Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Re: Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава

Мнениеот TheExorcist » Съб 18 фев 2012 19:01

Ще стискаме палци ;)

На аватара ти пише София...пък ако трябва и ще те дърпаме..колко му е :beer

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Нед 19 фев 2012 0:26

Това е добре щом е запалила колата. Щом е бил скъдан филтъра е добре да се почисти и дюзата на моното. Тя има филтър около себе си точно за тази цел но все пак.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 19 фев 2012 9:05

icemenn написа:Казвам го вендъж!Защото и аз го патих това нещо цял 1 месец,над 10 пъти ме остави и поне 5 пъти ме дърпаха до сервизи.Проблема е РОЛКАТА НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ,ПЪПКАТА СЕ ЧУПИ И ПОЧВА ДА ГУБИ ЦЕНТРОВКА!!!решение 1.Сменя се колянов вал,което не ми хареса 2.Лепи се с "течен метал",така съм го направил и държи от 1 година насам!(пъпката е на коляновия вал,а вдлъбнатината в ролката,затова не се решава с нова ролка)

ако съм познал от първия път ПИЯ БИРА

Аз го имам същия проблем само че на 2Е мотор.При мен пъпката е на ролката,а вдлъбнатото на вала,но не ми се сменя вал точно сега в тия студове.Та и мойта правеше така,за момент губи мощност и после все едно нищо не е било,и накрая като замаза пъпката изгуби центровка и сега е в бокса със скъсан болт на вала.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Нед 19 фев 2012 14:22

Колеги, днес я изкарах да я покарам. Минах около 15-тина километра, като колата се държа доста стабилно. Не ми е придърпвала. Единственият проблем, който беше е, че на 2 пъти при потегляне изгасна... И трябваше отново да я паля и да тръгвам. Други ядове не ми е създавала, специално днес. На място работи добре и не придърпваше...

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пон 20 фев 2012 12:18

Писна ми от тази кола!
Сега изникна нов проблем. Докато не загрее и не дигне температура гасне... Не знам какъв е проблема вече. Дайте съвет. На място тоя и поддържам 2000 оборота иначе гасне. Май и на бензин го прави това, не само на газ, но предимно на газ я карам и нея визирам...

Потребителски аватар
vwturbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwturbo » Пон 20 фев 2012 12:25

Температурния датчик, моторчето на празния ход. Защо си мисля, че празния ход при тези мотори се държи от датчика на коляновия вал като загреят, а не от стъпковия мотор. Тампон на моноинжекцията също е вариант.

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Пон 20 фев 2012 14:53

Cocolino написа:Писна ми от тази кола!
Сега изникна нов проблем. Докато не загрее и не дигне температура гасне... Не знам какъв е проблема вече. Дайте съвет. На място тоя и поддържам 2000 оборота иначе гасне. Май и на бензин го прави това, не само на газ, но предимно на газ я карам и нея визирам...

Защо не се обадиш на Ники в Герман mhihi

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Пон 20 фев 2012 15:39

:dummy:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 22 фев 2012 19:34

vwturbo написа: Защо си мисля, че празния ход при тези мотори се държи от датчика на коляновия вал като загреят,....

Този мотор няма датчик на коляновия вал, оборотите се определят по температура на мотора. Това ознаяажа да се провери датчика на двигателя и стъпковият мотор.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 22 фев 2012 21:16

на всяка цена трябва да се види,дали прави това и на бензин.Ако не-отговора е елементарен.Нова регулировка на газовата,все пак е имало некво запушване от филтърчето и сега трябва да се регулира на ново...
Ако ли пък и на бензин го прави,не е лошо да се провери буксата към потенциометъра на дросела/ТПС/,по специално кабелчетата.Не искам да набеждавам самия потенциометър,но също е виновник за нестабилни обороти.
Това което прави впечатление в подобни теми,е че не се дава достатъчно инфо от автора/нямам предвид само настоящия/Не може една кола,която има и газова уредба да прави проблем и този проблем да не е проверен веднага дали е само на газ.От там на татък ние почваме да гадаем,пълним страници с хипотези и то излиза накрая-като в началото,мокри свещи примерно.
Значи както казах отначало,всеки симптом се проверява на бензин.Спира се газта от бутилщката и се кара на бензин един ден.Обаче първо беше редно да се даде инфо и за газовата.Колегите сякаш пропуснаха този факт,то и автора не наблегна в началото.Какво имам предвид.Ако автора примерно няма ламбда емулатор,компа трупа грешки.От там тея грешки влияят на бензина.Спира си човека газта,ресетва си компа чрез акумулатора,кара и казва какъв е проблема.Тогава ние гадаем.Щото сега за мен не е ясно само на газ ли не държи обороти и т.н.Това "май"нищо не значи.Може да се оправи след ресета и като се кара на бенз и не го прави,значи набива грешка от газта.Ако и на другия ден не държи на бензин,тогава можем да набеждаваме вече темп.датчик,стъпков мотор и т.н.Сега с тази информация за мен просто трябва да се регулира изпаритела.

lightwave8888
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lightwave8888 » Чет 06 мар 2014 21:44

Колеги , искам и аз да се включа . При мен проблема дойде от палеца който се върти вътре в делкото. Някаква си плсастинка за съпротивление била паднала и въобще не искаше да пали нито газ нито бенз.. имаше и нагоряло по палеца но го смених и сега е пушка..и аз си мислих че е бубина или датчик на хол , но моя майстор каза че ако е датчика въобще нямало бубината да дава искра , а мойта бубина имаше искра дори като не палеше въобще ,добре че се разминах самоо с 30 лв - 7 за палец и 25 труд . Проверявайте винаги този палец той е мн вероятен проблем.

lightwave8888
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lightwave8888 » Пет 07 мар 2014 0:25

Щом мирише на бенз неизгорял- бубина или свещи или палец на делко ( при мен от палеца се оказа)или датчик на хол или комутатор...друго малко вероятно да е

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 07 мар 2014 9:00

То за това се проверява първо за искра на свещите,ако няма там се проверява преди делкото.

jero82
Автомобил: BORA 2.0 115 hp
Двигател: APK

Мнениеот jero82 » Пет 07 мар 2014 16:14

Бобина може да не работи,въпреки,че подава искра ако има пукнатина примерно. Такъв дебел го ядох една зима- искра има,а не пали. На другият ден,запали,все едно нищо не е било

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”