Пасат В3 1.8 90 к.с.ABS 92 г. - кабели за свещи на метър

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Пасат В3 1.8 90 к.с.ABS 92 г. - кабели за свещи на метър

Мнениеот kaiser666 » Чет 27 фев 2014 12:00

И да си сменяваш маслото редовно са селски митове и легенди по тая логика.Предлагам да не го сменяваш и него повече.

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот lubecku » Чет 27 фев 2014 12:08

Аз просто бих замерил с мултицета преди да предприема закупуването на нови, не е ли по лесно
от това да търсиш разлика в поведението на колата и т.н.
При положение че имаш отклонение със зададените стойности от производителя ,нови
ако ли не зашо да ги сменяш, така е .
Освен съпротивлението на самия кабел и лулите, знам че има и съпротивление на изолацията което трябва да е в норми, а тя 101% с годините има милиарди микропукнатини които със сигурност не влияят добре, аз пък и мегер имам по едно стечение на обстоятелствата :mhihi

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 27 фев 2014 21:08

А да знаете от четенето някъде,че и свеещите имат съпротивление? То се сумира с това на кабела и трябва да има определена стойност ,която пък определя големината на напрежението което ще генерира необходимата искра за запалването на горивата смес в цилиндрите.Всичко е свързано!А това напрежение и големина на ток пък натоварват бобината и поради разминаване в нормалните стойности те прекъсват вторичната намотка и автомобила непали, или се натоварва комутатора и той се бъгва! Сменяйте редовно кабели и свещи ,както и капачка и палец в комплект !Малко скъпо ,но гаранция за леко палене през зимата ,намален разход и комфортно пътуване! Пише го навсякъде по учебниците за експлоатация на автомобила! :a045 :deal :beer

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 28 фев 2014 9:17

kaiser666 написа:И да си сменяваш маслото редовно са селски митове и легенди по тая логика.Предлагам да не го сменяваш и него повече.

Никъде не съм чел производителя да регламентира смяна на кабели за свещи на определен брой години или км. Така че сравнението е неуместно.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 28 фев 2014 12:45

Ама те производителите препоръчват обслужването и ремонта да се извършва в сервизи ,а не на улицата !Аз написах учебници ,книги по които се учат сервизните техници. :a045

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 28 фев 2014 13:20

И сега , какво трябва да направим...да си спрем децата от детската градина ли...
Имал си желание , написал си...
Крайно си хаплив , съм забелязал.
Форумът е с цел - взаимопомощ или греша.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 28 фев 2014 15:11

rudoni написа:Ама те производителите препоръчват обслужването и ремонта да се извършва в сервизи ,а не на улицата !Аз написах учебници ,книги по които се учат сервизните техници. :a045

Знам какво отражение дава на работата на мотора повредения кабел. Само ще кажа че преди време когато чат пат ходех в сервизи най-редовно ми препоръчваха да си сменя кабелите...е аз пък всеки път не ги сменях...и всеки път се оказваше че конкретния проблем ама въобще не е от кабелите...а от тогава минаха години а аз никога не съм сменял бобина и комутатор....за газадджиите да не говря от вартата те връщат да сменяш кабели...ако слушах сулю и пулю досега една дузина кабели да съм сменил...така че айде моля задръж си и книгите... и сервизите и техниците...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 фев 2014 19:36

То един колега се хвалеше, че карал над 100 000 км с едни свещи и работила колата ама... :mhihi В интерес на истината и аз карам още с оригиналните кабели на 24-годишната си кола, оказа се, че без да искам с ВД40 отстраних един много неприятен проблем точно свързан с тях - малко бяха позеленели, явно са задържали влага в лулите :wink Иначе колата си вървеше и така с позеленелите пинове на лулите :mhihi

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот lubecku » Пет 28 фев 2014 22:23

Много не конструктивен спор, Silnet реално ако утре замериш и някой от кабелите не е в норма пак ли ще си караш с тях ? Как разбираш че са ОК ако не сте ги мерили, а реално комплект хубави кабели е 50 лв (днес намерих добра отстъпка от официален вносител на беру)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 01 мар 2014 7:16

Всеки си решава разбира се.Бях ги сменил преди 6-7 години по съвет на някого,преди това ми изгоря бобината,после смених и свещите.Миналата година ми гръмна бобината пак и пак ги смених за по-сигурно + свещите,които си бяха за смяна въпреки,че нямаше проблеми с тях.Отделно мога да се съглася,че оригиналните кабели едва ли имат нещо общо със сегашните.При положение,че карам основно извънградско,идеята да остана на пътя ми се струва по-неприемлива от тази,да си сменя нещо по колата в аванс.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 01 мар 2014 9:23

lubecku написа:Много не конструктивен спор, Silnet реално ако утре замериш и някой от кабелите не е в норма пак ли ще си караш с тях ? Как разбираш че са ОК ако не сте ги мерили, а реално комплект хубави кабели е 50 лв (днес намерих добра отстъпка от официален вносител на беру)

Би ли обяснил какво им мериш за да разбереш дали са за смяна?
Мерси.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 01 мар 2014 10:24

Най-точно се измерват с пръст :mhihi .Пипаш ги един по един и ,ако има за смяна веднага разбираш :th_up

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 01 мар 2014 21:36

ktamen написа:
lubecku написа:Много не конструктивен спор, Silnet реално ако утре замериш и някой от кабелите не е в норма пак ли ще си караш с тях ? Как разбираш че са ОК ако не сте ги мерили, а реално комплект хубави кабели е 50 лв (днес намерих добра отстъпка от официален вносител на беру)

Би ли обяснил какво им мериш за да разбереш дали са за смяна?
Мерси.

Запалителна система се диагностира (не измерва)с мотор-тестер или осцилоскоп в работно състояние на двигателя!Все едно се прави кардиограма на сърце,подобни са графиите.Тогава се вижда най-добре коя свещ,кой кабел ,капачката или палецът (за коли с такива) е неизправен или има проблем в тях ,макар да ти се струва ,че двигателя работи добре.Един клиент се замисли като му дадоха оферта за кабели Беру и се прибра да мисли ,а вечерта на тъмно при работещ мотор отворил капака и видял дискотеката под капака .Н адругия ден го питам "Какво става ?" а той "Поръчвай , от по скъпите и качествени!"Както бях писал в дебелите книги пише за т.н. есенно-зимна и пролетно- лятна подготовка на автомобила.Там са описани процедурите и регулировъчните и центорвъчни операциите които трябва да се извършат на ДВГ,и другите системи за да работи двигателя и др. системи икономично и безотказно през тези периоди!Наука приятели, наука!Съжелявам ,че попадате при неподготвени "майстори" :a045

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 01 мар 2014 23:15

Много добре знам как да диагностицирам проблем с кабелите. Въпроса ми беше към lubecku. Просто ми беше интересно той какво ще напише. Някакси човек като прочете тази тема и ще остане с впечатлението, че кабелите са консуматив и трябва да се сменят с всяка смяна на масло и филтри.
Всъщност истината е доста по-различна.
Колега rudoni, виждам, че си много запознат. Би ли ми обяснил колко трябва да е съпротивлението на кабелите от делкото до свещите на голф 2 PN и защо трябва да е толкова.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 02 мар 2014 7:45

За мен са си консуматив и трябва да се сменят заедно със свещите.Несериозно звучи някак да чакам да става дискотека,да хвърчат искри или да се скапват комутатори и прочие.Както и капачката и палеца се водят консумативи,не само масло и филтри.То кое не е консуматив освен блока на двигатела/може и главата/ и интериора на салона?

Върни се в “Passat”