Голф 4 тди 110 ахф симптоми за разбит маховик
Голф 4 тди 110 ахф симптоми за разбит маховик
Колеги здравейте.Вече пускам няколко теми заради тая кола защото само от проблем на проблем!Историята която искам да споделя с вас е следната.Става въпрос за голф 4 тди 110 ахф.Колата когато я купих беше добре но след известно време започна да тресе точно преди да спра напълно и затова купих комплект съединител със маховик на лук.Смених го и проблема изчезна но след около 500 к.м. пробег пак се появи тресенето.Прекодирах я на автоматик и хоп проблема изчезна.до тук добре ама сега най новия проблем е че тресе когато е студена и като я покарам малко да загрее да кажем мина 15к.м. тресенето изчезва.Покарах я малко на автоматик ама нещо не ми хареса и затова отидох при брезел и сложихме чип.Като обобщение на всичко това което казах е че за максимум пробег 1000к.м. почна да тресе като е студена и е напълна спряла обаче като натисна съединителя спира да тресе но покарам ли я и загрее ли този проблем изобщо го няма.Искам да попитам възможно ли е пак да е маховика?много ме дразни това защото сутрин като я изкарам от гаража и отида да затворя вратите двигателя се усеща как дъвче просто работи неравномерно и като натисна педала на съединителя спира с дъвченето.Дали съм пак за маховик моля ви дайте някакви мнения какви са симтомите на разбит маховик.Поздрави
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Симтоми за разбит маховик голф 4
Никой не може да ти каже дистанционно дали е от маховика,но можеш да пробваш да и вдигнеш малко оборотите
П.с.-какви обороти държи като тресе??

П.с.-какви обороти държи като тресе??
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
пич много пари наля в тая кола!!!що не пробваш като почне да тресе изфорсирваш я и ще видиш че спира карай я така ще е доста по евтини за теб,ако искаш да не усещаш тресенето смени си тампона на двигателя този отдолу почети съм сигурен че ти е вече разбит!
Със сигурност ще се наливат още пари.Иначе оборотите са точно 903.Сменил съм преди 1 месец и половина някъде тампона на скоростите и този задния упорен тампон май му викат.Не е сменен само този откъм агренажа ама той си е добре.
Колеги направо откачам вече.Преди малко я запалих беше студена и изминах около 3км след което слязох за малко без да я гася и се чува много гадно това дъвчене на двигателя просто то се усеща че нещо шляпа като разбито.Няма от какво друго да е новия маховик е чао и аз съм чао с 1000лв ама съдба.Трябва да я изчакам да загрее и тогава мога да и се радвам как работи като съм отвън.

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
каква е връзката маховик и темп. на двигател?той или е разбит или не.ква е логиката да не тресе на горещ мотор?
Има логика в това което казваш.Ама като натисна съединителя спира да тресе и ме навежда на мисълта че е той нека по знаещите да кажат.Но колата загрее ли в смисъл да се покара няма тресене.Ако е нещо по горивото невярвам с натискане на съединителя и да се оправя няма логика.Може би това е началния стадии на разбит маховик.Нека който знае или е имал подобен проблем да пише. 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Връзкaтa ,колегa е тaм че топлият мотор рaботи по рaвномерно от студения
ozone-t Кaкто ти писaх и по горе вдигни и мaлко оборотите.

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да се замаже положението чрез вдигане на оборотите.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=213591&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA
в тази тема пише че хора с код на мотора ахф са сменяли маховика и пак тресе,аз бих го върнал отново на автомат и да си свиркам на твое место
в тази тема пише че хора с код на мотора ахф са сменяли маховика и пак тресе,аз бих го върнал отново на автомат и да си свиркам на твое место
-
Re: Голф 4 тди 110 ахф симптоми за разбит маховик
или най-логичната идея че не маховик!!!!!има нещо по картата за празен ход което остава недоразбрано !факт е че при доста ахф има подобни симптоми и то след смяна на маховик!странното е че ти си вече с чип и предполагам че е променяна картата за празен ход!!наистина пробвай с тия пусти милиграми ,все си мисля че някъде там е разковничето,не се белосвай с маховика!
Колеги искам също да споделя с вас че този
проблем го има още преди да поставя чипа.колата беше с оригиналния софтуер и пак тресесеше.прекодирах я на автоматик пак същото,сложих я пак на ръчни и пак същото.мислех че с чипа ще си оправи ама не стана.и един господ знае какво може да е.с чипа и с прекодирането но автомат се оправя проблема с тресенето ама когато колата се движи на свободна скорост но моя проблем пак остава.
проблем го има още преди да поставя чипа.колата беше с оригиналния софтуер и пак тресесеше.прекодирах я на автоматик пак същото,сложих я пак на ръчни и пак същото.мислех че с чипа ще си оправи ама не стана.и един господ знае какво може да е.с чипа и с прекодирането но автомат се оправя проблема с тресенето ама когато колата се движи на свободна скорост но моя проблем пак остава.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Масло на кутия?
- evgeni-golf3
- Автомобил: passat B5-5 1.9 tdi
- Двигател: AVB
ozon-t написа:Колеги направо откачам вече.Преди малко я запалих беше студена и изминах около 3км след което слязох за малко без да я гася и се чува много гадно това дъвчене на двигателя просто то се усеща че нещо шляпа като разбито.Няма от какво друго да е новия маховик е чао и аз съм чао с 1000лв ама съдба.Трябва да я изчакам да загрее и тогава мога да и се радвам как работи като съм отвън.![]()
![]()
колега и при мен го имаше това шляпане за което казваш и то точно от маховика беше си заминал демпфера.смених го с едномасов и си реших проблема
-
Само дето колегата вече е сменил маховика!!!!Сега не мога да ги намеря но имаше 1-2 теми които обясняваха такива симптоми с омекнала пружина на клапана, потърси ги с търсачката там имаше интересно инфо и може накрая да с еокаже нещо такова!
Върни се в “Дизелови агрегати”