1,6 тд интеркулер
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
1,6 тд интеркулер
Въпроса можe да прозвучи странно ,но искам да попитам има ли голф2 1,6 турбо дизел с интеркулер и какво означение има тоя модел,защото гледах едно GTD което нямаше никакъв интеркулер...
Последна промяна от Жоро Делчев на Съб 14 юни 2008 20:59, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: интеркулер на 1,6тд
има моя е такъв и е GTD а мотора е SBAchim Lauritzen написа:Въпроса мож да прозвучи странно ,но искам да попитам има ли голф2 1,6 турбо дизел с интеркулер и какво означение има тоя модел,щот гледах едно GTD дет нямаше никав интеркулер...
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
кулер
Мерси,ааа тоя голф на снимките май е с кулер от г60 нали?!
- _DIESEL_POWER_
- Автомобил: Golf GTI
- Двигател: 300++hp
Има с интекулер
Аз имам Golf2 GTD intercooler и под пресния капак има точно това което и на снимките по горе (само дето не е боядисвано в червено), така че това си е сериино при този модел, не знам къв е на G60, но на моя си е точно такъв. Тва е сайт с характеристиките -http://members.chello.nl/y.timmer1/ , там има всичко - разход, мощност, макс.скорост и т.н.
- _DIESEL_POWER_
- Автомобил: Golf GTI
- Двигател: 300++hp
Да тва е кутията на филтара. Тя ми е черна и е първата разлика от две.Втората е че тая тръба от интеркулера към турбината на мен ми е гумен маркуч.Всичко друго е 1:1 включително и синята капачка на антифриза
. За тези които не са разбрали става въпрос за този модел - VW GOLF II GTD INTERCOOLER, 1991г., 80к.с., EFC:SB

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този интеркулер на снимката е от Г60.
Днес си купих интеркулер, но е без пластмасовия кожух и се чудя как да го слагам сега.. Мисля си за вариант да го сложа на мястото на акумулатора, а той да отиде в багажника. Там се пада точно зад решетката, до радиатора за охлаждане на водата, и мисля че ще се обтича добре с въздух. Как мислите?
Днес си купих интеркулер, но е без пластмасовия кожух и се чудя как да го слагам сега.. Мисля си за вариант да го сложа на мястото на акумулатора, а той да отиде в багажника. Там се пада точно зад решетката, до радиатора за охлаждане на водата, и мисля че ще се обтича добре с въздух. Как мислите?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е вярно че този интеркулер е от Г60,аз съм имал Г60 и му беше абсолютно същия но съм виждал и Г60 с кулер долу като на Корадо и Пасат,сега имам 2ТДИ и кулера е съшия като на снимката,този който си купил или е от Пасат/Корадо или просто са му махнали пластмасите защото при удар се чупят а са много дефицит
значи вариант е да погледнеш от Г60 с интеркулер долу как е реализирано и да го направиш по същия начин мисля че стоеше долу вляво зад бронята до калника.

Последна промяна от Vladko на Съб 05 мар 2005 1:36, променено общо 1 път.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако се съди по този сайт: цъкни тук разлика има и в мощността, и в максималната скорост. Няма логика, след като в двигателя влиза по-охладен въздух, съдържащ повече кислород, да не върви повече. Както и да е, другата седмица ще го слагам, и ще споделя впечатления.
Върни се в “Дизелови агрегати”