Влага във снопа кабели голф 3 2е
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2.0 GTI 115 1994
Влага във снопа кабели голф 3 2е
Колеги зад делкото дето е капачката със снопа с кабели(инсталацията)винаги има влага нещо между вода и масло как мога да я отстраня 

-
Re: Влага във снопа кабели голф 3 2е
Никой ли не се е сблъсквал с такъв проблем колеги

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Явно от някъде сълзи вода и мокри кабелите.Огледай хубаво от къде може да е.
-
Bai Sando написа:Явно от някъде сълзи вода и мокри кабелите.Огледай хубаво от къде може да е.
То от там аз не виждам от къде може да влиза вода,капачката беше омаслена изчистих я щото си мислех че като загрее мотора и вътре става маслото в течно състояние,сега е чиста но пак си омаслява и не знам от къде идва това масло-вода

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Огледай маркуча от разширителното казанче за антифриза към тройника (пред буксата) - вероятно вентилатора духа назад към буксата, за да омаслява/оводнява.

-
За кой вентилатор ми говориш колега..не те разбирам 

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
... Става въпрос за вентилатора на радиатора - когато работи, обдухва маркуча за антифриза, който влиза в разширителното казанче и ако има дупка близо до буксата с кабелите - то тогава има вероятност да се омазнява/мокри буксата.
Огледай хубаво маркуча за антифриза - най-добре при загрял двигател. Аз бих го преместил малко този маркуч, за да видя дали ще има мазно/мокро на друго място след преместването, ако сега не се вижда нищо на пръв поглед. Или щях да го облепя с тиксо 10-15 см. пред буксата. Ако спре омасляването - ясно.
Иначе, наистина нямаме идея от къде може да идва омазняването на буксата с кабелите.
Ако мястото на омазняване беше малко по-надолу и назад - под или около другия дебел маркуч за парното, който отива в купето (както беше при мен)- то тогава е от него.
Огледай хубаво маркуча за антифриза - най-добре при загрял двигател. Аз бих го преместил малко този маркуч, за да видя дали ще има мазно/мокро на друго място след преместването, ако сега не се вижда нищо на пръв поглед. Или щях да го облепя с тиксо 10-15 см. пред буксата. Ако спре омасляването - ясно.
Иначе, наистина нямаме идея от къде може да идва омазняването на буксата с кабелите.
Ако мястото на омазняване беше малко по-надолу и назад - под или около другия дебел маркуч за парното, който отива в купето (както беше при мен)- то тогава е от него.
-
Ще го проверя но не вярвам щото антифриз не ми губи но мерси за съдействието
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”