Бора тди 131 съвместимост маховик от пасат

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Бора тди 131 съвместимост маховик от пасат

Мнениеот hvp800 » Съб 01 фев 2014 14:30

Ще започна с малко предисловие, преди време ми се наложи да сменя прословутия демферен маховик на моята Бора тди 131 ( и не само него, но това друга бира :smile ) Та след продължително разглеждане и обикаляне се сдобих със такъв, взех от колега от форума НО както и да е, Засега съм доволен и дано да ме слуша още дълго време,,, след обикалянето из морги и насам натам и разглеждането на маховиците ми направи впечетление разликата между демфера от пасат и този от голф4\бора, Някъде из мрежата попаднах на сайтове в който се обясняваше за хора осъществили въпросната интервенция, а именно да сложат маховик от пасат( примерно AVF мотора) на голф ( ASZ), Та ето го и същинския въпрос ( най-накрая :mhihi ) Някой знае ли реален случай за въпросната трансплантация и въобще шанссовете на такъв проект, и преди да ме нападнете с отговори от типа -това е невъзможно , помнете че няма нищо невъзможно стига да има човек достатъчно желание, време и пари

Потребителски аватар
joro_gecata
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора тди 131 съвместимост маховик от пасат

Мнениеот joro_gecata » Пон 03 фев 2014 20:40

ами аз не съм много навътре в нещата но маховика от пасат не е ли много по-голям от този на голфа и ако трябва да смениш кутията с някаква друга не знам къде ще ти е келепира от цялата работа. Иначе и на мен ми прави впечатление че пасатския маховик е много по-дебел и ако можеше да се приспособи на голф вероятно щеше да е зверски издържлив

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Пет 21 фев 2014 19:39

Това че маховика от пасата не става за директен монтаж е ясно на всички, за някой даже е ясно че стартера и картера също няма да паснат ако тръгнеш да сменяш кутията и въобще това е смисъла на темата, ИМА ЛИ НЯКОЙ който да е осъществил подобно нещо или ако не е то поне да ;умуваме; над подобна възможност

такааа явно на никой не му се дискутира подобна тема, ами освен да попитам някой дали е сменял камбаната на 6-степенна кутия от голф или да се захващам за работа и постна някоя и друга снимка :mhihi

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 21 фев 2014 20:01

И какъв е смисълът от цялата работа ?

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Пет 21 фев 2014 20:20

смисълът е във по-големия демфер на пасатите което предполага и това че е много по-издръжлив

Върни се в “Дизелови агрегати”