Колеги с добермани?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Re: Колеги с добермани?

Мнениеот Marto_cafeto » Пет 28 фев 2014 23:18

:Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun Покрай пинчера вика :mrgreen

Колега,към добра порода си се насочил.

1во,че не пуска почти никви косми. Братовчед ми гледаше 2 добермана,ама ги откраднаха,изключително кротки,добри и милички. По-добре мъжко си вземи.Тази порода кучета,много боледуват да си знаеш, а едно ходене на ветеринар не е 15 лева,а много повече. Гадното е,че като полудеят доберманите,хапят наред каквото видят и ако те е страх,не си взимай.

За възпитанието,кучето от малко трябва да знае кой командва.Трябва да се строява и да не си мисли,че то е цар в къщата.Едно куче,само бой го оправя.От малко го почваш и го строяваш ;)

А Пит-бул не ти ли харесва като порода ?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 01 мар 2014 4:04

Marto_cafeto написа:Едно куче,само бой го оправя

:screwy :screwy :screwy

Хора с такова мислене обикновено правят ето това:

http://www.burgasinfo.com/news/view/5/44254/

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Съб 01 мар 2014 9:24

Добермана е едно от най-умните и предани кучета , аз също мислех да си взимам някога ,но ми подариха немска овчарка ! Един съвет - никога не си взимай мъжко куче ! Първо защото постоянно ще има проблем с разходките т.е. с другите мъжки кучета и второ защото постоянно е разгонено т.е. надуши ли женска нема шанс да те слуша :mhihi При женските не е така - те се разгонват 2 пъти в годината за поо 1 седмица като през останалото време са ти предани пък и повечето кучета който срещам аз са мъжки и моята никога не се е сбивала с куче досега за 4 години !

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 01 мар 2014 9:55

http://arsofia.com

не бих си взел куче от друго място.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Съб 01 мар 2014 11:19

Колега,аз навремето имах доберман.Мъжки,потомък на много зла женска и горд и благороден мъжкар.Бях го взел като подарък за рожденият ден на синът ми.Кучето се приспособи изключително бързо към начина на живот на семейството,в апартамент с две деца-на 7 и 10 год.Никога не е удряно от когото и да е било в къщи.Имаше различно поведение към всеки от нас.За господар имаше този,който го извежда на разходки-него и слушаше.Останалите членове на семейството-леко на дистанция.Весел и игрив,не отказваше игра с когото и да е-от 3 годишният ми племенник до 50 годишните ми родители.Мога да споделя,че беше изключителен пазач на дома и близките ми...От това дойде и проблема с него.При една детска игра,момче от квартала бутнало щерката,тя паднала,заплакала и...дрехите на момчето бяха на парцали.Кучето беше възприело тази игра като някаква агресия и беше защитило малката си стопанка.След редица проблеми с родителите на момчето,добермана беше преместен в къщата на мои близки.Там живя около три години,но се разболя тежко и не можахме да го излекуваме... :bishop
Като съвет,мога да кажа,че трябва много добре да се информираш за особенностите на породата и дали може да се полагат необходимите грижи за да нямаш проблеми като моите... :th_up

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 01 мар 2014 12:00

maxpayne написа:
Marto_cafeto написа:Едно куче,само бой го оправя

:screwy :screwy :screwy

Хора с такова мислене обикновено правят ето това:

http://www.burgasinfo.com/news/view/5/44254/

Както искаш ме разбирай.Под бой нямах предвид да го унищожа.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 01 мар 2014 16:01

Мисля, че трябва да отделиш още доста за четене за кучетата и домашните любимци като цяло.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 01 мар 2014 16:18

Щом си имал стафордшири , ще си наясно и с характера на добермана :smile искат твърда ръка , да не ти се качи на главата , за здравословните проблеми : всички така наречени тънки и високи породи ( дог, доберман, боксер , сетери , даламтинец , някои овч.породи и др. ) трябва да се внимава с обема на храната , да не се претоварва кученцето и "форсира" растежа. Отделно е склонен към малформации в прешлените (шийните) ! Правилното хранене и многото движение ( голям двор) ще са фактор за добро здраве . Студа няма му пречи много , само там където ще спи , да е на завет ,сухо и по възможност къщичката да е под навес /сайвант .
За спец здравословни проблеми : почти всички изкуствено създадени породи си имат проблеми , спец за Доберман също няма изключения .
За възпитанието - твърда ръка , никога наказанията не бъдат с пръчка ( тя е за игра) или ръка/крак :exclaim Ако трябва да се "респектира" , навиваш вестник на руло и го "наказваш" с него. Подпомогнато и със съответния тон- строго и заповедно .
Защо да не е с пръчка : тя е за игра и кучето тр да я възприема като игра , а не да има лоши спомени от нея .
Ръката: тя е за галене и награда . Кракът - също , като върви до вас, не трябва да е на "полусъединител" да не получи ритник случайно . Така и някой който играе/ритне топка да не го афектира.
Задължително да свикне с повод , да свикне вързано при нужда . и т.н. и т.н.
Отнесох се :redface Гледал съм доста "тежки" породи и имам що годе представа от възпитаване на дом.любимци :smile Конкретно Доберман не съм имал . Много мога да говоря и за избор на самото кученце ( от самото кучило), и за гледането му , и за възпитанието . Но все пак едно е на думи- друго си е да го изпиташ :th_up Успех с кученцето

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 03 мар 2014 11:40

Един приятел преди години имаше доберман и го гледам един ден бинтована му ръката до рамото,питам какво е станало да не е паднал с мотора а той вика кучето ме нахапа :eek И какво го направихте питам аз,излекувах го ми отговаря,ама нали ако се побъркат не се лекувало пак казвам аз и отговора беше-с двуцевката между ушите много успешно се лекува :mhihi Та това е моето мнение за породата,само не ми скачайте сега всички собственици на добермани,не съм казал че всички трябва да се изтрепят а да се има предвид този им характерен "бъг" при избор на куче !

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 03 мар 2014 14:24

Куче се "бие" като го хванеш за врата и го натиснеш на земята. Раздрусваш му главата в тази поза и той е "набит". Този спомен му е още от малък, когато майката на палето го е наказвала по този начин.
Не бих си бил кучето с вестник, защото има опасност да "прочете" всичко хартиено вкъщи, когато остане само :mhihi

Стиви, това с "побъркването" на доберманите е чисто и просто градска легенда и то само в България.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Пон 03 мар 2014 15:26

Към автора на темата : На мотопистата в София разхождат всеки ден 2 добермана. Ако си от София колега,разходи се, и виж,поразпитай.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Вто 04 мар 2014 11:38

brabus написа:.....
Не бих си бил кучето с вестник, защото има опасност да "прочете" всичко хартиено вкъщи, когато остане само :mhihi .....

:mhihi

samo_pechka написа: всички така наречени тънки и високи породи ( дог, доберман, боксер ... )

Можеш да се замислиш за един боксер или дог. Ротвайлер?!? Изключителни кучета като порода -@brabus може да каже повече за тях :th_up

Имам близък приятел,който гледаше 2 добермана (мъжки и женски) и нямаше никакви проблеми с тях. Мой съсед от друга страна гледаше мъжки и за жалост кучето почина на ранна възраст, но беше зло, много зло :horror

Всичко зависи от това как ще го възпиташ :exclaim

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 04 мар 2014 12:11

По скоро Ротвайлер, Боксерите боледуват най-много от всички кучета (имат почти най-много вродени болести). Колкото до "полудяването", не са точно митове и легенди има доказателства за това защо кучетата "полудяват" и това не е психическо, а физическо заболяване, но който има интерес може да се поинтересува. Това им е нещо вродено, но не всеки Доберман го развива. Бой на куче, особено от такава порода, която е използвана от Фашистите за гонене на хора, не е предпоръчителен. Както каза колегата, кучето се хваща за врата и се допира до земята с леко разтрисане, така кучето разбира, че е направило нещо грешно(а и показваш доминация над него), ако го биеш с ръце, рискуваш след 2 години да ти отхапе някоя от ръцете, а също така и кучето се наплашва. Тези кучета най-доброто им приложение е като пазач, това си им е вродено на Доберманите, също така много трябва да се внимава с хората! Към кучета са супер игриви и много трудно ще нападне куче, но виж човек (това му е в гена). За това аз лично не бих ти предпоръчал Доберман, освен ако няма да го ползваш като охрана. Най-добре наистина си помисли за Ротвайлер, Кане корсо или дори Бултериер. Тези кучета са страшно влюбчиви към стопаните си, а също и към хората, също така стават и за пазачи. Според мен трябва повече да се поинтересуваш от различните породи и коя би паснала идеално на теб и семейството ти, защото повечето породи имат характерни черти и ще бъде добре да се запознаеш с тях, преди да вземете окончателно решение.
Поздрави и успех с подбора на порода.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 04 мар 2014 16:56

Като сме почнали с предложения , да се огледаш и за шнауцер ( мител или ризен) . Познавам собственици с такива , много ми харесаха , предани и куражлии кученца . И не се скубят . Ако не ти е проблем поддръжката на косъма , ще имаш неподкупен и бдителен пазач.
П.п. а това за вестника :icon_lol е то е ясно ,че става въпрос когато е все още малко кучето , голямо куче с вестник :screwy
zografski написа:.....Както каза колегата, кучето се хваща за врата и се допира до земята с леко разтрисане, така кучето разбира, че е направило нещо грешно(а и показваш доминация над него)...
този е начина за предпочитане разбира се .

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Вто 04 мар 2014 17:11

samo_pechka написа:
П.п. а това за вестника :icon_lol е то е ясно ,че става въпрос когато е все още малко кучето , голямо куче с вестник

Моето куче е на 2г. но навия ли вестника на руло пак ляга ... а не е "бит" с вестник от както беше на 6 месеца!
Нямам много наблюдения в/у избраната от колегата порода,но мога да го посъветвам-каквато и порода да вземе още от съвсем ранна възраст да социализира кучето,най вече към хора...приятели,роднини...който има желание да си играе с кутрето за да свикне с хора.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”