Наказателно постановление-КАТ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
buhata84
Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP

Наказателно постановление-КАТ

Мнениеот buhata84 » Съб 25 яну 2014 22:58

Колеги,моля ви за мнение.Случаят е следния:аз съм от Чирпан,но ми съставиха акт за "без колан" в Ст.Загора.Та въпроса ми е:кой началник преценя колко ще е глобата,в този случай-чирпанския или старозагорския?Или с две думи:от Ст.Загора,ще ми изпратят само акта и в Чирпан,ще ми решават глобата,или,ще ми изпратят готово наказателно постановление?

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: Наказателно постановление-КАТ

Мнениеот mccoy » Съб 25 яну 2014 23:04

Ще ти изпратят готово наказателно постановление.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 25 яну 2014 23:09

50лв + 6 точки :beer

buhata84

Мнениеот buhata84 » Нед 26 яну 2014 11:05

OK.Thank you...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 26 яну 2014 11:16

buhata84,оставам с впечатление,че постоянно имаш проблеми с КАТ.
Вземи пак прочети правилника,виж къде бъркаш.
:beer

buhata84

Мнениеот buhata84 » Нед 26 яну 2014 14:57

Към Zdravko Zankov:Колега, ти явно имаш в предвид темата която бях пуснал преди 20-тина дни.Там нещата ще се решават на 10февруари(тогава е делото).Нямам нови проблеми.Аз просто питах къде ще ми решават акта за колана,тъй като не ми го съставиха в Чирпан.А именно този акт ми създаде другите ядове.

buhata84

Мнениеот buhata84 » Чет 30 яну 2014 0:16

Здравейте колеги.Предварително се извинявам за това,че ставам банален с моите въпроси относно КАТ,но не мога да се сдържа да не питам за нещо,което ме тревожи.Значи днеска говорих с един приятел(също от Чирпан),на който му взеха книжката за три месеца,за това че направил ПТП и избягал,без да уведоми КАТ.Днес му изтича наказанието и като ходил да си вземе книжката,не му я дали.Измисляли си причини.И след като на мене може да ми предстои също лишаване за 3 месеца(да не дава Господ де),искам да питам има ли механизъм,с който мога да се предпазя от подобен милиционерски произвол?Няма ли закон,който да ме защити и да ми гарантира,че след изтърпяване на наказанието,ще си ми върнат книжката,без проблеми?Ако се наложи да си върна книжката,искам да съм проучил нещата и да си знам правата,защото в нашия град има голям произвол от страна на КАТ.Очаквам всичко от тях.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 30 яну 2014 0:53

buhata84 написа:.......не му я дали.Измисляли си причини..........

Kакво са измислели

buhata84

Мнениеот buhata84 » Чет 30 яну 2014 3:41

Ами нещо от сорта"било му рецидив".Кви са тия работи?Нали му взимат книжката с НП,в което е опоменато за какъв срок?Като изтече срока,като си платиш глобите и нямаш други за плащане трябва да ти върнат книжката.Ама явно като не са на кеф,си измислят щуротии,да не ти я върнат.Щото тва с"рецидива"ми звучи абсурдно.А и на него му я вземат за сефте.Кое тълкуват като"рецидив"?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Чет 30 яну 2014 7:08

Не знаех, че за един колан вземат книжка за 3 месеца...А иначе, постановлението ще ти бъде дадено по местоживеене, кой ще го е издал, едва ли е толкова важно! Лично аз, доскоро имах ядове в старозагорския КАТ, повече от 3 месеца не ми излизаше постановлението, и то за едни кирливи фарове, дето не съм ги включил през деня! Пуснах жалба срещу забавянето, а ония тарикати, в лицето на някой си Чолаков, ми обясняват, как всичко е законно, и даже, че такова забавяне нямало!? Сякаш съм просънувал трите си ходенета до КАТ, и може би, сам съм си слагал и печатите върху акта, да ги злепоставя умишлено! Изобщо, наглостта им напоследък е фрапираща, може би, откакто началник им стана Момчев, пак някой световно неизвестен техен кадър!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 30 яну 2014 10:26

buhata84 написа:...Ама явно като не са на кеф,си измислят щуротии,да не ти я върнат.Щото тва с"рецидива"ми звучи абсурдно.А и на него му я вземат за сефте.Кое тълкуват като"рецидив"?

Зимаш законЯ и четеш:
Чл. 171.За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:
1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
а) за когото видимо се установи, че не отговаря на медицинските или психологическите изисквания - до отпадане на основанието за това;

в) който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешното полагане на проверочен изпит;

Попитайте катаджиите за луди ли ви взимат, или просто за тъпи... :mhihi

agumba написа:Не знаех, че за един колан вземат книжка за 3 месеца...!

Не взимат. Виж, ако като buhata84 избягаш от катаджиите, щото не си носиш документите...

buhata84

Мнениеот buhata84 » Чет 30 яну 2014 11:11

Акта за колана ми е от 4 декември 2013,но за него никой няма да ми взема книжката.Искат да ми я вземат за акт от 2011г.,дето не съм им спрял.И в предвид "добрите" ми отношения с началника на КАТ-Чирпан,за мене е от значение,къде ще ми издадат НП за "без колана".

buhata84

Мнениеот buhata84 » Сря 12 фев 2014 0:47

Здравейте,колеги,днес мина заседанието по делото,с което обжалвах акт на КАТ,с който искат да ми отнемат СУМПС за това,че не съм спрял на подаден стоп-сигнал от служител на МВР.Съдът не взе окончателно решение,но адвоката каза,че работите се развиват добре.Аз дори не се явих,той ме представляваше.Но междувременно ми дойде призовка да се явя в КАТ,за да си получа постановлението за неизползване на колана.Отначало изтръпнах помислих,че ме викат да ми отнемат книжката,но когато отидох до КАТ,разбира се само с лична карта разбрах,че е фалшива тревога.Дадоха ми НП и ми казаха,че след като го платя,ще ми върнат талона.Не можах днес да го платя,щото беше края на работния ден,но утре още рано отивам в банката,плащам го и отивам до КАТ да си взема талона.Естествено пак само с лична карта,че не знам лелчето кво ще сънува тая вечер.Да не би да остана и без книжка,заради един талон.
Пиша това,за да посъветвам всеки,който има проблеми с КАТ да обжалва,колкото и безсмислено да му се струва това.Аз все още не съм спечелил войната,но първата битка е в моя полза.Така,че изводът е:обжалвайте постановленията на КАТ с които не сте съгласни на всяка цена-адвокатите винаги намират за кво да се захванат.А както върви ако утре ми върнат и талона,нищо няма да ме накара да си дам книжката,каквото и да е окончателното решение на съда.Като ме спрат аз ще имам в мен книжка и талон и могат само да ми пожелаят "приятен ден"

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 17 фев 2014 18:48

Говори се,че актове до 50 лв не могат да се обжалват....

Имаш ЛС,бухата84!

buhata84

Мнениеот buhata84 » Вто 18 фев 2014 10:57

Аз не обжалвах акта за колана,а един стар от 2011година,където има и лишаване от управление.Иначе може и да се говори,че актове до 50лв не се обжалват,но когато ми дадоха постановлението за "без колана" на него пишеше,че подлежи на обжалване в 7дневен срок.Е,разбира се за мене беше важно да го платя и да си взема талона.Така и направих.Няма да тръгна да обжалвам за 50лв и за 6 контр.точки.Сега съм с книжка и талон в мене и чакам резултата от съда за другия акт,който вече обжалвам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”