газова уредба на Голф 1.6 fsi 2004 ?
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: газова уредба на Голф 1.6 fsi 2004 ?
Последно имаше система която ползва директно дюзите на FSI то но кой я е сложил и има ли такива наоколо..
StS написа:Последно имаше система която ползва директно дюзите на FSI то но кой я е сложил и има ли такива наоколо..
И аз това питам, ама тези уредби навсякъде пишат, че вече ги има, пък никой с такава не може да се намери да каже отзиви...

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Доколкото знам от френд , има системи работещи паралелно с газ и и до 10% "добавен" бензин 

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
@samo_pechka Няма нужда да казваш "какво има" - търсим някой, който има такава система на автомобил, който ползва редовно - да сподели от личен опит впечатления...
-
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми е интерсно дали има такива колеги с газова на 1,6 fsi. Аз я карам с 100 октана бензин обикновено от OMV, понеже ми се струва, че като и сипя 95 и се чува аванса да пречуква както и самия двигател не ми харесва как работи.
здравейте , някой може ли да сподели реален разход на голф/пасат 1.6 фси 116 коня за градско /извънградско защото ако е 8-9 в града и 5-6 извън , както го дават , то все едно караш дизел и няма много нужда от газ , поне така мисля аз
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да там някъде е разхода на бензин за този двигател при Голф 5, но с хубав бензин ОМВ 100, който е по скъп от нафтата. Отделно мисля, че дизела 1,9 105 коня например за градско гори по малко литри на 100км. Бензиновия двигател при студени стартове и къси разстояния си вдига повече рахода спрямо дизеловия.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
baklen написа:здравейте , някой може ли да сподели реален разход на голф/пасат 1.6 фси 116 коня за градско /извънградско защото ако е 8-9 в града и 5-6 извън , както го дават , то все едно караш дизел и няма много нужда от газ , поне така мисля аз
Какъвто и да е "дизелът" и какъвто и да е "бензинът"... физиката е една !КПД на дизелът е по-висок от този на бензина....ерго - разходът няма как да е един и същ за еднаква мощност и един и съш въртящ момент!
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:baklen написа:здравейте , някой може ли да сподели реален разход на голф/пасат 1.6 фси 116 коня за градско /извънградско защото ако е 8-9 в града и 5-6 извън , както го дават , то все едно караш дизел и няма много нужда от газ , поне така мисля аз
Какъвто и да е "дизелът" и какъвто и да е "бензинът"... физиката е една !КПД на дизелът е по-висок от този на бензина....ерго - разходът няма как да е един и същ за еднаква мощност и един и съш въртящ момент!
Жокер уважавам постовете ти , но нека да не влизаме в тая тема.. Първо съм убеден че визираш турбо двигател... след което всякакви сравнения отпадат..
И да не съм офф - колеги появи се 1.4 TSI със заводски газ, ама как е реализирана системата...като нищо да ползва 2рия ред дюзи който вече си ги има... щото ако са сложили 3 реда дюзи....

Върни се в “Автогазови уредби”