Passat Alltrack - за какво да внимавам преди да го купя?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat Alltrack - за какво да внимавам преди да го купя?
Вече минаха 4 седмици. Все още чакам. Казаха общо около 9-10 седмици.
- stinbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател:
Колега на Пасат 2.0, 2010, 140 к.с. също bluemotion няма никакъв проблем със загряването (не че имаме студове от -20*) и го намирам за достатъчно бързо и адекватно. Подгряване на седалките също помага в студа, но и парното за споменатите 10 мин. в които щяла печката да направи баня ще се справи достатъчно добре. Двигателят е много оптимизиран за работа във всякакви условия. Има сложно менажиране на ЕГР-а за да загрее достатъчно бързо антифриза и предполагам и малкия кръг през парното е достатъчно "малък", защото си загрява много прилично. Изобщо няма да усетиш липсата на печка според мен - досега съм карал само бензинови автомобили и този дизел не отстъпва по нищо като скорост на загряване. Но така или иначе ще се убедиш сам - няма нужда да съжаляваш.
Не разбрах дали си поръча навигацията, но това би било по-притеснителното лично за мен - някой беше споменал тук, че му разбили колата в подземния паркинг на някакъв МОЛ заради въпросната навигация.
П.С. Не знам точно как работи системата, но ако колата харчи на место 0.9 литра (при студен двигател), като настроиш 30* примерно и разхода отива на 1.2 литра, което предполагам е свързано с това да загрее по-бързо и определено го прави.
Не разбрах дали си поръча навигацията, но това би било по-притеснителното лично за мен - някой беше споменал тук, че му разбили колата в подземния паркинг на някакъв МОЛ заради въпросната навигация.
П.С. Не знам точно как работи системата, но ако колата харчи на место 0.9 литра (при студен двигател), като настроиш 30* примерно и разхода отива на 1.2 литра, което предполагам е свързано с това да загрее по-бързо и определено го прави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stinbg благодаря ти много. Точно такова мнение ми трябваше относно тази печка. И аз мисля, че не би трябвало да има проблеми.
Навигацията не я поръчах. Прецених, че според нуждите ми, в последствие ще си набавя всичко допълнително.
Лиших се и от индикаторите за мъртва точка в страничните огледала. Не можеха да се комбинират с един от другите пакети, които поръчах. А и понеже карах една мазда 6 с такава екстра и този индикатор си се включваше когато си поиска. Не беше много адекватен. Поради тези две причини реших, че цял живот съм карал без индикатори и сега ще мина без тях.
Навигацията не я поръчах. Прецених, че според нуждите ми, в последствие ще си набавя всичко допълнително.
Лиших се и от индикаторите за мъртва точка в страничните огледала. Не можеха да се комбинират с един от другите пакети, които поръчах. А и понеже карах една мазда 6 с такава екстра и този индикатор си се включваше когато си поиска. Не беше много адекватен. Поради тези две причини реших, че цял живот съм карал без индикатори и сега ще мина без тях.
- ivanpenev
- Автомобил: VW Passat Alltrack
- Двигател: 2.0 TDI BMT 4Motion
Здравей колега,
Драсни няколко реда като отзив за колата защото и на мен ми предстои да заявя един такъв звяр
Драсни няколко реда като отзив за колата защото и на мен ми предстои да заявя един такъв звяр
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”