Passat B3 90г. проблем с хидравликата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Passat B3 90г. проблем с хидравликата

Мнениеот breakforce » Вто 14 яну 2014 23:24

Добър вечер колеги, наскоро брат ми си купи пасат 2 дизел 90 г., проблемът е следния, на място примерно или в движение няма значение като врътна волана малко наляво или надясно почва да бие се едно играе на двете посоки, примерно завъртам волана наляво съвсем малко и като го държа само ме върне половин оборот от това което съм го завъртал и после пак се върне там където съм го завъртял, и така няколко пъти подред докато не се успокой, малко замотано ви го обясних надявам се да сте ме разбрали, мерси предварително :)

Последна промяна от breakforce на Сря 15 яну 2014 0:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Re: Проблем с VW Passat 2

Мнениеот passatfen » Вто 14 яну 2014 23:38

Можеш да си смениш заглавието на "Проблем в хидравликата на пасат б3"
Аз имам същия проблем отдавна го карам така..следя темата :th_up

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B3 90г. проблем с хидравликата

Мнениеот silent » Сря 15 яну 2014 9:45

Колега след като и ти имаш същия проблем може ли да чуем и твоето обяснение. Автора се е опитал но съвсем не се е справил а без читаво обяснение няма как да ви се помогне със съвет.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 15 яну 2014 10:43

На място или в движение ги прави тия магарии!?
Ако е на място някаква пулсация с намаляване и увеличаване на налягането да се получава примерно от остарял маркуч или хлабав ремък, може и помпата да е тръгнала

Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breakforce » Сря 15 яну 2014 11:20

И в движение и на място. 100% съм сигурен че не е от ремъците защото скоро преди 1 седмица ги сменявах и преди и след сменянето това си го имаше.

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Сря 15 яну 2014 11:54

При мен ако задържа волана в завой (няма значение ляв десен) усещам как волана се отпуска и се стяга...ако пък недай си боже се случи нещо , примерно ако ми скочи нещо и ако трябва да избегна удара с "зиг-заг" движение 100% ще ми се стегне волана и няма да се отърва така лесно :death
През зимата когато си играя в широк паркинг с ръчната и усещам как след завъртане на ляво или дясно и после в противоположната страна волана се стяга за известно време все едно съм загасил колата...течността ми е нова , нямам течове от нъкъде също и ремъка ми е затегнат колкото "позволява" водната помпа :icon_lol

Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breakforce » Пет 21 фев 2014 16:32

Пиша тук за да не отварям нова тема, от известно време като мина през дупка или през бабунките волана чука идеи от какво може да е ?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 21 фев 2014 16:48

"Втвърдяване" и "омекване" на волана се получава при приплъзване на ремъка.
Ще опитам да обясня малко по-подробно, за да кажат предните писали в темата дали е същото:
В завой се изисква някакво усилие да задържим волана "навит", в противен случай той се изправя. Ръката на шофьора е свикнала с това усилие. Когато ремъкът приплъзне, необходимото усилие да задържим волана в същата позиция се увеличава и ръката го усеща като бутане/удар в посока към изправяне. Когато ремъкът "зацепи" воланът отново "олеква" и в този момент ръката завърта волана повече от нужното, защото до преди миг усилието да се задържи воланът в нужната позиция е било по-голямо.
Това поведение би могло да се опише като "бие се едно играе на двете посоки" и "волана се стяга за известно време все едно съм загасил колата".

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 21 фев 2014 16:51

Колега, щом като волана "чука", оправил ли си проблема с хидравликата? Тая предница оглеждал ли си я? Шарнири, носачи,тампони на амортисьорите,биалетки, кормилни накрайници? Обясни по-подробно, не да хвърляме боб и да гадаем.

bunaq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bunaq » Пон 24 фев 2014 18:49

Колегата да ме прощава ама ще му използвам темата за сходен проблем. Та ето какво ми се случи преди няколко месеца да не кажа почти година хидравликата ми отказа волана вървеше но адски тегаво и в спряло положение и в движение. Погледнах да не от маслото то беше станало тъмно червено и си викам ок явно е от това ще го сменя и ще се оправи. Чак днес стигнах да направя тая интервенция с прочистване и промиване и сложих маслото но цуц ефект няма (системата я обезвъздуших няколкократно и си сложих масло за модела от зеленото). Въпрсчето ми е следното как да разбера дали е рейката или помпата проблема при мен. Колата ми е 1.8ми двигател РП 1990г

Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breakforce » Чет 06 мар 2014 16:57

Колеги преди няколко дена разглобих кормилния прът, и познайте какво открих: беше се счупило палчето където свързва долната с горната част на пръта смених целия прът и проблемът се оправи :)

Върни се в “Passat”