Дюза за задна чистачка Г3!!! Решено!!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Re: Дюза за задна чистачка Г3!!! Решено!!!!!

Мнениеот bgr79 » Чет 03 сеп 2009 8:05

Ходих до моргата вчера и там оправиха нещата (поне за момента докато бях там). Сложиха някакво О-пръстенче вътре (поне така казаха) и сега вече не тече като задържа повече време включена чистачката. И не ме изгоника като разбраха, че идвам за рекламация.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 сеп 2009 21:35

bgr79 написа:От осичката тече! Като задържа да пръска по-дълго време (10сек) и направо си тече!!! А и самата дюзичка от която пръска хвърля вода много близо!?! ЩЕ ходя днес след работа да им искам друг механизъм. То този който ми продадоха го сглобиха от няколко други! На всичкото отгоре на самия механизъм (където ляга тръбичката) трябва да има едни засечки, но ги няма - изрязани са! А на стария (моя) механизъм са си там. И си мисля че тръбичката не трябва да се движи, защото ляга в тази засечка, която да я ограничава. На новия (2-ра ръка) я няма тази засечка и сега маркучето заедно с тръбичката се огъва и така скоро може да се скъса?!?!

Ремонтирай си твоя -описал съм как .

Потребителски аватар
slavi3331
Автомобил: голф 3
Двигател: 1600

Мнениеот slavi3331 » Сря 12 фев 2014 18:14

Здравейте колеги,сложих си дюза и аз на задното стъкло и трябва ли да се движи и тя(преди нямах и не знам дали трябва).И може ли да ми дадете каталожният номер на капачката на самата дюза?

Потребителски аватар
veselin77
Автомобил: vw golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот veselin77 » Пет 14 фев 2014 16:51

Не трябва да се движи дюзата, тя стои неподвижна в оста която върти задната чистачка, ако се върти заедно с чистачката значи вътрешността на металната тръбичка е ръждясала, трябва да разглобиш механизма и да почистиш металната тръбичка много добре, когато всичко е нормално пръскалката трябва да пръска по средата на задния прозорец и да е НЕПОДВИЖНА.

Потребителски аватар
slavi3331
Автомобил: голф 3
Двигател: 1600

Мнениеот slavi3331 » Нед 16 фев 2014 20:43

Мерси за информацията ! :love.vwclub
Някой може ли даде скица от ЕТКА как се сглобява/разглобява понеже не намерих за тройка ?
Да попитам тази тръбичка може ли да се извади без да се разваля цялата чистачка ,тоест само със сваляне на кората ?

Потребителски аватар
veselin77
Автомобил: vw golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот veselin77 » Вто 18 фев 2014 0:42

Най добре е да свалиш целия механизъм, разглобяването е лесно само си намери еврейски звезди защото ще ти трябват за капака на механизъма за да отвиеш болчетата който го държат, ще ти трябва и грес за да смажеш и зъбчаткител

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”