Здравейте колеги. От три дни при запалване на колата, независимо студена или топла, се чува силно пискане , около пистовия ремък. Шума е висок при ниски обороти и е толкова силен, че се чува на десетки метри. Интересното е , че при подаване на повечко газ , звука изчезва.
Насочил съм се да видя, да не се разхлабил пистовия, но ако не е това или ако някой се е сблъскал с проблема, моля нека даде мнение!
Благодаря!
Golf 4 Зловещо пискане/скърцане при ниски обороти
- balantai
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зловещо пискане/скърцане при ниски обороти
От пистовия ремък е, имал съм го проблема..Просто материала на самия ремък не е хубав и неможе да се натегне като хората 

-
- Автомобил: VW Golf MK6
- Двигател: TDI
balantai написа:От пистовия ремък е, имал съм го проблема..Просто материала на самия ремък не е хубав и неможе да се натегне като хората
И всичко това само след 10 000 км. пробег

- balantai
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
zak14 написа:balantai написа:От пистовия ремък е, имал съм го проблема..Просто материала на самия ремък не е хубав и неможе да се натегне като хората
И всичко това само след 10 000 км. пробег
При другата ми кола се появи след два дена каране има няма 80км ,просто самата гума е някакси мазна неприлепваща.Натягах като луд но така и не спря ,накрая го намазах с грес в вряла вода и на колата директно и си млъкна

- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Golf 4 Зловещо пискане/скърцане при ниски обороти
И ние така мислехме за една тройка. Ремък или генератор. Оказа се ролка на ангренажа. Въобще не помръдва. Голям късмет, а колата е карана един месец градско всеки ден така. Собственика все отлагаше.
-
- Автомобил: VW Golf MK6
- Двигател: TDI
Re: Golf 4 Зловещо пискане/скърцане при ниски обороти
Здравейте отново. За съжаление се оказа ролката на генератора. Днес проблема беше отстранен, хубавото е , че я сменихме тъкмо навреме, понеже още малко и
.
Луфта на ролката с ротора на генератора, беше зловещо голям. А да не ви казвам какъв зор е да се свали тоя пуст генератор. Разкачане на кората под калника и още хиляда чаркалаци.
А от луфта, генератора не е функционирал напълно и аз се чудя, що ми се появиха разни аномалии при палене.
Информативно : ролката е 80- 100 лв. , да си знаете.
Все пак, безаварийно колеги

Луфта на ролката с ротора на генератора, беше зловещо голям. А да не ви казвам какъв зор е да се свали тоя пуст генератор. Разкачане на кората под калника и още хиляда чаркалаци.
А от луфта, генератора не е функционирал напълно и аз се чудя, що ми се появиха разни аномалии при палене.
Информативно : ролката е 80- 100 лв. , да си знаете.
Все пак, безаварийно колеги

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”