Писна ми от тая държава!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Писна ми от тая държава!

Мнениеот Hertz » Вто 02 яну 2007 20:04

Не мога да повярвам в каква държава жиевя! Пътищата на милата ни родина са под свякаква критика! Миналата седмица преди да се кача на магистралата (при Мирово) не успах да изпусна всички дупки и разбриасе нацелих най-голямата - предполагам резултата се сещате къв беше!!! Вчера ходих до Копривчица, а пътя до там ... :evil: ... навръщане тъмница неква непрогледна и разбирасе пак ДУПКА!!! Всяка седмица ли трябва да се стига до този резултат - нови гуми? :x

Имам познат в Щатите, и той небрежно сподели че ако видел дупка по техните пътища щял да я снима за да ми я прати, за жялост до сега година вече от както е там не му се е отдавало тази възможност! Какво е решението за да не се стига до смяна на гуми всяка седмица не мога да разбера?!

Чистак нова гума (х2): :x :x :x

Изображение
Изображение
Изображение

.........

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 02 яну 2007 20:11

нашите пътища са голяма смрад.направо карам като на ски слалом.пълен ужас.във враца е много зле пътната мрежа.

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Вто 02 яну 2007 20:20

На това от КАТ му казват - "движение с несъобразена скорост, спрямо пътната обстановка" ... 100 лв. глоба, без отнемане на контролни точки.
Не се сърди, но при 40 км. час няма да има такива щети, защото ще успееш в най-добрия случай да спреш.
Иначе си прав!
Да си жив и здрав и през Новата година по-малко съсипани гуми и т.н. Аз вече праснах Пасатчето Ъ! :shock
Та, безаварийна и важното е да си жив и здрав!
Пари се изкарват, здраве не се купува! УСПЕХ! :D

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Вто 02 яну 2007 22:29

Хубави гуми но не са за нашите пътища с тях и с 40 да кара пак ще е така :( Но как на Е79 да караш с 40?! пример София- Кулата

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Писна ми от тая държава!

Мнениеот niikoo_1 » Вто 02 яну 2007 22:38

[quote="Hertz"][/quote]

Стига ревал това е нормално, аз така съсипах три гуми и една стоманена джанта за отрицателно време - доста хора във форума хвърлят и те гуми поради същата причина.

Една гума - карам си и нещо да си сменя песента и бам в една голяма дупка, а всеки ден минавам от там и я знам тая дупка.

Другата - тръгнах да изпреварвам един пенсионер по един павиран път и пак бам в дупка и балон.

А третата - висока скорост

А преди това предна дясна стоманена джанта я направих на елипса по пътя м/у Технополис и биснес парка.

А откакто съм със зимните гуми и железарките не съм влезнал в нито една голяма дупка - съдба.

Просто караш със стари гуми или такива, които са по-високи 55-60мм, 40-45мм много лесно им се правят балони, дори и да се карат на по-високо налягане като уцелиш голямата дупка спасение няма.

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Вто 02 яну 2007 22:59

Баце не се нерви, на секи се случва!!! Неприятно, ама неможеме сами да си асфалтираме пътищата, или да караме валяци!!! Лош късмет!!!! :(

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 03 яну 2007 12:42

Колеги, каско нямате ли, аз заведох една гума и джанта като щета, приеха ми я, сега ще видим ще платят ли нещо и колко...

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Сря 03 яну 2007 12:51

emdless4 написа:Колеги, каско нямате ли, аз заведох една гума и джанта като щета, приеха ми я, сега ще видим ще платят ли нещо и колко...

Колега аз за първи път чувам някой застраховател да плаща за балон, къде се застраховаш бе ман, аз работех в агенция за рент а кар и знам че никой застраховател не застраховеа гумите, това е единствената част която никой не дава пари при повреда!!!! :wink: я обясни моляте

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 03 яну 2007 12:58

За гума не знам, ма мен ми се сцепи джантата в една дупка преди година. А гумата си остана цяла:) . На застрахователя занесох фактура за 30лв за ремонт и ми ги платиха. Е, вярно е че ремонта не излезе толкова...

ДЗИ - там ми беше каското.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 03 яну 2007 13:49

на мен ми писна всеки да реве и да вика таз държава....
тя нищо не прави.. то така то онака...

и после да вика аз няма да си плащам щото то глей дупки имало..
за кво да плащам данъци...
за кво да ме декларират на пълна заплата...
що да не дам 10 кинта на куката...

Ей заради тва...
щото има безрой причини да заключа темата

искате немски пътища..
пък ревете, колко много плащали сме били за винетки, данъци застраховки, пък и скъпи ни били частите... пък много пари искали в бензиностанциите...
За тва ... 500 евро ГО, 500 евро пътни данъци...
евро и половина бензин,
1000 евро газовите уредби...+ непускане в закрити паркинзи..

Така хем задръстванията ще намалеят, хем пътищата ще станат по-убави....

Аман...или Амин...

аааа...
Честита нова 2007.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 03 яну 2007 14:20

Volkov написа:
emdless4 написа:Колеги, каско нямате ли, аз заведох една гума и джанта като щета, приеха ми я, сега ще видим ще платят ли нещо и колко...

Колега аз за първи път чувам някой застраховател да плаща за балон, къде се застраховаш бе ман, аз работех в агенция за рент а кар и знам че никой застраховател не застраховеа гумите, това е единствената част която никой не дава пари при повреда!!!! :wink: я обясни моляте

И аз, но ме посъветваха приятели, и стана, т.е. приеха щетата ще видим какво ще излезе де ... Гуми и джанти не се застраховат срещу кражба, а за ремонт бях чувал че не плащат или се ослушвали, трябвало ти протокол от КАТ, те пък ти пишат Акт за несъобразена скорост и прочее, но е факт че отидох при хората (а всъщност си направих целия този труд щото гумата беше на три дена и бях избеснял ...), казах спука се в дупка; те хората учтиви, внимателни - казаха добре, описаха гумата, писаха джантата за ремонт, и така... хората са бившите сикаджии :)

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: Писна ми от тая държава!

Мнениеот vladtod® » Сря 03 яну 2007 14:37

Hertz написа:
.........

пътищата са трагедия спор няма ,но я сподели какви са гумите?

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Сря 03 яну 2007 16:49

wili98 написа:За тва ... 500 евро ГО, 500 евро пътни данъци...
евро и половина бензин,
1000 евро газовите уредби...+ непускане в закрити паркинзи..

Така хем задръстванията ще намалеят, хем пътищата ще станат по-убави....

Аман...или Амин...

аааа...
Честита нова 2007.

Е и 5000 евро да направят гражданската и 50000 евро пътни данъци и 150 евро литър бензин да напраат.Задръстванията може да намалеят ама пътищата няма да ги оправят докато има хора които да ти лапкат данъците за лични нужди.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 03 яну 2007 16:51

Huizel написа:Е и 5000 евро да направят гражданската и 50000 евро пътни данъци и 150 евро литър бензин да напраат.Задръстванията може да намалеят ама пътищата няма да ги оправят докато има хора които да ти лапкат данъците за лични нужди.

Тези хора ги има навсякъде..не са само тук...

което ме кара да попитам...
ти всички данъци до стотинка ли си си платил, така както се изискват от теб?
ползваш ли облекчение за данък МПС че имаш катализатор, и имаш ли реално такъв например..?

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Сря 03 яну 2007 16:57

wili98 написа:
Тези хора ги има навсякъде..не са само тук...

което ме кара да попитам...
ти всички данъци до стотинка ли си си платил, така както се изискват от теб?
ползваш ли облекчение за данък МПС че имаш катализатор, и имаш ли реално такъв например..?

Плащам си всичко,обичам да съм изряден.Катализатор си имам само,че нещо май е сдал багажа. :roll: Струва ми се,че много лично приемаш всеки пост срещу "държавата". Верно,че си е наша ама си е скапана, неможеш да отречеш.Ние сме си я направили такава и ние ще си живуркаме в нея. 8)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”