Как се свързва усилвател за кола + кондензатор

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как се свързва усилвател за кола + кондензатор

Мнениеот bobi_golfa » Нед 23 фев 2014 3:27

Как се свързва усилвател за кола + кондензатор някой ако знае нека да даде информация :bowdown :bowdown :bowdown :love.vwclub

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как се свързва усилвател за кола + кондензатор

Мнениеот bobi_golfa » Нед 23 фев 2014 14:47

Не е толкова лесно братле защото искам да свържа два усилвателя единият ми е двуканален към него ще свържа два бас говорителя 12-ки Pioneer със другият усилвател ще го свържа с 4-ри говорителя 3-лентови. затова мисля , че схемата е сложна и затова писах тук сега се сещаш защо искам да свържа кондензатор дори два ще са нужни :bowdown :bowdown :love.vwclub :love.vwclub незнам как точно да ги свържа когато дам старт от ключа да се задействат усилвателите и СД-то трябва някъв прекъсвач ли да ги свържа зада мога да ги пускам по отделно когато искам само единият да свири :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :cry :cry :cry

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Нед 23 фев 2014 16:18

Ще ползвам два кондензатора за двата бас говорителя , ще е нужен ли и кондензатор за втория усилвател който ще свържа с 4 говорителя за средни и високи честоти. нямали някак си да ги нарисуваш тези неща зада успея да ги свържа правилно да не стане беля :bowdown :bowdown :bowdown

fena_01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_01 » Пон 24 фев 2014 19:40

колеега ако може да споделиш какви са ти компонентике смисъл към кой усилвател какво ще свързваш за да може да ти се даде адекватен отговор.

fena_01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_01 » Пон 24 фев 2014 20:26

http://prikachi.com/images.php?images/670/7098670d.jpg Ако нещо не ти е ясно питаи,но пак ти казвам сподели си компонентите да разберем дали ще са съвместими от към мощности

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Пон 24 фев 2014 22:47

Със този усилвател съм JBL GTO1201.1 Car Amplifier subwoofer и незнам какви бас говорители да му свържа . мислех два от тези на пайнер 12инча басови незнам какъв кондензатор да си взема един или два . незнам и какви кабели колко квадрата :bowdown :bowdown :bowdown :love.vwclub :love.vwclub
Прикачени файлове
$_58.JPG
$_58 (4).JPG
$_58 (1).JPG
6112416i.jpg

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 24 фев 2014 22:59

А защо рещи, че ти трябва кондензатор?

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Пон 24 фев 2014 23:15

Защото колега този усилвател е доста мощен и ще захранва субуфер може и два зависи от тяхната мощ. затова ако някой колега разбира от тези неща да ме посаветва за покупка на субуфер за този усилвател. и кондензатор , незнам дали ще е нужен допълнителен акумулатор . ще ползвам допълнителен 4 канален усилвател за средни и високи честоти. :love.vwclub :love.vwclub

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 25 фев 2014 0:37

От JBL твърдят, че това стъпало е над 1 киловат на 2ома товар. Аз на такова прасе бих му пуснал поне 36 квадрата кабел ама като му гледам изводите за захранването се чудя тия 36 квадрата как ще ги закрепя, че да има добър контакт. Ще трябват кабелни обувки тип "вилица".

Отделно състоянието на алтернатора и основния акумулатор ти е по-важно от слагането на кондензатор. Ако имаш сериозни падове в напрежението кондензатора няма да ти ги оправи.

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Вто 25 фев 2014 9:09

Така е колега само ако знаеш този усилвател тежи поне 10кг. ще си си взема нов акумулатор защото съм дизел 3.0 200кс 6цилиндри. някой около 100ампера ще търся на бош. незнам какви говорители и какви кабели да му взема за този усилвател и кондензатор задължително , не искам да има проблеми защото музиката е най важна за мен без нея немога. може да се изпразни джоба но всичко трябва да е перфектно . :love.vwclub

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 25 фев 2014 10:09

Виж на първо време колко ампера ти е алтернатора. За каква кола по-точно става въпрос? А6 3.0TDI?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 25 фев 2014 19:07

А какво очакваш от баса?
Сила и качество, само сила?
Само качество?
Задължително ли си решил, че ти трябват 2 баса или може един по-мощен?
Посочените пионери са доста нисък клас, да не напиша по-лоша дума. Това са говорители предимно за SPL, т.е. сила, но на определена честота. С други думи свирят твърдичко, така че зависи от вкуса на човека.
Огромно значение за крайният резултат, дори и само за ниските тонове (баса) имат и другите компоненти в системата - най-важен е плеъра, усилвателя/ите,захранване, сигнални кабели.
Ако искаш наистина хубав субуфер, гледай такива с цена около 1000 лева и повече за 12 инчов драйвър.
Преди тази цена все има някакви компромиси в конструкцията и звученето.
Но не трябва да се забравя, че на един човек му харесва едно, а на друг друго, затова може да се мине и по-евтино :).
Кондензатор не ти трябва. Както написа Ради, по-добре хубав акумулатор и евентуално алтернатор, а при положение че автомобиилът ти е 6 цил. дизел, то може би вече си имаш подходящ алтернатор.

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Вто 25 фев 2014 22:58

Колега ако добавя допълнителен алтернатор да бъдат два . мисля за музика общо най много да дам до 1000лв. няма да ходя на изложба , че да купувам толкова скъп говорител басов. иначе може и един само по мощен кажете някоя марка за предпочитане на Бас говорител и марка за СД . за вторият ми усилвател си имам подходящите кабели . но този ЖБЛ незнам какви да му взема и кондензатор или допълнителен алтернатор. Колата е BMW 330CD 204k. :love.vwclub c

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”