Неразумно ли постъпих....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: Неразумно ли постъпих....

Мнениеот bmwww » Пет 21 фев 2014 22:46

Постъпката е много добра и за пример,но според мен си избързал да помогнеш на момчето и в еуфорията си "мали , екстра сега ще си му върнат всичко" си подарил парите на полицаите :biggrin Дано не съм прав ! Аз като си загубих моето портмоне вътре ми бяха книжка,талон,лична карта,дебитни и кредитни карти и 800 лева . Една компания от 15 души го беше намерила и го беше занесла в полицията като там ги държаха 2 часа докато не ме намериха мен по телефона да ида да си го взема и да кажа всичко ли си е там ... както и да е според мен няма причина да те гризе съвеста , не можеш да оправиш света - пред теб си си чист и постъпката е добра !

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 21 фев 2014 23:34

Eвала за благородната постъпка, ако не друго поне документите ще му върнат на момчето :smile

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 21 фев 2014 23:58

На личната карта нямаше ли адрес? Аз едва ли бих ги дал ей така на полицаите. Гугъл също може много да помогне да намериш някой като знаеш името. Скайп, фейсбук.....
Така или иначе браво, че просто не си си ги прибрал в джоба.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 22 фев 2014 0:15

Скоро намерих подхвърлени карти,бяха също в този район.....не бяха най-важните, но все пак имаше имената на човека!След няколко часа седнах на компа и с малко ровене в Гугъл намерих връзка, свързах се и след уговорена среща му върнах нещата!Повечето хора вече имат някакъв профил в Нет-а ,а ако ли нямат, при добро желание-има и други начини...!Във вашият случай......в бързината да направите добро сте дали нещата на неподходящи хора!Не, че няма да върнат документите, но за парите малко вероятно-ще кажат, че така са им предали портфейла сигурно...!В крайна сметка, по-добре така, отколкото НИЩО за потърпевшия :th_up

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 22 фев 2014 15:09

а според мен трябва да ги върнат полицаите
едва ли са толкова тъпи че да не им дойде на ум че това може да е проверка/акция/ да ги пробват дали са корумпирани

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 22 фев 2014 18:50

Днес очаквах някои да ми звънне. :gruebel ..все пак не би трябвало тази процедура със връщането да отнеме повече от ден.Имат ми телефона не е толкова сложно.Ще изчакам 2 дена...имам много добър познат на по високо ниво от тези полицаи и ще се видя със него да видим дали е издаден протокол за намерени вещи на тази дата и как се е развил случая.Смятам че се документира какво се връща и приема съответно...Все още вярвам във почтеноста на 2та държавни служители.Между другото споделих със няколко роднини и приятели...всички ме нарекоха луд.. :screwy ..трябвало да взема парите и пак да предам някъде документите... :eek.Не мога да повярвам колко сме се изродили хората в тази държава..Направо сме като хищници...Въпреки че в момента съм щастливо безработен и би трябвало и аз да съм се овълчил... :mrgreen ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 22 фев 2014 20:34

Ами то никнейма ти вълчи... ама явно не си се овълчил достатъчно. И по-добре за теб. А на роднините и приятелите ти, дето са щели да си прегънат парите - много им здраве. Сигурно ще забогатеят с тях :screwy

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Нед 23 фев 2014 8:54

Преди 1 година мой роднина намерил лична карта и кредитна карта, но понеже го беше страх да ги върне за да не го търсят нещо или да го викат по РПУ-тата, ми я даде на мен(тогава бях в системата на МВР), та отивам в 7-мо и се представям на колегата и му казвам, че съм намерил еди кво си, и се започна едно писане и едно чудо и това само за да ги предам на органите на МВР(това е законовия ред).
Та това го пиша, понеже чакаш някой да те потърси, еми мен 1година никой не ме е потърсил, а и не съм очаквал да го направи някой ;)
Гледам, че си писал за познат на високо ниво в МВР, накарай го да види в съответното РПУ(незнам кое е в този район дето си ги предал на полицайте) дали има протокол за намерени документи, пари и т.н. и какво точно е описано в него, ако няма повярвай, че парите ги няма, а документите може да са заминали в кофата за боклук

Успех :)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 23 фев 2014 9:00

То протокол сигурно ще има, и в него ще пише че двамата в патрулката са намерили празен портофейл само с лична карта в него :mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 23 фев 2014 13:21

Exell написа:Аз щях да се опитам да се свържа с лицето , на което принадлежат личните документи. :stumm
Поздравления за постъпката :th_up :th_up :th_up :th_up

Точно така направих миналата година. Издирих лицето във фб. Оказа се че имаме 20 общи познати. В портмонето имаше 47 лв. Пича ги беше отписал и взе бутилка Джак.

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Нед 23 фев 2014 18:27

Аз два пъти намирам документи - един път 2007 година, точно бяха големите опашки по регистрации на МПС-та (беше отпадноло ДДС-то), и на тръгване на улицата намерих докуметни на автомобил току що регистриран. Като се сетих колко е чакал човека, отидох на адреса и ги върнах на жена му. Вторият път беше 2010 година намерих по мойта кола портфейл с лична карта и кредитни карти, пари естествено нямаше. Намерих пак на адреса собственичката и ги върнах, оказа се че е ограбена в рейса предишния ден.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 23 фев 2014 20:28

Аз ако ми се случи такова нещо за парите изобщо няма да ме е яд стига да не са много ама като знам по колко слагам надали.Иначе документите кредитни карти и всякакви други карти са си проблем.Така че не се учудвайте ако някой ви каже защо не взе парите и да предадеш документите-на 90% собственика му е все тая за парите,и историята със бутилката джак го показва :wink

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 23 фев 2014 23:02

Абе то и затова написах тази тема....уж да направя добро ама може и да не съм подходил както трябва. :eek Пари се печелят и харчат и т.н...Има човек горе тои си знае работата... :a045 Току виж ме възнаградил със някоя награда на новият Фест... :beer

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 24 фев 2014 15:05

аз също бих опитал да върна портфейла лично на собственика пред това да се занимавам с полицията, камо ли пък да ги предавам на катаджии. Веднъж са ми връщали изгубени документи, бях ги изпуснал на алеята на Борис, докато съм карал колелото. Имах вътре моя визитка, един човек се обади и си ги прибрах още същият ден. Имах и някви 40-50 лева, тях естествено ги нямаше, но бях повече от доволен, че си спестих обикалянето за нови документи.

Иначе се е случвало да намеря бележка във входа адресирана до един съсед, ако си е губил документи да се обади на еди кой си тел. Та отидох, дадох му я лично и всички доволни.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пон 24 фев 2014 16:32

Преди коледа ми се случи и на мен ,возехме се с един приятел с джипа му и насред нищото в тъмнината ми светна нещо чернеещо се... оказа се портмоне. Малък град сме и се познаваме повечето хора ,та обиколихме с тоя приятел доста места и хора ,за да го намерим този и в 3ч. вечерта го отркхиме и върнахме всичко както си е(пари,карти и т.н.). За момчето знаем ,че не е от най-големите паралии и тези пари точно за Коледа ще са му от полза и даже ни стана приятно ,че сме направили едно добро дело :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - други”