Ел стъкла гоф 3-самички се свалят

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Ел стъкла гоф 3-самички се свалят

Мнениеот drago_tr » Вто 25 фев 2014 18:41

И искам да задам още един въпрос......като разглобя редуктора на машинката, между двете зъбни колела има нещо като гумено каре, което предава движението от моторчето към въжетата...това място, трябва ли да има грес там, защото е сухо на барут :screwy Без да съм закачил стъклото, всичко се движи идеално, но закача ли го...стъклото се вдига с много мъка.

Колеги помагайте...много въпроси малко отговори :surrender

Последна промяна от drago_tr на Пет 28 фев 2014 17:59, променено общо 1 път.

sasho_t
Автомобил: MK2 MATCH
Двигател: GT 1985

Мнениеот sasho_t » Вто 25 фев 2014 19:11

Имах същия проблем след минаване на автомивка и след известно време пред домът ми гледам стъклата свалени ,а вратите отключени.При мен проблема изчезна след като намерих вода в буксата на машинката за стъклото на шофьорската врата и с изолирбанд го намотах така ,че да не влиза влага.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 25 фев 2014 19:13

При мен няма никаква вода и всичко е идеално сухо. Това го изключвам като вероятност

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пет 28 фев 2014 7:27

Оправих си трудното вдигане на шофьорското стъклото.

Разглобих всичко и размотах жилата от ролката като ги извадих от целия механизъм да ги огледам. Като преместих една от броните на жилото и го видях намачканото, иначе нямаше да го видя. Значи, за да се провери дали са наред жилата, трябва да в откачено положение иначе няма как да се разбере дали са намачкани, защото когато всичко е сглобено те са под напрежение и не може да се разбере добре. Огледах и дали не е прокъсано някъде, като се прокарва отгоре с ръка по жилото , то ако има някъде се усеща. При мен нямаше прокъсано. Поизправих с клещите намачканото жило, смазах го много добре, като навсякъде яко слагах грес по редуктора и макарата където се навиват въжетата, също по релсите с водачите.
Отворих мотора с четките. Ротора зачистих със водна шкурка там където опират четките и смазах оста където лагерува ротора отпред и отзад с технически вазелин. МНОГО Е ВАЖНО... преди свалянето да забележите положението на моторчето към редуктора, защото ако обърнете статора при сглобяване и то почва да върти в обратна посока. Тоест, като натиснете копчето за вдигане на стъклото...вместо да се вдига...то се сваля и обратното.
Другото което смених е гуменото каре в редуктора, което се беше прокъсало. Не разбрах дали има отношение към това, по някакъв начин да тормози стъклото при вдигането му. Та така или иначе...смених го от стара машинка която имах под ръка. Там грес не слагах...видя ми се ненужно, пък и се се усъмних дали ако му не сложа грес, по някакъв начин да не разяде гумата.
Сглобих всичко и сега джама пее :th_up

Последна промяна от drago_tr на Пет 28 фев 2014 17:55, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 28 фев 2014 8:28

Три стъкла се свалят при отключване заради намачкано жило на едното? :screwy
Как беше онова с мармота и калника от Калибра? :mhihi

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пет 28 фев 2014 17:51

myrshavija написа:Три стъкла се свалят при отключване заради намачкано жило на едното? :screwy
Как беше онова с мармота и калника от Калибра? :mhihi

Благодаря за констатацията. Преправих си малко мненията за да стане по ясно :beer

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 06 юни 2015 18:54

Някой знае ли какво се подава на машинката на стъклата, че да се свалят/вдигат стъклата при задържане на ключа при заключване/отключване? Искам да разбера защо 3-те ми прозореца се свалят, а 4-тият се вдига и обратно.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 06 юни 2015 22:07

Оправих го. Отзад сив и зелен се реже на машинките. Отпред се реже сиво-червен и зелено-червен. Голяма тъпотия е това.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”