво питаш. Не съм виждал, но съм чел за подобно устройство.
Проблема, обаче е, че може би питаш неправилно! Трябва ти не просто топката отгоре, а целия лост на скоростите.
В топката се намира самата заключваща система, но по лоста надолу има още лостчета, които задействат съответния механизъм така, че цялата система да остане натисната (като за задна скорост) и да не може да се освободи и да излезне нагоре, така, че да включиш друга предавка.
Потърси из тунинг-магазините, най-вече в on-line такива.
Имай предвид, че трябва да е за съответния модел и марка кола произведно това.
Не разчитай обаче това да те спаси! Просто като гледам, няма начин това да стане достатъчно масивно и здраво, така, че да не може да се избие с един отмерен и правилно насочен шут!
По-скоро съдава впечатление и буди подозрение у новобранците в занаята.
То не, че и това е малко, де!
Колеги, не будалкайте момичето! Може да е искала да направи подаък на някой свой приятел...

Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baby_moni » Сря 03 яну 2007 12:30

да механизма е така,но аз не искам да го купя,защото вече го имам,но самия скоростен лост (гумената ябълка) е в много лошо състояние,потърсих такъв вид гума в auto plus както и на доста места в търново и те ми отвърнаха че не могат да ми я доставят защото не предлагат,и аз питам "някой ако знае къде ще могат да ми я доставят?"

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 03 яну 2007 13:00

Май ще се окаже, че не механизма за заключване, а само гумената обвивка (топка) е проблема, ако е износена или скъсана! Едва ли ще го има и по тунинг магазините. Може би да се купи нещо подобно и да се преправи (побългари, поевропейчи) с издълбаване отвътре!

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Сря 03 яну 2007 14:46

Като си имаш топката в лошо състояние - дай я на свестен тапицер и ще ти я направи по-хубава от оригинална :wink:

Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baby_moni » Сря 03 яну 2007 15:31

и с кво да ми я тапицира с гума ли?? :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 03 яну 2007 15:54

baby_moni написа:и с кво да ми я тапицира с гума ли?? :lol:

Не, с кожа! Няма майтап, става наистина!

billi_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billi_g » Сря 03 яну 2007 16:03

аз имах такъв, заключа се когато дадеш задна, иначе какъв е смисъла ?!?!
системата беше на MULTLOCK, дори с кабелче за да блокира и паленето

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”