Вчера вдигнахме колата и забелязах теч на масло от десния заден край на кората откъм пасажера под двигателя,който не е много имаше 1-2 капки,но нагоре между двигателя и купето тръбите бяха омаслени,маслото е на 4000 км 5-40 полусинтетика,на щеката е с едно деление по надолу от максимума от смяната,аспуха не ми е омаслен,но имам масло около ЕГР клапана,който е изключен софтуерно само и често забелязвам претрисане при изключване от контакт,няма видима разлика във вървежа,набира си нормално,може би с една идея по шумна,почти не изпушва при ускорение,колата е с чип от Брезел,при смяната на масло теча го нямаше.Моля за някакви насоки около проблема.
Сега се връщам от сервиз,огледа показа,че теча започва от един маркуч между капака на двигателя и тръбата която влиза в турбината,заключението повишено картерно налягане.Дайте някакви насоки как да действам по нататък.
1,9 AGR 90к. теч на масло,моля за помощ!
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
1,9 AGR 90к. теч на масло,моля за помощ!
Последна промяна от zoovanka на Чет 20 фев 2014 12:04, променено общо 1 път.
-
gushev
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1.9tdi 2003
Re: 1,9 AGR 90к. теч на масло,моля за помощ!
И при мен има масло около ЕГР.Дайте съвет.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Зоованка и какво ти казаха от сервиза???
Да не вземеш да си разглобиш колата за основен ремонт сега?Там винаги си е мазно,наблюдавай си маслото просто.
Да не вземеш да си разглобиш колата за основен ремонт сега?Там винаги си е мазно,наблюдавай си маслото просто.
- zoovanka
Прилагам малко снимков материал,правен под двигателя:Каза ми,че въздушния филтър филтрон е шийт на 4000 км и ми сложи някакъв mahle за 25 лв.
,според него е семеринги,на загрял дигател изкарах щеката имаше дим и хвърляше малки пръски,на студен само ако запуша с пръст има малко масло,нязнам какво да правя,почти не гори масло вървежа е както преди.
,според него е семеринги,на загрял дигател изкарах щеката имаше дим и хвърляше малки пръски,на студен само ако запуша с пръст има малко масло,нязнам какво да правя,почти не гори масло вървежа е както преди.- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го имам същия проблем колега,но за 9000 км съм долял около 500-600 гр. масло,което си е напълно нормално.Като изключим цапането на мотора няма друг проблем.Даже сега обмислям или да си поръчам от ибей маслен сепаратор или да си присадя от някакъв друг модел на ваг групата.Ако някой е правил или виждал нещо такова може да даде идея,доколкото знам доста хора го имат тоя проблем
- zoovanka
Сутринтта мерих маслото на студен мотор на макс,вчера пак на студен едно деление надолу,според мен въобще не харчи маслото,ако има някакъв разход той е от омасляването под двигателя,само не разбрах агр 90к.мотора има ли филтър за картерните газове мисля,че така се казваше и възможно ли е картерното налягане да е от запушен такъв?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
филтър на картерните газове няма,има клапан беше писано във форума за него
- zoovanka
nasko1978 написа:Зоованка и какво ти казаха от сервиза???
nasko1978,казваш да не се притеснявам и само газ,ще те послушам,яд ме е само,че колкото повече я гледам по яко влизам във филма.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Правилно ти е казал Наско. Карай си колата и не се вкарвай във филми. И не я гледай много много отдолу. Ако ми намериш дизел, който не е омазнен ми се обади. Такова животно просто няма. Както казва моя майстор "Щом тече, значи има масло. Ако не тече значи няма масло. Тогава се тревожи :-)". Карай и не се притеснявай. Щом нямаш сериозна загуба, значи си добре.
Върни се в “Дизелови агрегати”