Колеги 1 и 4 цилиндър трябва ли да са такива големи разминаванията или трябва да показва както на 2 и 3-ти?
Passat B6 2.0 TDI 140 к.с. BMP на място трака?
- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
Re: Passat B6 2.0 TDI 140 к.с. BMP на място трака?
Взимаш 1л двутактово масло Щил от Трудовец от магазина за резачките,наливаш в резервара гледай да имаш нафта не-повече от 5л.Качваш се на магистралата и правиш един тур Правец- Ботевград на по-ниска предавка с високи обороти.Направи това упражнение докато почти свърши нафтата,и отиди да премериш пак стойностите на дюзите.Не се притеснявай от маслото само може да помогне на помпи-дюзите ако имат зацапване.Тоя номер ми го каза един пич преди 1г и ми помогна,имах подобен на твоя проблем.От тогава наливам по 300мл на резервар и нямам вече проблем.Преди всички да кажат че пиша глупости,пробвай и задължително пиши,моля.Ако не помогне просто си виж дюзите и пак не се притеснявай и ако се окаже че имаш проблем с тях пиши или ми се обади 0895664638.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Ще запуши ДПФа с това масло
- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
Да бе,ще запуши дпф ама с калпавата навта а не с маслото.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
petiaivanova12 написа:Да бе,ще запуши дпф ама с калпавата навта а не с маслото.
От маслата най вече се запушва ДПФа, но не става от веднъж ами по малко се наслагва и постепенно го затиска и в един момент вече не се регенерира и трябва смяна или химическо чистене. Маслото постъпва в цилиндъра най вече чрез картерните газове и като изгаря постепенно затиска филтъра, ама това след 150 200к км.
Колеги проблема се оправи. Смених блока и буталата.
Здравейте,
искам да си закупя Passat 2005-2008г, но искам да съм подготвен добре когато тръгна да пазарувам съответното возило.
Прочетох доста из форума и като цяло установих, че е добре да търся такава кола, която да е с BMP TDI мотор 2.0 140к.с., тъй като с този мотор като цяло има най-малко грижи особено с дюзите.
Възникнаха ми разбира се няколко въпроса:
Как мога да бъда сигурен, че кола която ми предлагат е с този мотор?
Има ли някаква определена серия от номера на рамата по двигателя, от която мога да се ориентирам?
Мотора с 8-те винтила ли е най-стабилния?
Ще ми бъде от полза компетентното ви мнение!
Благодаря ви предварилтено и хубав ден на всички!
искам да си закупя Passat 2005-2008г, но искам да съм подготвен добре когато тръгна да пазарувам съответното возило.
Прочетох доста из форума и като цяло установих, че е добре да търся такава кола, която да е с BMP TDI мотор 2.0 140к.с., тъй като с този мотор като цяло има най-малко грижи особено с дюзите.
Възникнаха ми разбира се няколко въпроса:
Как мога да бъда сигурен, че кола която ми предлагат е с този мотор?
Има ли някаква определена серия от номера на рамата по двигателя, от която мога да се ориентирам?
Мотора с 8-те винтила ли е най-стабилния?
Ще ми бъде от полза компетентното ви мнение!
Благодаря ви предварилтено и хубав ден на всички!
Здравей! В талона на автомобила пише дали двигателя е BMP, BKP или някакъв друг.
-
- Автомобил: Фв туран
- Двигател: BMN 2007 г
може да се види по номера на рамата - на средната колонка от шофьорската страна има стикер с номера или отпред на стъклото е посочен VIN.
Здравейте и благодаря за информацията!
А какво е VIN ?
Благодаря предварително.
А какво е VIN ?
Благодаря предварително.
- x.user1992
- Автомобил: Golf IV 1.9
- Двигател:
VIN - Vehicle identification number . Идентификационен номер на колата, не знам дали е добре преведено.
Можеш също така в багажника под кората, където е мястото за рез. гума да видиш "етикет" с кодовете - на него най-отгоре е кодът на мотора
Поздрави
Поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”