Относно спортен филтър на 1.8 моно с газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
mpw
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8 mono

Относно спортен филтър на 1.8 моно с газ

Мнениеот mpw » Пон 03 мар 2014 18:32

Здравейте колеги..., Имам едно питане. Колата ми е Венто 1.8 моно с газова уредба. Клапата във въздушния филтър, която пуска топъл и студен въздух, е счупена и в момента е свободен само отвора за топлия въздух. В противен случай когато навлиза студен въздух колата не върви на газ - прекъсва и бавно вдига оборотите. Та питането ми е мога ли да му сложа спортен филтър. И как бих могъл да оправя проблема, тъй като със спортния филтър ще навлиза само студен въздух?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Относно спортен филтър на 1.8 моно с газ

Мнениеот kris11 » Пон 03 мар 2014 19:26

газта иска студен въздух. Явно си с конвенционална газова.Отвора за топлия въздух заради клапата /която не работи/ е с по-малко сечениe.Регулирай си наново и изпарителя и винта преди смесителя. Ако си мислиш,че ще вдигнеш мощност със спортен филтър дълбоко се заблуждаваш.

И темата ти не е за този раздел. Има си отделен раздел за автомобили с газови уредби.

Последна промяна от kris11 на Сря 05 мар 2014 9:53, променено общо 1 път.

mpw

Мнениеот mpw » Пон 03 мар 2014 19:30

Благодаря за отговора и се извинявам за неправилното място на темата. Само да допълня че не целя повече мощност със спортния филтър а искам да се получи онзи специфичен звук при натискане на газта.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 05 мар 2014 9:55

Звука само с конусен ф-р.С панелен се губи. Конусния се изтегля напред и му се прави щит за да смучи топъл въздух. Но с конусен - наново насройка на газта.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 09 мар 2014 20:09

Газ с спортен филтър така ли :biggrin А разхода :biggrin не се занимаваите с глупости :biggrin

mpw

Мнениеот mpw » Нед 09 мар 2014 20:35

Разхода не ме притеснява, развинтил съм му кранчетата до край и в момента върви повече отколкото на бензин. Просто искам да постигна по-добър звук. Сега изникна друг проблем - Като я купих колата беше и изгоряла бензиновата помпа. Смених я с нова и досега 7 месеца върви без проблем. Но преди 2 дни отказа да върви на бензин. Помпата включва от време на време, когато си иска, 2 минути върви и изклюва. Понякога изобщо не тръгва. Проверих бушоните, проверих и дали ходи ток до помпата - всичко е наред. Горивния филтър е чист и немога да открия какъв е проблема. Ако някой има идеи ще съм му благодарен да ги сподели.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 10 мар 2014 14:03

Кофти работа но пробваи да пуснеш директен кабел към помпата през релето на газовото ако не можеш съвет от мен отиди на маистор :th_up Сега тоя въздушен филтър за газ ти казах че гори но на газта не и трябва мн въздух това имах в предвид виж на бензин е по друго :wink Променя се звука само но няма да върви повече и то само на високи обороти :wink

mpw

Мнениеот mpw » Пон 10 мар 2014 14:45

Благодаря за съвета. Оправих и двата проблема. Оказа се хлабава връзка на тока към помпата и датчика за нивото на горивото беше забил и аз се заблуждавам че имам бензин в резервоара :biggrin , а всъщност се оказа празен. А относно филтъра преправих кутията на оригиналния филтър и сложих вътре в нея спортния филтър и в момента си върви нормално и се получи по-добър звук.

Върни се в “Автогазови уредби”