Не съм го палил от 31 декмври и сутринта отказа да проработи. Запали и веднага угасна, при следващите опити само въртеше стартера без признаци на запалване и така си остана . Някои има ли идея какво може да се е случило?
Имобилайзер ? С какъв ключ палиш /оригиналния, надявам се/ ? Аларма каква имаш - да не би тя нещо ? Акумулатора ти как е ? В резервоара слагал ли си нещо /някакви добавки/ ? Мисля, че имат лоша слава бобините на тези двигатели. Нещо по таблото остава ли ти да свети, като палиш /по принцип е хубаво да изчакаш всичко да угасне, и тогава да палиш/ ?
това не е кола с която можеш да си играеш свободно. само диагностика ще покаже защо и какво-недей да пипкаш самостоятелно-ще оплетеш още повече нещата.
Ключа ми е оригинален имам и аларма с имобилаизер но няма признаци да не работят, по таблото няма нищо необичайно само след дългото въртене ми светна лампата на маслото за малко, бензина ми е ОМВ 100 без добавки, Клкото до диагностиката дайте няква препоръка за сервиз
Колега BoboRace,
не си писал откъде си. Стига да се съгласи /пиши му лично съобщение/ и ако не ти е далече, vaskoto1 е твоя човек. Има и други от форума, които биха могли да ти помогнат.
Успех !
Проблема е решен, снощи Ваското му направи пълна диагностика с компа и не даде никакви грешки, след това колата мистериозно си запали без никакви проблеми. Благодаря на Ваското за указаното съдействие.
подозирам бъгнала се аларма. колата си беше тип-топ отвсякъде. е, имаше няколко нещица но те нямаха нищо общо с двигателя или имобилайзера. тия коли помнят кат' копиле ако е имало нещо-щеше да си каже веднЪга. щот' алармата прекъсва АСС-то а имобито е в таблото и може да е сакатила...