Относно спортен филтър на 1.8 моно с газ
Относно спортен филтър на 1.8 моно с газ
Здравейте колеги..., Имам едно питане. Колата ми е Венто 1.8 моно с газова уредба. Клапата във въздушния филтър, която пуска топъл и студен въздух, е счупена и в момента е свободен само отвора за топлия въздух. В противен случай когато навлиза студен въздух колата не върви на газ - прекъсва и бавно вдига оборотите. Та питането ми е мога ли да му сложа спортен филтър. И как бих могъл да оправя проблема, тъй като със спортния филтър ще навлиза само студен въздух?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Относно спортен филтър на 1.8 моно с газ
газта иска студен въздух. Явно си с конвенционална газова.Отвора за топлия въздух заради клапата /която не работи/ е с по-малко сечениe.Регулирай си наново и изпарителя и винта преди смесителя. Ако си мислиш,че ще вдигнеш мощност със спортен филтър дълбоко се заблуждаваш.
И темата ти не е за този раздел. Има си отделен раздел за автомобили с газови уредби.
И темата ти не е за този раздел. Има си отделен раздел за автомобили с газови уредби.
Последна промяна от kris11 на Сря 05 мар 2014 9:53, променено общо 1 път.
Благодаря за отговора и се извинявам за неправилното място на темата. Само да допълня че не целя повече мощност със спортния филтър а искам да се получи онзи специфичен звук при натискане на газта.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Звука само с конусен ф-р.С панелен се губи. Конусния се изтегля напред и му се прави щит за да смучи топъл въздух. Но с конусен - наново насройка на газта.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Газ с спортен филтър така ли
А разхода
не се занимаваите с глупости 

Разхода не ме притеснява, развинтил съм му кранчетата до край и в момента върви повече отколкото на бензин. Просто искам да постигна по-добър звук. Сега изникна друг проблем - Като я купих колата беше и изгоряла бензиновата помпа. Смених я с нова и досега 7 месеца върви без проблем. Но преди 2 дни отказа да върви на бензин. Помпата включва от време на време, когато си иска, 2 минути върви и изклюва. Понякога изобщо не тръгва. Проверих бушоните, проверих и дали ходи ток до помпата - всичко е наред. Горивния филтър е чист и немога да открия какъв е проблема. Ако някой има идеи ще съм му благодарен да ги сподели.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Кофти работа но пробваи да пуснеш директен кабел към помпата през релето на газовото ако не можеш съвет от мен отиди на маистор
Сега тоя въздушен филтър за газ ти казах че гори но на газта не и трябва мн въздух това имах в предвид виж на бензин е по друго
Променя се звука само но няма да върви повече и то само на високи обороти 

Благодаря за съвета. Оправих и двата проблема. Оказа се хлабава връзка на тока към помпата и датчика за нивото на горивото беше забил и аз се заблуждавам че имам бензин в резервоара
, а всъщност се оказа празен. А относно филтъра преправих кутията на оригиналния филтър и сложих вътре в нея спортния филтър и в момента си върви нормално и се получи по-добър звук.

Върни се в “Автогазови уредби”