Компютърна кутия-съвет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Компютърна кутия-съвет

Мнениеот DimitarBT » Пон 24 фев 2014 19:21

Здравейте колеги.Имам един стар компютър,който искам малко да съживя за да го ползвам за офис.Въпроса е,че искам да сменя кутията,защото е доста поразбита :mhihi Сам съм си правил конфигурацията преди години и дъното е MSI.Та въпроса ми е има ли значение каква кутия ще взема.Просто искам да прехвърля всичко в новата кутия,за да изглежда по-добре.Та сега се зачудих да има някакво значение дъното....MSI socket AM2.Тенкю!

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re: Компютърна кутия-съвет

Мнениеот xploda » Пон 24 фев 2014 19:33

Взимай спокойно. Кутиите се правят по стандарт. Ще можеш да си прехвърлиш всичко безпроблемно :c020

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 фев 2014 19:50

Ами то е така, ама не баш.
Дънните платки биват АТХ и миниАТХ стандарт. Вторите са видимо с по-компактни размери. Има кутии, които са оразмерени само за мАТХ. Иначе ако вземеш голяма кутия тип tower би следвало да стане без проблем.

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пон 24 фев 2014 20:11

Ами старата кутия,така като я гледем хич не е мини :mhihi Значи каквато си харесам.Благодаря ви много :th_up

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 24 фев 2014 20:35

stefan4o написа:Ами то е така, ама не баш.

Абе баш си е така, рефрешни и си допълни липсващия knowledge :mhihi

stefan4o написа:Дънните платки биват АТХ и миниАТХ стандарт.

Сериозно ли? Няма ли други стандарти? МикроАТХ например, които са 99% от съвременните дъна от последните 10г., ако не и повече? :mhihi

stefan4o написа:Вторите са видимо с по-компактни размери.

Ама ти си бил и наблюдателен освен всичко друго :mhihi Щях да се учудя, нещо с мини да е по-голямо от същото нещо, но без мини отпред :mhihi

stefan4o написа:Има кутии, които са оразмерени само за мАТХ.

Да, оставихме ги в миналия век :mhihi

stefan4o написа:Иначе ако вземеш голяма кутия тип tower би следвало да стане без проблем.

Всичко що е вертикално, а не хоризонтално се води tower :mhihi И не "би трябвало", а направо ще си стане :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 фев 2014 20:48

xploda написа:
Сериозно ли? Няма ли други стандарти? МикроАТХ например, които са 99% от съвременните дъна от последните 10г., ако не и повече? :mhihi

Има, стандарти бол. Казах тези, за които се сетих в момента и които са най-масови, и да микроАТХ се води, моя е грешката. Иначе си има дъна АТХ, въпреки, че гледам са доста по-малко от тези с микро-размера.
xploda написа:Ама ти си бил и наблюдателен освен всичко друго :mhihi Щях да се учудя, нещо с мини да е по-голямо от същото нещо, но без мини отпред :mhihi

Още не съм сложил очила.
xploda написа:Да, оставихме ги в миналия век :mhihi

Ако потърся, дали няма да намеря и от тоя век?

xploda написа:
Всичко що е вертикално, а не хоризонтално се води tower :mhihi И не "би трябвало", а направо ще си стане :mhihi

Така де, ако си съгласен просто го потвърди :gruebel Инак разгледах в нета има си tower-чета дето са си за микро-дъната и там пак няма да може да се натика голяма платка. Не зная защо бях останал с впечатление, че като е вертикална се събира всичко в нея, моля да ми бъде простена грешката :a045

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 25 фев 2014 9:02

stefan4o написа:Ако потърся, дали няма да намеря и от тоя век?

Именно, трябва да се потрудиш за да намериш такова т.е. не са масовки т.е. могат да бъдат игнорирани по дифолт :mhihi

stefan4o написа:Така де, ако си съгласен просто го потвърди :gruebel

Е всяваш елемент на съмнение(най-вероятно ще влезе т.е. може и да не влезе), после потвърди :beat_butt2

stefan4o написа:Инак разгледах в нета има си tower-чета дето са си за микро-дъната и там пак няма да може да се натика голяма платка.

Пак отиде на частни случаи. В момента има mini-ITX, nettop, HTPC и какви ли още не кутии...ама пак казвам - не са масовки и ще ги намериш, само ако се разтърсиш специално за такива.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 25 фев 2014 9:19

DimitarBT написа:Ами старата кутия,така като я гледем хич не е мини :mhihi Значи каквато си харесам.Благодаря ви много :th_up

Докато колегите се хапят ще те помоля да дадеш точния модел на дъното и да кажеш колко кари ти се дават за кутия.

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 25 фев 2014 18:25

http://www.msi.com/product/mb/K9N_Neo_V2.html
Ами ето това е дъното.В интерес на истината си поръчах ....midlle tower Делукс мисля,че беше.Не е чудо на чудесата...но в края на краищата ще ми свърши работа.Знам,че има кутии за по 200-300 лева...Но все пак говорим за конфигурация от 2005 година :mhihi Тогава само само за видео картата дадох 600 лв....сега дали струва и 100 :mhihi

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 25 фев 2014 18:57

Верно ли изкарА пълноразмерно АТХ дъно :mhihi Ще влезе споко :c020

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 25 фев 2014 19:11

Абе...така и така съм отворил темата...мисля,че ще имам проблем с връзването на power и reset бутона.Изобщо и спомен нямам кой кабел на кой пин беше...Отделно тази кутийка дето я поръчах има на предния панел usb...изобщо не знам дали ще мога да ги вържа на това дъно.Та някой ако ми даде един джокер ще съм благодарен.
Та какво му е на това дъно...верно старо е...ама си бачка :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 25 фев 2014 20:04

Просто е от големите стандартни дъна. Бутоните на предния панел, светодиодите и USB портовете за да си ги вържеш правилно просто си свали опътването на дъното и гледай схемата.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 25 фев 2014 20:12

DimitarBT написа:Абе...така и така съм отворил темата...мисля,че ще имам проблем с връзването на power и reset бутона.Изобщо и спомен нямам кой кабел на кой пин беше...Отделно тази кутийка дето я поръчах има на предния панел usb...изобщо не знам дали ще мога да ги вържа на това дъно.Та някой ако ми даде един джокер ще съм благодарен.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

DimitarBT написа:Та какво му е на това дъно...верно старо е...ама си бачка :mhihi

Като динозавър е, рядко срещано животно :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 25 фев 2014 20:48

Майсторът се е постарал със схемите, ама колегата-автор ако не е връзвал досега дъно с кутия съм сигурен, че малко му е каша. На кабелните обувки на кутията има белязка. Тя е под формата на триъгълник и обозначава +. Ако се върже наобратно просто диодчето отпред няма да свети (ако разбира се има такова, примерно такива са - PWLed, HDled). При другите - ресет и он/оф няма значение, доколкото знам. Там просто правиш верига.

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 25 фев 2014 20:59

Благодаря на всички за помощта.Предполагам,че ще се справя.Правил съм го няколко пъти...и сега ще го направя.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”