пасат б5- мека връзка
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б5- мека връзка
Здравейте, колеги! Имам пасат Б5, 1,9ТДИ, 110к.с., 98г. Проблема ми е с меката връзка. Вече е за смяна, тъй като е доста разплетена и има вибрации и тропане от генерацията. Оказа се, че в сервиза не могат да ми намерят точно такава, каквато е необходима. По спомени моята от край до край е 120мм, а оплетката е 100мм. В магазините има само с размери от край до край 150мм и оплетка 100мм, или 100мм с оплетка 50мм. Майстора ми каза, че не може да сложи тази която е 150мм, защото тръбата която тръгва надолу е извита и няма как да се сложи по-дълга връзка от 120мм. Варианта е да се сложи тази, която е 100мм, но пък оплетката и е наполовина на моята (само 50мм при оригинална 100мм). Притеснява ме дали, ако сложим по-късата ще обира добре вибрациите. Колега ми казва, че в Крафт в Дружба едва ли не ги режат на размер и ги монтират на колите, но аз не обичам да си оставям колата да я пипа кой ли не. Ако някой има опит и решение на моя проблем моля да сподели.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: пасат б5- мека връзка
в такъв случай в сервиза изрязваме по 15 мм от двете страни на тази мека връзка ,която е 150 мм и няма да има проблем . Ще стане 120 мм с гъвкава част 100 мм . Правено е .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ходих в Крафт да ми кажат цена за смяна на меката връзка. Там ми обявиха 75лв за мека връзка и 90лв за труд, което според мен си е меко казано скъпичко. Също така ми казаха,че меката връзка по каталог ми е с размер от край до край 100мм. Ще бъда много благодарен, ако някой ми каже къде мога да намеря нещо като схема на изпускателната система и евентуално размери на тая пущина меката връзка.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
20лв. за меката връзка и 15-20лв. за работа , не повече ,остави ги тия космически цени 

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
За 20 лева меката връзка ще е много хубава да знаеш! Даже ще е с качество като оригиналната. За AFN-а меката връзка е едно 50-60 лева + 30-тина лева за работата!
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки си преценява , моята е за 20 лв. и съм си доволен ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема ми е, че сега не знам какъв размер трябва да бъде меката връзка. Тези дето са с оплетка 100мм. са дълги 150мм, а моята е 120мм. и не може да се сложи по-дълга, защото няма място. В Крафт казаха, че по каталог е 100мм, но пък тогава оплетката е 50мм, което ми се вижда малко. На този въпрос не е ли малко 50мм. оплетка, защото на колата е 100мм, ми казаха, че може би се е разтегнала. Ама това трябва да е бая разтегнато направо двойно. Имам два варианта:
1. Да сложа 100мм. мека връзка с 50мм оплетка и да се моля да не предава вибрации към купето.
2. Да взема 150мм. мека връзка с 100мм. оплетка и да се опитаме да я режем от двете страни по 15мм, но пък тогава ще се покажат телчетата на оплетката и не знам дали няма да се прецака.
1. Да сложа 100мм. мека връзка с 50мм оплетка и да се моля да не предава вибрации към купето.
2. Да взема 150мм. мека връзка с 100мм. оплетка и да се опитаме да я режем от двете страни по 15мм, но пък тогава ще се покажат телчетата на оплетката и не знам дали няма да се прецака.