Компютърна кутия-съвет
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Компютърна кутия-съвет
Здравейте колеги.Имам един стар компютър,който искам малко да съживя за да го ползвам за офис.Въпроса е,че искам да сменя кутията,защото е доста поразбита
Сам съм си правил конфигурацията преди години и дъното е MSI.Та въпроса ми е има ли значение каква кутия ще взема.Просто искам да прехвърля всичко в новата кутия,за да изглежда по-добре.Та сега се зачудих да има някакво значение дъното....MSI socket AM2.Тенкю!

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Re: Компютърна кутия-съвет
Взимай спокойно. Кутиите се правят по стандарт. Ще можеш да си прехвърлиш всичко безпроблемно 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами то е така, ама не баш.
Дънните платки биват АТХ и миниАТХ стандарт. Вторите са видимо с по-компактни размери. Има кутии, които са оразмерени само за мАТХ. Иначе ако вземеш голяма кутия тип tower би следвало да стане без проблем.
Дънните платки биват АТХ и миниАТХ стандарт. Вторите са видимо с по-компактни размери. Има кутии, които са оразмерени само за мАТХ. Иначе ако вземеш голяма кутия тип tower би следвало да стане без проблем.
- DimitarBT
- Контакти:
Ами старата кутия,така като я гледем хич не е мини
Значи каквато си харесам.Благодаря ви много 

- xploda
- Двигател:
stefan4o написа:Ами то е така, ама не баш.
Абе баш си е така, рефрешни и си допълни липсващия knowledge

stefan4o написа:Дънните платки биват АТХ и миниАТХ стандарт.
Сериозно ли? Няма ли други стандарти? МикроАТХ например, които са 99% от съвременните дъна от последните 10г., ако не и повече?

stefan4o написа:Вторите са видимо с по-компактни размери.
Ама ти си бил и наблюдателен освен всичко друго

stefan4o написа:Има кутии, които са оразмерени само за мАТХ.
Да, оставихме ги в миналия век

stefan4o написа:Иначе ако вземеш голяма кутия тип tower би следвало да стане без проблем.
Всичко що е вертикално, а не хоризонтално се води tower

- stefan4o
- Контакти:
xploda написа:
Сериозно ли? Няма ли други стандарти? МикроАТХ например, които са 99% от съвременните дъна от последните 10г., ако не и повече?![]()
Има, стандарти бол. Казах тези, за които се сетих в момента и които са най-масови, и да микроАТХ се води, моя е грешката. Иначе си има дъна АТХ, въпреки, че гледам са доста по-малко от тези с микро-размера.
xploda написа:Ама ти си бил и наблюдателен освен всичко другоЩях да се учудя, нещо с мини да е по-голямо от същото нещо, но без мини отпред
![]()
Още не съм сложил очила.
xploda написа:Да, оставихме ги в миналия век![]()
Ако потърся, дали няма да намеря и от тоя век?
xploda написа:
Всичко що е вертикално, а не хоризонтално се води towerИ не "би трябвало", а направо ще си стане
Така де, ако си съгласен просто го потвърди

- xploda
- Двигател:
stefan4o написа:Ако потърся, дали няма да намеря и от тоя век?
Именно, трябва да се потрудиш за да намериш такова т.е. не са масовки т.е. могат да бъдат игнорирани по дифолт

stefan4o написа:Така де, ако си съгласен просто го потвърди
Е всяваш елемент на съмнение(най-вероятно ще влезе т.е. може и да не влезе), после потвърди

stefan4o написа:Инак разгледах в нета има си tower-чета дето са си за микро-дъната и там пак няма да може да се натика голяма платка.
Пак отиде на частни случаи. В момента има mini-ITX, nettop, HTPC и какви ли още не кутии...ама пак казвам - не са масовки и ще ги намериш, само ако се разтърсиш специално за такива.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
DimitarBT написа:Ами старата кутия,така като я гледем хич не е миниЗначи каквато си харесам.Благодаря ви много
Докато колегите се хапят ще те помоля да дадеш точния модел на дъното и да кажеш колко кари ти се дават за кутия.
- DimitarBT
- Контакти:
http://www.msi.com/product/mb/K9N_Neo_V2.html
Ами ето това е дъното.В интерес на истината си поръчах ....midlle tower Делукс мисля,че беше.Не е чудо на чудесата...но в края на краищата ще ми свърши работа.Знам,че има кутии за по 200-300 лева...Но все пак говорим за конфигурация от 2005 година
Тогава само само за видео картата дадох 600 лв....сега дали струва и 100 
Ами ето това е дъното.В интерес на истината си поръчах ....midlle tower Делукс мисля,че беше.Не е чудо на чудесата...но в края на краищата ще ми свърши работа.Знам,че има кутии за по 200-300 лева...Но все пак говорим за конфигурация от 2005 година

- xploda
- Двигател:
Верно ли изкарА пълноразмерно АТХ дъно
Ще влезе споко 

- DimitarBT
- Контакти:
Абе...така и така съм отворил темата...мисля,че ще имам проблем с връзването на power и reset бутона.Изобщо и спомен нямам кой кабел на кой пин беше...Отделно тази кутийка дето я поръчах има на предния панел usb...изобщо не знам дали ще мога да ги вържа на това дъно.Та някой ако ми даде един джокер ще съм благодарен.
Та какво му е на това дъно...верно старо е...ама си бачка
Та какво му е на това дъно...верно старо е...ама си бачка

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Просто е от големите стандартни дъна. Бутоните на предния панел, светодиодите и USB портовете за да си ги вържеш правилно просто си свали опътването на дъното и гледай схемата.
- xploda
- Двигател:
DimitarBT написа:Абе...така и така съм отворил темата...мисля,че ще имам проблем с връзването на power и reset бутона.Изобщо и спомен нямам кой кабел на кой пин беше...Отделно тази кутийка дето я поръчах има на предния панел usb...изобщо не знам дали ще мога да ги вържа на това дъно.Та някой ако ми даде един джокер ще съм благодарен.
DimitarBT написа:Та какво му е на това дъно...верно старо е...ама си бачка
Като динозавър е, рядко срещано животно

- stefan4o
- Контакти:
Майсторът се е постарал със схемите, ама колегата-автор ако не е връзвал досега дъно с кутия съм сигурен, че малко му е каша. На кабелните обувки на кутията има белязка. Тя е под формата на триъгълник и обозначава +. Ако се върже наобратно просто диодчето отпред няма да свети (ако разбира се има такова, примерно такива са - PWLed, HDled). При другите - ресет и он/оф няма значение, доколкото знам. Там просто правиш верига.
- DimitarBT
- Контакти:
Благодаря на всички за помощта.Предполагам,че ще се справя.Правил съм го няколко пъти...и сега ще го направя.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”