Passat B5.5 - сваляне на акумулатор, почистване отводнителен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Re: Пасат Б 5,5 - сваляне на акумулатор, почистване отводнит

Мнениеот Комшията » Чет 23 яну 2014 20:45

il4oti написа:Колеги да споделя и аз моите дерзания.Сменях акумолатора на моя пасат (б-5.5 тди) и четох по тази тема и ми помогна много.Наистина под батерията имаше страшно много събрана вода клечки тиня итн итн,а за гумения маншон няма да го коментирам :icon_lol . Но сега като гледам сте писали че и зад сервото има такъв маншон може ли някой колега да качи снимки да видя кое как е,че не мога да си го представя.Благодаря преварително :love.vwclub

Мушни ръка същото е и раздвижи пръстите и усетиш ли дупка и готово.

Потребителски аватар
il4oti
Автомобил: passat b5.5
Двигател: 1.9 avf 2002

Мнениеот il4oti » Чет 23 яну 2014 23:33

добре благодаря Ви колеги,още утре ще бутна и там :love.vwclub

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Пет 28 фев 2014 8:10

Здравейте и от мен. Вчера направих и аз тази профилактика, разглобих всичко и почистих и отпуших канализацита. Но сега се сблъсквам с проблем - не мога да монирам кората в лайсната под стъклото, в смисъл кората влиза в улея, но не се защипва. Някой да има идеи и да се е сблъсквал с този проблем?

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Пет 28 фев 2014 9:36

По принцип с времето... от жега/студ, може да се изметнала, също така сигурен ли си че я поставяш правилно в улея... не я напъвай разгледай внимателно... няма причина да не стане.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 28 фев 2014 9:49

Ако говориш за голямата кора между уплътнението на двигателният отсег и малката кора под чистачките не е голяма болка.

И на мене ми се е случвало да влиза в канала и да неще да захапе добре. Решението е да я местиш на ляво/дясно и също да натискаш навътре умерено, като гледаш да е влезнала в канала на 100%. Накрая се предава и влиза.

Потребителски аватар
KBK

Мнениеот KBK » Пет 28 фев 2014 10:47

Говоря за кората под чистачките. Виждам принципа на защипване ( кората влиза в улей в лайсната която стои в предното стъкло, на кората има по дължина нещо като зъбче, но не мога да го напъхам толкова че да щракне. Улея съм го почистил че имаше пясък, прах, но не мога да я защипя. Ако я залепя със силикон ще стане ли?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 28 фев 2014 11:22

Лично аз не съм я свалял никога тази кора, нито при сваляне на Акумулатора, още по малко пък при чистене и отпушване на отворите за отводняване.

Незнам защо си се занимавал да я махаш. Най добре е да я наместиш както следва. Ако сложиш и силикон, няма да е зле, а напротив. Внимавай с ваничката над въздушният филтър. Виж тя да не пречи нещо. Знам че я има там, но не съм я виждал отгоре, защото не съм махал тази кора никога. Гледам да не си отварям излишна работа. Писнало ми е сам да си създавам безмислена работа.

Потребителски аватар
KBK

Мнениеот KBK » Пет 28 фев 2014 13:38

Колега kossis абсолютно си прав и аз мисля като тебе ама... и този път си отворих работа. А кората я свалях не за да почистя дренажа, а защото се беше спукала и я носих да я залепят. Поне разбрах какъв е проблема при мен. Разхлабила се е лайсната в която трябва да се защипе кората, която пък от своя страна е защипана в стъклото, и като натисна да щракне кората лайсната поддава и не може да се защипе. Не съм оптимист че ще станат нещата както бяха преди да пипам където не ми е работа. :banghead

Потребителски аватар
KBK

Мнениеот KBK » Пон 03 мар 2014 21:08

Здравейте колеги,
справих се с проблема с кората, всичко стана както трябва без лепене и силикон. Проблема го реших много елементарно и по "бабински" :mhihi . Просто подложих тънки летвички под лайсната, за да не поддава и да може да се защипе кората. Благодаря на всички за мненията и оказаната помощ.
Прикачени файлове
DSC_0982.jpg
DSC_0983.jpg

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 04 мар 2014 9:14

Тия подложки ако са от пресован картон и ги оставиш там може и да се раздуят от влагата с времето.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 19 май 2014 14:38

Я кажете необходимо ли е задължително да се свали кората под чистачките за да се махне и кутията на филтъра за купето ?
Може ли да се лепи частично със силикон тази кутия на филтъра без да се демонтира цялата кутия. Тоест отпред и леко в страни да се намаца със Силикон.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 20 май 2014 8:48

Според мен няма как да отвиеш болтовете, а и уплътнителя е станал сигурно на нищо.
Това клепане със силикон, ще е временно.
Пробвай, ако можеш да отвиеш болтовете.
По предната кора, най тегави са чистачките, вадят се с поклащане, другото е лесно.
Най добре си свали всичко и си огледай.
Може да има цепка в ламарината... ако е удряна колата.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 11 юли 2014 10:40

след градушките викам я да видя при мен как са тия отводнителни канали, че бая листа попадаха и кал по колата.
Гледам 3 пръста вода около акумулатора. Свалих го, свали му и стойката. И... стандартното, двата канала напълно запушени с кал. Прокараш ги с пръст , всичката гняс изтече, измих навсякъде, почистих и сглобих всичко. Проверете и вашите каналчета сега след тия потопи, че вътре имах сигурно 3 кила листа и кал, а като купих колата изчистих всичко както си му е реда.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 11 юли 2014 11:33

Ти кора имаш отгоре така ли ? И пак е минало мръсотията и е запушила всичко ? Махнал ли си гумените клапи или не ?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 11 юли 2014 13:53

kossis написа:Ти кора имаш отгоре така ли ? И пак е минало мръсотията и е запушила всичко ? Махнал ли си гумените клапи или не ?

имам си кора, всичко си е фабрично непокътнато. Шумки, топчета от липа, въртолетчета, борови иглички, клечки, всичко имаше вътре, но се беше запушило основно от кал, съчките не бяха стигнали до отворите. Не съм махал гумените капутчета, там са си те си има роля и са важни според мен.

Върни се в “Passat”