Защо карате VW

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Защо карате VW

Случайно попаднах на тази марка
107
21%
Посъветваха ме близки или приятели
103
20%
Харесвам си тази марка /имал(а) съм и преди VW/
302
59%

Общо гласове: 512
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 31 дек 2006 20:31

Историята на един двоен сектант :lol: ...

Първата ми сериозна кола, която почнах да карам беше голф 2 гти 112 к.с. механична инжекция - тая пущина наистина вървеше много, особенно след като си карал предимно соц возила :shock
Голфа беше на 1 мацка и всеки път като щях да идвам на ФВ среща се скарвахме за нещо и затова дойдох с 1 път с РЕНИ :lol:
Карах голфа 10 000км, доста неща се изпочупиха по него и реших че голф НИКОГА няма да купя...

Дойде 1 слънчев ден и 1 колежка ми каза че продава реното си - 11-ка, карах го и реших че ей така за из града само ще ми е като такси. минаха 2 години и 3 месеца с рени и след като се кефих на новия двигател 1 сутрин като натиснах съединителя почна да се чува - дрън дрън дрън - отидох в сервиза на който вече не искам и името да споменавам и ми казаха диагноза - скорости, купих 2-ра ръка кутия и им я оставих. Междувременно едни адски жеги аз се тъпча в трамвая и се потя и псувам, защото рени я държат супер мн в сервиза. Междувременно виждам във Рено форума че продават 1 моя мечта - Изображение - 19-ка 1.8 16В 137 кончета, бях карал такава и ускорението просто не можеше да се коментира :twisted:
И си въздъхнах, през това време ми казаха че рени е готова и отивам да я вземам - тръгвам си същия проблем, обратно в сервиза - ами не са скоростите а съединителя, айде още 1 седмица без кола .. и си викам - време е май за смяна, айде ще отида да вид а 19-ката отидох направих тест драйв и последва 1 безсънна нощ, в същото време пък се появиха 2-ма купувачи за рени - викам си - ква мафия е тоя рено форум, 1-ния си продава колата, а друг ми звъни по поръчка да иска моята за да мога да купя 19=-ката по лесно ... на другия ден я капарирах и чаках да я взема, да ама собственика пък и той не спал и със сълзи на очи на другия ден ми върна капарато.. въздъхнах отново и .. през това време рени още лежи в сервиза и на мен ми писна на смотаняците и смотаните турски части за рено .. и отидох на горубляне, бях си харесал рено БЕГАН :lol: да ама не поредния фал - за нищо не ставаше тая кола, куриозите обаче не свършват, собстеника на 19-ката ми звъни да ми каже че не можал да намери заема които му били обещали и колата пак се продава, аз му казах че ще му звънна по късно вечерта да му кажа финално ок защото съм разколебан.

Вървя и гледам коли и предимно "опели" на горубляне, беше валял дъжд и на всичките голфове фаровете мокри и аз си се подсмивам под мустак - даа, голф със сухи фарове - мечка и космос и .. накрая на деня с последни сили и капнал виждам ГОЛФИ лъщи и ФАРОВЕТЕ МУ СУХИ - и си викам - я па тоя - голф със сухи фарове, на всички бяха мокри. Спрях се и почнах да се оглеждам като циганин в трамвай, дойде продавача вика - искаш ли да го запалим? Аз - неее, искам само да гледам, обаче онзи нахален и викам - айде запали го, той бензина не е мой - оня пали, голфи гасне, оня пали голфи гасне, аз се скъсвам да се хиля и си мисля - КВО МИ РЕКЛАМИРАШ тая каруца немска бе даже не може да запали .... :lol: Пича след 10 опита вика - мм то няма бензин, аз - да бе - пробвай с други номер и тръгнах да си ходя, оня - не бе стой бе ей са ще налеем - аз - колко време ти трябва щото ми писна днес от такива като тебе ? - ТОй - 2 мин засечи, отнякъде дотърча някакъв с туба и със скоростта на човек техническа поддръжка в босковете на Ф1 наля бензин и запали голфи - само като чух как мърка двигателя и ми паднаха всички сектантски противни мисли - влюбих се :bowdown
Поисках пробно кръгче пичовете казаха ОК а продавача ми хвърли ключовете и вика - стискай здраво, това е твоята кола - направо не можах да повярвам на сапунената сценка - никога досега не бях карал 3-ойка, харесаха ми много неща подобрени спрямо 2-ойката климатика в адската жега, перфектното охлаждане и ... решението го взех за 20 мин - ИСКАМ ГО!
Капарирах колата, най-смешния момент беше че не знам на кво се закачих в седалката ама като станах и гащите ми са се скъсали и съм го капарирал и как са ме гледали тия хора с доверие че тоя ще я купи тая кола не знам :lol: :oops:
На другата сутрин платих гаранцията на голфи и го прибрах 8)

Резюме - 11-ката се развали, 2 това време друг колега предлагаше 19-ка, аз исках 19-ка или беган, намериха се 2ма купувачи едновременно за 11-ката точно в този период, накрая си тръгнах с голф - е ако това не е пръст на съдбата не знам .. :wink:

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Нед 31 дек 2006 20:47

Ами в работата ми /80-90 човека сме/ като лични автомобили се карат 9 пасата, моя е 10-тия. Голфовете не ги броя... Така, че не е трудно човек да се огледа и да избере правилното :wink:
Иначе везните наклониха към комбито когато една сутрин наблюдавах едно семейство с деца как си беше изнесло покъщнината пред блока, и то не за да се мести а да ходи на море. Бях свидетел как всякакви джунджурии на площ колкото 3-4 коли успяха да бъдат натъпкани в един Пасат комби - направо ми скриха шапката...

И все пак ако парите нямаха значение за избора ми, бих си взел едно Ауди А6 комби, на 5-6 годинки, може и дизелче :lol:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 31 дек 2006 21:23

lyubobg, ти не си ли Shumy от тунинг форума :) Да не си сменил колата? Честито ако е така :P

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 31 дек 2006 22:26

Uneek написа:lyubobg, ти не си ли Shumy от тунинг форума :) Да не си сменил колата? Честито ако е така :P

не, щях да купувам колата на Шуми :wink:

Потребителски аватар
hitrec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hitrec » Вто 02 яну 2007 22:57

аз сащо случайно си взех пасата. аз исках типо по принцип ама един приател използваше пасата за работа и си купи бус и ми го предложи.аз отначалото му отказах защото работна кола ама ми я даде няколко дни да покарам и като видях как вървят цените и цената където той ми обяви и то на изплащане а и ми хареса колата и не съжалявам.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 02 яну 2007 23:05

преди 6 години папагнах на голфа и от тогава за друга марка не мисля и ако сменям возилото то пак ще е VW но по нова годинка

Потребителски аватар
nylon
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1988

Мнениеот nylon » Вто 02 яну 2007 23:29

ами тез дето карат BMW защо ли са направили такъв избор?

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Сря 03 яну 2007 2:46

Както много от вас така и при мен голфчето дойде случайно. Отидох за Пунто, Върнах се с голф и не съжелявам

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Сря 03 яну 2007 3:00

Шси карам квот си искам 8) :ble:

Потребителски аватар
nylon
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1988

Мнениеот nylon » Сря 03 яну 2007 11:58

dokogolf написа:Както много от вас така и при мен голфчето дойде случайно. Отидох за Пунто, Върнах се с голф и не съжелявам

Мдаа, никой не си е мечтал за VW.

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Сря 03 яну 2007 12:28

През '98 взех една костенурка от един приятел (трябваха му пари за джанти за пежото). От Лозенец до Банкя изхарчи 20 л. бензин. Ама не от село Лозенец, а от кварталаа в София :lol: Еми влюбих се, к'во да напра'а. Оттогава не съм слизал - 200 000 км. За 40-тата годишнина реших че е време да се поизкърпи тая кола (оказа се че не са вечни).
Взехме един пасат комби, докато костенурката е в бокса. От септември до днес - 13 000 км. без никакви грижи, а го купих на 297 000 км.

Е к'ва друга марка да избера по дяволите :dontknow:

Потребителски аватар
batesecko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batesecko » Сря 03 яну 2007 12:46

Аз карах 5 години БМВ но по стечение на обстоятелствата се сдобих с Бора. Не мога да кажа че едната кола е повече от другата, но не съм и пристрастен :lol: към една от двете марки.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Сря 03 яну 2007 13:17

Много сложен въпрос, на който нямам отговор! :gruebel :dontknow:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 03 яну 2007 14:36

Бе хора, вие качвали ли сте се в Пассат? А в Пассат комби? А футбол в багажника му играли ли сте?
Ако да, защо задавате такива въпроси?!?

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 03 яну 2007 17:00

епа карам голф, щото обичам да ме псуват по светофарите,

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”