ПАСАТ Б 5.5 автоматик типтроник проблем със задна скорост.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ПАСАТ Б 5.5 автоматик типтроник проблем със задна скорост.
Здравейте, колеги имам следния проблем при студена кола скоростната кутия работи много добро но след като загрее автомобила задна предавка започва да боксува или да тръгва на зад но при подава не на газ да се чува лек удар и все едно изключва.Бихтели споделили подобни проблеми и методи за отстраняване
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: ПАСАТ Б 5.5 автоматик типтроник проблем със задна скоро
Здравей колега. Аз минах по тоя път. Значи предлагам ти да не използваш задна сега че ще дочупиш всичко. Проблема на задната при типтроника е честа болежка. Скоро явно си я напъвал някаде назад с изкачване на бордюр. Проблема е следния- пука се буталцето за задна предавка и губи налагане и се получава удъра. Сто процента сега с тва превъртане и феродото ще ти е заминало. Проблема се решава със сваляне на кутиятяа и сервизиране. Ще ти трябват следните неща! Феродо за всички дискове така и така си я свалил добре е се подмени, работен комплект за типтроника (тва са всички семеринги и уплатнения в нея), бутало за задна, филтър за кутията, гарнитура за картерчето и масло 9 литра. Като цена ми излезе около 1000-1100 лева с труда и всички там неща. Типтроника се кара внимателно че главоболията са големи после. След като включиш на скорост се чака колата докато зацепи и сама потегли след това се дава газ иначе ще я счупиш лесно с тея изтрелвания от място. И един съвет още от моя майстор- на масто когато е колата и работи не я форсирай над 3000 оборота че кутията се натоварва и може да стане сакътлък.