Първата ми сериозна кола, която почнах да карам беше голф 2 гти 112 к.с. механична инжекция - тая пущина наистина вървеше много, особенно след като си карал предимно соц возила

Голфа беше на 1 мацка и всеки път като щях да идвам на ФВ среща се скарвахме за нещо и затова дойдох с 1 път с РЕНИ

Карах голфа 10 000км, доста неща се изпочупиха по него и реших че голф НИКОГА няма да купя...
Дойде 1 слънчев ден и 1 колежка ми каза че продава реното си - 11-ка, карах го и реших че ей така за из града само ще ми е като такси. минаха 2 години и 3 месеца с рени и след като се кефих на новия двигател 1 сутрин като натиснах съединителя почна да се чува - дрън дрън дрън - отидох в сервиза на който вече не искам и името да споменавам и ми казаха диагноза - скорости, купих 2-ра ръка кутия и им я оставих. Междувременно едни адски жеги аз се тъпча в трамвая и се потя и псувам, защото рени я държат супер мн в сервиза. Междувременно виждам във Рено форума че продават 1 моя мечта -

И си въздъхнах, през това време ми казаха че рени е готова и отивам да я вземам - тръгвам си същия проблем, обратно в сервиза - ами не са скоростите а съединителя, айде още 1 седмица без кола .. и си викам - време е май за смяна, айде ще отида да вид а 19-ката отидох направих тест драйв и последва 1 безсънна нощ, в същото време пък се появиха 2-ма купувачи за рени - викам си - ква мафия е тоя рено форум, 1-ния си продава колата, а друг ми звъни по поръчка да иска моята за да мога да купя 19=-ката по лесно ... на другия ден я капарирах и чаках да я взема, да ама собственика пък и той не спал и със сълзи на очи на другия ден ми върна капарато.. въздъхнах отново и .. през това време рени още лежи в сервиза и на мен ми писна на смотаняците и смотаните турски части за рено .. и отидох на горубляне, бях си харесал рено БЕГАН

Вървя и гледам коли и предимно "опели" на горубляне, беше валял дъжд и на всичките голфове фаровете мокри и аз си се подсмивам под мустак - даа, голф със сухи фарове - мечка и космос и .. накрая на деня с последни сили и капнал виждам ГОЛФИ лъщи и ФАРОВЕТЕ МУ СУХИ - и си викам - я па тоя - голф със сухи фарове, на всички бяха мокри. Спрях се и почнах да се оглеждам като циганин в трамвай, дойде продавача вика - искаш ли да го запалим? Аз - неее, искам само да гледам, обаче онзи нахален и викам - айде запали го, той бензина не е мой - оня пали, голфи гасне, оня пали голфи гасне, аз се скъсвам да се хиля и си мисля - КВО МИ РЕКЛАМИРАШ тая каруца немска бе даже не може да запали ....

Поисках пробно кръгче пичовете казаха ОК а продавача ми хвърли ключовете и вика - стискай здраво, това е твоята кола - направо не можах да повярвам на сапунената сценка - никога досега не бях карал 3-ойка, харесаха ми много неща подобрени спрямо 2-ойката климатика в адската жега, перфектното охлаждане и ... решението го взех за 20 мин - ИСКАМ ГО!
Капарирах колата, най-смешния момент беше че не знам на кво се закачих в седалката ама като станах и гащите ми са се скъсали и съм го капарирал и как са ме гледали тия хора с доверие че тоя ще я купи тая кола не знам

На другата сутрин платих гаранцията на голфи и го прибрах

Резюме - 11-ката се развали, 2 това време друг колега предлагаше 19-ка, аз исках 19-ка или беган, намериха се 2ма купувачи едновременно за 11-ката точно в този период, накрая си тръгнах с голф - е ако това не е пръст на съдбата не знам ..