Здравейте!
Случи ми се наскоро една ситуация и искам да ви я споделя за да потърся вашето мнение!
Преди 4 месеца си закупих голф 4 1.9 ТДИ,беше много нареден..хвърлих за ремонт доста лев!Основния проблем беше в двигателя...главата,гарнитурата!
Както и да е ..шлайфаха ми главата в Мадара,всичко точно оправиха ми я и до сега си я карах без проблем!
Преди няколко дена ходих до пловдив и на връщане на магистралата ми свътна оранжевата лампа на маслото!Добре че бях на отбивката за Стара Загора...влязох и спрях на един Лукойл!Изчаках я няколко минути и колкото и нереално да отчита проверих маслото и беше доста надолу!
Взех масло и допълних!
Качих се и продълбих и до сега нямам проблем!
Въпроса ми е ..на какво може да се дължи тази загуба на масло...?
Може ли при ремонта на главата и т.н. ...нещо да не е направено както трябва и от там да идва тази загъба на масло???
голф 4 1.9 ТДИ загуба на масло
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: загуба на масло
виж в антифриза да няма масло или в турбо пътищата 

-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
колега загуба на масло се получава по 2 начина или тече или го гори!теча в 90% се вижда оглеждаш внимателно и на всякъде!когато го гори мирише и пуши,провери тези две неща и ни кажи дали тече или го гори!
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Тази кола ти губи маслото по малко затова толкова време не е светнала лампата . Сега си следи маслото по често и ми се струва ,че леко ще спада със навъртане на километрите. Вината за загуба на масло е обширна . Турбо , маслообирачи , сегменти , течове, не качествено масло или си му навъртял километрите за смяна ... 

Re: голф 4 1.9 ТДИ загуба на масло
За течове съм се оглеждал ...няма никъде..спирам я на равно и на сутринта като я мръдна гледам дали има нещо по земята..но няма..и капчица масло!Антифриза като отворя капачката е кристално чист...не виждам следи от масло...!И да ви питам момчета...можете ли да ми кажете едно наистина хубаво и качествено маслко за тази кола!
- minkov89
- Автомобил: Octavia
- Двигател: TDI
Колеги да питам и аз, за да не не пускам нова тема. Нормално ли е да загуби около 700гр за 6000км. Като се има предвид, че съм карал доста по магистрали със 120-140? За 1.9 TDI 90 коня става дума.
По темата на колегата - провери ли антифирза?
По темата на колегата - провери ли антифирза?
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
VW_turbo написа:За течове съм се оглеждал ...няма никъде..спирам я на равно и на сутринта като я мръдна гледам дали има нещо по земята..но няма..и капчица масло!Антифриза като отворя капачката е кристално чист...не виждам следи от масло...!И да ви питам момчета...можете ли да ми кажете едно наистина хубаво и качествено маслко за тази кола!
Купи си Кастрол Магнатек и ще забравиш доливането. Поне при мен така се получи.
- x.user1992
- Автомобил: Golf IV 1.9
- Двигател:
Е аз съм с 5-40 магнатек и изведнъж ми изчезнаха 100 грама. Ама не ми е ПД двигателя, за моя казаха да си взема 10-40 и все пак ми е на 7000 км маслото.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Как пък ги забеляза тия 100гр?
Да не се е застудило точно тогава?
Да не се е застудило точно тогава?
- x.user1992
- Автомобил: Golf IV 1.9
- Двигател:
По принцип да, беше си студено. Не го проверявам всеки ден ама, гледам да му обръщам внимание. Един ден просто си беше заминало надолу и долях и сега след 1000 км ми се струва че е заминало надолу пак.
Върни се в “Дизелови агрегати”