Голф 4 '98 Проблем с централно и лампа за масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ndoe0
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 '98 Проблем с централно и лампа за масло

Мнениеот ndoe0 » Нед 10 ное 2013 13:17

Здравейте,
Попрочетох темите свързаните с моите проблеми, но не можах да намеря разрешение за същите такива. С две думи, съвсем скоро си купих Голф 4 и се сблъсквам със следните два проблема:
1/ На магистралата със скорост около 140км/ч ми светна лампата за масло (в червено) и почна да пищи (звук като този, който се чува като ти светне лампата за бензина само, че импулсен - пищи, пауза, пищи). Маслото го бях проверил преди да тръгна (т.е. преди 100км) и бях долял, тъй като беше на минимума. Докато намалявах, за да спра престана да свети лампата, продължих да намалявам и пак почна да свети и пищи. Докато спра окончателно отново спря да свети. Проверих маслото - имаше точно толкова, колкото трябваше. В следващите 400км не е светила и не е пищяла.
2/ Отключвам/заключвам колата от шофьорската врата и се отключва/заключва само тя. Като съм вътре в колата и натисна бутона за заключване първоначално се заключват и двете врати, но след това шофьорската се отключва. Като натисна бутона за отключване и двете врати се отключват. Оказа се, че дясната врата е със сменена ключалка и има два различни ключа - този, който отключва дясната врата не отключва шофьорската и не пали автомобила. От дясната врата се случва същото - отключвам/заключвам само дясната врата.

Голфът е 11.1998г., 1.4 мотор с 2(3) врати. За централното сигурно ще го карам на майстори да го направят с дистанционно, но ми се ще, ако може нещо аз да понаправя. Дано да съм описал проблемите що-годе ясно и да съм пуснал темата на правилното място.
Поздрави!

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Re: Проблем с централно и лампа за масло, Голф 4 '98

Мнениеот ninkotv » Нед 10 ное 2013 14:12

Първо иди да ти замерят налягането на маслото и ако е ОК, значи имаш датчик за сменяване или проблем с буксата нещо. А другия проблем със заключването, най-вероятно микро ключетата в бравата не работят.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Нед 10 ное 2013 16:41

Или имаш студени спойки! :th_up

ndoe0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ndoe0 » Пон 11 ное 2013 23:39

Ок, колеги, благодаря! Ще проверя тези неща и най-вероятно пак ще пиша :)

loading
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loading » Нед 12 яну 2014 16:45

Колега и аз го имам вече същия проблем с централното като твоя.Автомобилите са ни едни и същи като гледам триврат голф 1.4 Ако си решил проблема можеш ли да го споделиш...Ще съм ти благодарен,ако си го оправил вече. :th_up

ndoe0
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 '98 Проблем с централно и лампа за масло

Мнениеот ndoe0 » Нед 16 фев 2014 22:01

Ох, човек, не съм. Изобщо не съм го пипал, че други неща са ми на главата. Като имам развитие ще пиша.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”