Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
Сега е края на Февруари ,кажете какви сметки платихте със скъпите климатици колко и със ефтините колко?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За да се получи обективна оценка на такъв въпрос трябва в едно и също помещение да се ползват два вида климатици - евтини и скъпи.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
В едно и също помещение.
Дайкин нексура и някакъв пасифик 9-ка,сметка декември 140 лв заедно с 2 компира,бойлер и 2 принтера,факс,рутер,радио
Дайкин нексура и някакъв пасифик 9-ка,сметка декември 140 лв заедно с 2 компира,бойлер и 2 принтера,факс,рутер,радио

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Много за душманите
Не съм ги спирал до вчера. То на 20С кво да топля?

Не съм ги спирал до вчера. То на 20С кво да топля?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
е точно че е много,аз с 3бр.+ 1 конвектор,бойлер(не се спира),миялна,проточен бойлер,тв-та неколко и да не изброявам още кво имам ел.уред у дом
160лв. 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Ан така. Ти плащаш домашен
Аз в нас,повече от 25 лева не плащам,ама и климатици не ползвам

Аз в нас,повече от 25 лева не плащам,ама и климатици не ползвам

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lucky7o написа:lucky7o написа:edit: почистих - то не се виждаше че е мрежа от толква прах![]()
Сега ще видим резултата.
За 20-на минути стигнахме до 25 градуса и го понамалих :)
Да споделя и за сметките... Без да е спиран климатика, сметки от 65 до 73 лв. За април беше 51 лв. Печка, пералня, бойлер и климатика...
-
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: 1.9 TDi 2001
Моята сметка днес излезе - 86 лв
1 климатик - Fujitsu 12-ка
1 климатин - Mitsubishi heavy /13-ка
Климатиците не ги спирам (с малко дете съм), съдомиялна, пералня всеки ден (някой дни и по 2 пъти)
Бойлер постоянно включен. Други големи консуматори нямам (не се готви често)
Mitsubishi heavy - за мен е уникална машина. Цената е по-висока, но мисля че направих много добър избор тази зима с него.
Климатиците не ги спирам (с малко дете съм), съдомиялна, пералня всеки ден (някой дни и по 2 пъти)
Mitsubishi heavy - за мен е уникална машина. Цената е по-висока, но мисля че направих много добър избор тази зима с него.
- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kanevgeorgi написа:Моята сметка днес излезе - 86 лв
Брат ми ти крадеш,аз миналата година 2014 год. 145лв. макс с 2 климатика фуджицу и хитачи 12-ки ,бойлер на газ ,другите работи на ток ,разбирай печка хлад/фриз,рутер 2 иптв приемника няколко зарядни и тнт.А тази година същите консуматори ,170лв за януари.ма и мойта ги бримчи на 27 градуса да ин ги е топло.газта за бойлер на месец е 40 лв защото къпанията са по 20 минути.женските 2 броя в домакинство и 10 минути на 2 ма адамовци,аз и сина ми.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Как ги правите тия сметки с 2 бр. климатици
Аз платих от 5 декември до 5 януари 255 лв.
Топля се с 2 бр. климатици - конвенционален Беко и инверторен фуджицу, като през повечето време има някой вкъщи и съответно климатиците работят. Готви се на ток, бойлера е нон стоп включен, сградата е нова с добра дограма и изолация, а апартамента е южен

Топля се с 2 бр. климатици - конвенционален Беко и инверторен фуджицу, като през повечето време има някой вкъщи и съответно климатиците работят. Готви се на ток, бойлера е нон стоп включен, сградата е нова с добра дограма и изолация, а апартамента е южен

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
С 2 броя Митсубиши Електрик MSZ25, конвектор Адакс 600W в банята, 3000W сушилня, пералня, бойлер и готварска печка 190лв. С малко дете съм, климатиците и конвектора бачкат на 25 градуса постоянно.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Със два климатика бойлер и дребни ел уреди 545лв.за последните два месеца.След проверка на електромера в метрологията се оказа че отчита + 78 процента.Сега чакам да ми преизчислят сметките за ток.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Климатик Fujitsu/инверторен - включва се за около 4-5 часа на ден/ , 2000w. конвектор Adax /и той работи на ден 4-5 часа/ , пералня , бойлер , сушилня , PC /постоянно включено/ , ТВ-та и др. ..... сметката за последния месец беше 80 лв. o.O
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Митсубиши Хеви обикновен инвертор -1бр. и конвенционален 1бр. Последен етаж без изолация и с обикновена но уплътнена дограма... Може да се каже че няма съседи отопляващи граничните помещения но в топлофициран жилищен блок ...южно изложение...Климатиците не се спират само се намаляват на минимум когато няма хора иначе поддържана температура 22-24гр. Среден годишен разход отопление и охлаждане 1500кв/часа за една календарна година... Или при настоящите цени около 250-300лв годишно ....Отоплява се грасониера от 45кв.м..
Колега Ексел пише че живееш все някъде ...предполагам че на луната може да имаш такава сметка но при това което си описал че ползваш много силно се съмнявам че плащаш сметка от 80лв на месец...за сравнение...аз плащам 50-60лв сметка при положение че се готви на газ...бойлера е на газ...и всички лампи у дома са енергоспестяващи....и нямам постоянно работещ компютър а ...да не говорим за климатик и конвектор който дори и Адакс си е по същество една малко по оптимизирана обикновена електрическа печка...отоплявам се с централно парно...( не става въпрос за по горе споменатото жилище)А ако все пак плащаш толкова то се радвай да ти продължи по-дълго рахата с предполагам неверния уред за отчитане...
Колега Ексел пише че живееш все някъде ...предполагам че на луната може да имаш такава сметка но при това което си описал че ползваш много силно се съмнявам че плащаш сметка от 80лв на месец...за сравнение...аз плащам 50-60лв сметка при положение че се готви на газ...бойлера е на газ...и всички лампи у дома са енергоспестяващи....и нямам постоянно работещ компютър а ...да не говорим за климатик и конвектор който дори и Адакс си е по същество една малко по оптимизирана обикновена електрическа печка...отоплявам се с централно парно...( не става въпрос за по горе споменатото жилище)А ако все пак плащаш толкова то се радвай да ти продължи по-дълго рахата с предполагам неверния уред за отчитане...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”