Газова инсталация на GOLF 4 1.8T с чип ?!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Re: Газова инсталация на GOLF 4 1.8T с чип ?!

Мнениеот Tipsy » Нед 23 фев 2014 14:30

Сега се поразрових в сайта им и гледах книжката:
- модела на уредбата е romano 4 ais
- дюзите са romano hd
- изпарител за около 250кс
не можах да разбера модела на компютъра, но ми казаха, че тавана му е да отваря до 18мс дюзата.
Друго, което знам - помпата в бутилката/ако така се води/ е с по-голям дебит. 8мм маркуч и 12мм филтър
На приятел със същия двигател му сложиха същата система, но на него като му слагали чипа го питали дали ще слага газ. Резултата е, че неговата не прехвърля на бензин при рязко натискане на педала, но пък на бензин не върви плавно/на газ малко по-плавно вървяла/ - сравнително мудна до 3500 оборота, след това направо "скача" до към 5000 и пак "умира". То реално това е диапазона на пик на турбината.

За моя проблем са званяли в София в представителството, от където са им казали софтуерно да направят след 3650 оборота и над 16/18мс да прехвърля на бензин

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Чет 27 фев 2014 18:16

Защо трябва да минава на бензин?Значи някой не си е свършил работата или са неподходящи компонентите.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Чет 27 фев 2014 19:04

И аз не искам да минава на бензин. Описал съм компонентите, ако има още някои важен да се каже къде се намира и какво представялва да го видя.
П.С. Вярно, че в тоя форум нещата вървят на зле. Преди време някой се изказа, че за всеки проблем отговора бил "иди на диагностика"/малко тъпо беше, защото въпросния беше ми дал същия отговор при изрично упоменаване, че съм бил на диагностика/. Сега при описани компоненти ми се казва "неподходящи компоненити" ама кое е не подходящото не се казва.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Чет 27 фев 2014 19:55

Ще ми се да можех да помогна, колега, ама нямам романо.
Иначе - честно казано - ме учудва, че газов компютър от "реномирана" марка има такива ограничения. Аз като потребител на Фобос 1 мога да кажа, че на Фобос 1 няма такова нещо. Вярно е, колата ми няма турбо компресор, ама... то за електрониката е все тая.

Някой колега с романо ? Наистина ли имат такъв лимит за време на отваряне на инжектор? Ако имат - това ми се струва тъпо...

А за останалите компоненти - мисля, че няма да е толкова от значение. Като не ти харесват едните - сменяш ги. Ама ако компютъра те ограничава в избора - това вече е друго. Ще ми се да си мисля, че на Фобоса мога да си сложа каквито си искам инжектори, и до сега е горе-долу така... Избрах си едни инжектори, сложих ги, настроих системата, и колата върви. Като дойде ред да сменям сегашните - ще мога да кажа от личен опит (макар че за сега съм доволен от сегашния модел).

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Чет 13 мар 2014 22:36

с правилно подбрани компоненти не би трябвало да има проблем. Аз съм с БРЦ и предварително си подбрах комплекта с повече запас от мощност. Колата въри прекрасно, но за настройка ходих в Ловеч. Романото също е перфектно, и като се има предвид какви коли има на газ нашите кошници под 200к.с. с правилен монтаж и настройка няма да имат проблем. И от майстори тип "колата е много мощна и газовата ще лагва" бягай :)

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Сря 19 мар 2014 9:17

С правилно подбрани компоненти, качествен монтаж и верни настройки не 200 ами и 300 коньови коли се правят (и нагоре). :th_up
И другото, при проблем с едното от трите условия по-горе, не турбо мотор, а може и 1.4 75 к.с. да има проблеми.

Върни се в “Автогазови уредби”