Относно последния филм на Мел Гибсън

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Вто 02 яну 2007 23:34

бате веско еваларка за сайта мноо добър филм, гледах го , просто филмите му са интелигентни, а що се отнася до "Страстите Христови" филма си е супер, пък да не говорим че там играе и български актъор - Христо Шопов, син на Наум Шопов който просто е велик!!! 8)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 02 яну 2007 23:49

evgenyh написа:аз още несъм го гледа(ще го направя тия дни), но колеги са го гледали и всички в едни глас твърдят, че е брутално кървав - НЕ ВОДЕТЕ ЖЕНИТЕ СИ :idea:

иначе аз си мисля, че ще ми хареса :wink:
С жената бяхме - коментара и беше- "горе-долу става"!А жени с кръв не можеш да уплашиш - :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :wink: :wink: :wink: mhihi :stumm :stumm :stumm :stumm :stumm :stumm

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 03 яну 2007 0:14

Не ми хареса. Изобщо!

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 03 яну 2007 0:54

С бруталността си "Апокалипто" кара "Страстите Христови" да изглежда като анимация на Дисни

Прочетох с интерес критическите дискусии имало ли, или нямало място "скандалното" клане на теле в реално време в българския филм "Обърната елха". Първите пет минути на "Апокалипто" на Мел Гибсън са достатъчни да забравите всички телета, превърнати в пастърма. Насилието и кървищата отдавна са любим изобразителен похват в Холивуд. А конкретно на Мел са му дори по-любим, отколкото тестото може да поеме. Австралиецът демонстрира този свой почерк още в "Смело сърце", продължи със "Страстите Христови", с който изправи на нокти половината религиозни общности, и довършва касапницата в най-новия си епос. Този път под ножа е империята на маите. Налага се едно уточнение - от "Апокалипто" изобщо не става ясно каква е тая империя, строила ли е стъпаловидни пирамиди, високи по 400-500 метра, в Чичен Ица, храмове и пътища, имала ли е жреци, математици и календари, или е била просто банда изрисувани диваци, които си правят сексуални шегички, хапват тапирски тестиси и се избиват едни други. Тоест, не е лошо предварително зрителят да попрочете за централноамериканските цивилизации, преди да пристъпи към гледане и размишления какво, аджеба, е искал да каже Гибсън с филма си. Той вероятно е искал да каже нещо за самоунищожението, за упадъка на ценностите, за безхаберието на управляващите, избиващи собствения си народ, за самозабравата и други такива актуални работи. Но всички тези неща не се виждат на екрана. Вижда се само как сборна формация мургави натуршчици (нито едно холивудско включване!) по препаски и садистично тежък пиърсинг умират или убиват. В по-голямата си част сцените са брутални. Изглеждат малко самоцелни. Дори за хора, изгледали и харесали "Страстите Христови". Но това е, защото в "Страстите" имаше актьорски изпълнения, от една страна, и от друга - история, вълнуваща целия християнски свят.
В "Апокалипто" такива работи няма. Вярно - откъм изработка филмът е много майсторски. Подборът на кадри измежду местните племена, говорещи оригинален индиански диалект, е находка. Желанието на Гибсън за автентичност е похвално. Австралиецът е цар на епичните разработки и на изобразяването на човешко страдание - доказал го е неведнъж. Просто този път е прекалил. Искат се здрав стомах и още по-здрави нерви, за да избуташ 140-минутния му филм до края. Що се отнася до това какво е искал да каже - може би, че според календара на маите светът ще свърши след има-няма шест години - на 23 декември 2012 г.

А. Димитрова - вестник Сега
[ Статията е отпечатана на 22 декември 2006 ]

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Сря 03 яну 2007 10:09

малко ще се обоснова защо не ми харесва тоя филм.

1. няма никаква атмосфера, започва в някакво село в някаква джунгла, с някакви голи хора. не се споменава нито маи ли са, чеченци ли са. някви други голи хора, на вид абсолютно същите почват да колят другите.

2. филма реално започва половин час преди края му, до тогава чакаме да се случи нещо.

3. безцелно проливане на кръв, всеки 2 минути се показва я извадено сърце, я някоя разбита глава с течащ мозък. и всичко това без особен смисъл, просто показване.

4. не видях нито една красива картина, филма е сниман на адски красиво място, а ни покават само някакви дивотии.

5. не усетих никакъв намек за велика цивилизация, все си мисля че маите поне малко са разбирали от слъчеви затъмнения, и не биха изглеждали толкова изненадани че виждат такова. все пак тези хора са имали едни от най-точните слъчеви календари.

6. филма си е чиста загуба на време и на 6 лева

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 03 яну 2007 10:41

Уникално добър филм, не съм съгласен по нито една от точките на колегата преди мен. Аз лично обожавам такива филми, а Мел Гибсън вече го признах тотално. Който харесва дълбоки, смислени, историчски филми ще му хареса. А как чакам 300 и Pathfinder. Лелеее направо ще се размажа от кеф. След почти 2 години суша, идват яките филми! :twisted:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 03 яну 2007 11:19

уникален филм
много брутален и натуралистичен - но затова пък много истински
който е със сляби нерви да не го гледа обаче :)

Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Сря 03 яну 2007 12:11

Филма е много добър от моя гледна точка, 140 мин ми минаха като 15.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 03 яну 2007 12:17

One написа:уникален филм
много брутален и натуралистичен - но затова пък много истински
който е със сляби нерви да не го гледа обаче :)

:да:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 03 яну 2007 12:51

Гледах го....моето мнение е че е велик актьор и нищо повече.Режисурата му не ме кефи нещо.И Страстите Христови гледах и той нещо не ме изкефи. :?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 04 яну 2007 12:52

Филма ми хареса - през цялото време държи в напрежение.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 04 яну 2007 12:58

Tomcat написа:малко ще се обоснова защо не ми харесва тоя филм.

1. няма никаква атмосфера, започва в някакво село в някаква джунгла, с някакви голи хора. не се споменава нито маи ли са, чеченци ли са. някви други голи хора, на вид абсолютно същите почват да колят другите.

2. филма реално започва половин час преди края му, до тогава чакаме да се случи нещо.

3. безцелно проливане на кръв, всеки 2 минути се показва я извадено сърце, я някоя разбита глава с течащ мозък. и всичко това без особен смисъл, просто показване.

4. не видях нито една красива картина, филма е сниман на адски красиво място, а ни покават само някакви дивотии.

5. не усетих никакъв намек за велика цивилизация, все си мисля че маите поне малко са разбирали от слъчеви затъмнения, и не биха изглеждали толкова изненадани че виждат такова. все пак тези хора са имали едни от най-точните слъчеви календари.

:да:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 04 яну 2007 13:17

Радвам се , че има активност по темата - нормално е да има противоречиви коментари - при Мел Гибсън е само така - крайности!Пълно приемане на посланията и пълно отричане!Никакво равнодушие!

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Чет 04 яну 2007 13:47

Tomcat написа:малко ще се обоснова защо не ми харесва тоя филм.

Баце смисъла на филма както явно не си забелясъл беше в началото и в момента в който (нашто момче дето отначалото като уби онова животно, го разпредели сърцето- за боговете, дроба за некъв друг и тн.), вражеското племе започна да ги принася тях в жертви точно както те принесоа животното, смисъла е в новото начало, въпреки че си сбъркал ти се дава шанс да се поправиш!! :) Според мен на Мел Гибсън тепърва му предстои бляскавата кариера на режисъор, и ще видим още много добри филми от него!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”