Пасат В3 1.8 90 к.с.ABS 92 г. - кабели за свещи на метър

Техническа и сервизна информация за Passat
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат В3 1.8 90 к.с.ABS 92 г. - кабели за свещи на метър

Мнениеот rudoni » Нед 02 мар 2014 8:57

ktamen, откъм капачката 1 Ком ,а откъм свеща 5Ком -общо 6Ком.На свеща е 1Ком.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 мар 2014 9:00

Т.е. свещ и кабел хванати трябва да дават общо 6кОм по веригата?
Откъде можем да си закупим твои материали, някъде видях, че си писал такива, по които работят сервизните техници? Въпросът ми е сериозен. Ако имаш такива бих желал да си закупя от теб, ако разбира се не са безбожно скъпи. :th_up

Последна промяна от stefan4o на Нед 02 мар 2014 9:22, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 02 мар 2014 9:16

rudoni написа:ktamen, откъм капачката 1 Ком ,а откъм свеща 5Ком -общо 6Ком.На свеща е 1Ком.

ktamen написа: защо трябва да е толкова.

Пропуснал си да отговориш и на втората част от въпроса. Какво ще стане, ако съпротивлението е примерно 7кОм? А ако е само 1кОм? А ако е 0 ома? (Мерено от средата към двата края :mhihi )

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 02 мар 2014 17:50

stefan4o написа:Т.е. свещ и кабел хванати трябва да дават общо 6кОм по веригата?
Откъде можем да си закупим твои материали, някъде видях, че си писал такива, по които работят сервизните техници? Въпросът ми е сериозен. Ако имаш такива бих желал да си закупя от теб, ако разбира се не са безбожно скъпи. :th_up

Никъде не съм писал материали , а просто съм учил и сега преподавам това - автоинженер съм ,специалист по ДВГ и експлоатация ,диагностика и ремонт на автотранспортна техника.Имам и малък сервиз където прилагам научената теория.Оборудван съм със скенери ,мотор-тестер и дигитален осцилоскоп за диагностика на запалителната система.Разполагам с библиотека графии за сравнение и т.н.Опита си споделям с колеги от Сф,Пл,Вн ,Рс,и много провинционални "гаражни майстори" ,които са просто факири на диагностиката и ремонта!Вие ги подценявате ,но много от тях са просто супер - от тук Ваското,Люси,Ники и Мишо и т.н.Уважавайте ги!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 мар 2014 18:00

Първо да започнем оттам, че никой никого не подценява, особено пък изброените от теб лица, които лично на мен някои от тях са ми помагали макар и през нета, без дори да се познаваме. С тях да спрем дотук. Моите уважения към твоята личност, ама при съвсем ясно зададен въпрос, твоят отговор ми прилича малко завоалиран или двусмислен и неясен, може да е от това, че явно не сме ти на нивото:
откъм капачката 1 Ком ,а откъм свеща 5Ком

Би ли го дешифрирал така, все едно съм ти ученик и ти ми преподаваш, дето се вика да научим нещо. :beer

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 02 мар 2014 19:51

Ами не е завоалирано!Ако погледнеш кабелите , на тях си пише! :smile В главите им има вградени резистори с тези стойности които осигуряват нормалната работа на ТВ и радио приемниците в колите и около тях.А не всички свещи са със съпротивление.Има много писано в мрежата ,четете.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 02 мар 2014 20:13

Наистина има много писано, но за съжаление е много трудно да се отсее полезната информация от огромното количество маркетингови измишльотини, които "доказват", че кабелите са консуматив.
Зададох ти конкретен въпрос (няколко пъти) и вместо кратък и ясен отговор последваха още маркетингови усуквания. И така и не отговори какво трябва да е съпротивлението на кабелите.
ПП Пише се свещта, а не свеща. Килоом се пише кОм, а не Ком.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 02 мар 2014 21:58

Пази боже сляпо да прогледа и да почне акъл да ти дава !Лошото е че съм Ямболски зет ,а и ти си от там!Да не си завълшил Ямболската академия? Багериското училище?Темата стана заядлива и не носи помощ и информация. Моля,модераторите темата да се заключи!

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Нед 02 мар 2014 22:23

Не е по темата, но макар че съм от скоро в този форум, ми прави впечатление колко обичаме да се заяждаме един с друг.
Колега Рудони, не мисля, че имаш право да искаш заключване на тема, на която не си автор.
Аз като не знам нещо, питам, за да науча. Но отговор "четете", не винаги върши работа, особено от човек, който е автоинженер.
Ако не знаеш или не искаш да помогнеш, просто не пиши.
Днес е ден за прошка, бъдете по-смирени.
Лека вечер на всички.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 02 мар 2014 22:58

rudoni написа:Пази боже сляпо да прогледа и да почне акъл да ти дава !Лошото е че съм Ямболски зет ,а и ти си от там!Да не си завълшил Ямболската академия? Багериското училище?Темата стана заядлива и не носи помощ и информация. Моля,модераторите темата да се заключи!

Какво съм завършил едва ли е интересно, все пак, ако не друго са ме научили на по-добър правопис.
Всъщност, ако някой прочете тази тема шанса да си смени кабелите щото били консуматив драстично намалява. Освен това утре някой ще извади "изследвания на група британски учени", че предните стъкла на колите се амортизират за 6 месеца, образа през тях се изкривява и още куп необорими аргументи налагащи редовната смяна и на предните стъкла заради безопасността на движението. Прочелите тази тема и към подобно твърдение ще се отнесат достатъчно скептично, особено, ако идват от някой търговец на автостъкла.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 02 мар 2014 23:23

От 2 страници насам нищо 'техническо' не виждам в темата, освен ако не броим техниките за заяждане в писмен вид.
По тази причина - заключвам

Върни се в “Passat”