Голф 2 GTD не се изфорсира
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 GTD не се изфорсира
Колега,не слагай бензинов филтър за еднократна употреба,защото веднъж го ядох дебелия.Има филтърчета за еднократна употреба за дизелово гориво,мрежичката е пластмасова и не става на пихтия от нафтата.Говоря от опит.
- BoU
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN
Колега сложил съм го само временно до пролетта тогава ще раглобя колата за почистване на двигателния отсек и на самия резервоар
BoU написа:След няколко проверки на система от и до резервоара става ясно , проблема идва единствено от кофти нафта повече аз на лукойл няма да стапя
Не говори глупости! Този двигател можеш да го караш и на мазут. Имаш някъде проблем, махни ги тези бензинови филтри, може да пречат на дебита на нафтата. Смени си основния горивен филтър. 10 кинта ще ти излезе. Ако си с цедка на горивния филтър твърде вероятно е от там да взима въздух. За обратната нафта го свързваш с една медна тръбичка и елиминираш тази цедчица. купуваш си обикновен горивен филтър за дизелова двойка с вход и изход... по 6 8 лв са. Ако прецениш може да си вземеш и клапан да не ти връща нафтата. И той е 10тина лв. (ама гледай да е железен. Такива пластмасови гумени и нз си кви не купувай). При по-нататъшно желание може да си изчистиш цедката в резервоара. Това става за 20 мин.
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
BoU написа:След няколко проверки на система от и до резервоара става ясно , проблема идва единствено от кофти нафта повече аз на лукойл няма да стапя
Аз пък само на Лука зареждам-сега и с ECTO дизел карам,че е по-ефтино с тея карти.
Колата е Голф 2-ка GTD 1991 набор 1.6 TD 70 коня.
Ползвам я за работна кола,за риба да ходя по черните пътища и каманаци и т.н.
Карал съм я с всякаква нафта,включително и от туби и му няма нищо.
Просто си попаднал на кофти нафта и така.
Горивен на 2-ката сменям на 30 000 км струващ 16-17 лева.Маслото е Приста 10W40-4,5 литра събира-смяна на 10 000 км.
добре де колега колко кофти триаа да е нафтата, че с едно зареждане да спре да пали даже и на бутане. Като се има на предвид, че преди зареждането колата е вървяла нормално. Стига сте обвинявали нафтата за всички проблеми.
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Добре де.Другаде му е проблема на тоя голф тогава.
Върни се в “Дизелови агрегати”