Голф 3 1,6 АЕК 101кс '95г Спирачките не реагират
Голф 3 1,6 АЕК 101кс '95г Спирачките не реагират
Здравейте колеги,колата ми е Голф 3 1,6 АЕК 101кс '95г., ситуацията ми е следната:както си карам вчера с около 40км/ч и тръгвам да спирам и колата не спира, дърпам ръчната и никакъв ефект, ама буквално никакъв.Спирачките не реагираха въобще, педалът си беше нормален,не потъваше. Проработиха отново след около 100 - 150 метра, и всичко си беше наред, добре, че нямаше нищо на пътя. Същото нещо се случи преди около година и оттогава до сега проблемът не се появи отново.Ходих по майстори тогава,всеки вдига рамене и казва "Незнам от какво е". Спирачките ми иначе са перфектни.Почвам обаче да се притеснявам, защото мога да отнеса някого така, ако се случи отново.Збелязах че и в двата случая, колата беше стояла няколко часа и след първоначалното потегляне се случи това.Моля, ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или има идея на какво може да се дължи проблемът, да пише.
Re: Спирачките не реагират
да не си ядосал някой като му спираш на мястото (Счупени стъкла,надрана боя,грес по дисковете,надупкани гуми) все мизерии от такава причина
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина си помисли да не ти има някой зъб това съвсем сериозно! А ръчната по принцип работи ли ти ? Добре е да се види да няма запушен маркуч или тръба някъде.
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Мога да си го обесня само с грес по дисковете.... Някой да не би да иска да те убие

Ръчната ми е перфектна и останах учуден, че не се случи нищо като я опънах. Както казах, всичко се оправи след около 150м. А иначе и двата пъти това се случи като си тръгвах от работа,там си имаме паркинг и всеки си спира на едно и също място от години. Нямам проблеми с никого, че да ми прави мизерийки.Мислех си ,че дори и да имам запушен маркуч, все някой от колелата ще спре или поне ръчната е с жило, там няма как да не хване,нали?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е няма как поне тя да не хване !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ръжда или отлагания някакви по дискове и накладки?
Огледах вчера дисковете,изглеждат ОК, накладките са наполвина изтъркани вече, колата се кара всеки ден. Какво се случва ако има проблеми в спирачната помпа ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А при дърпането на ръчната нещо по-странно да си забелязал ? Нещо по различен начин да се е дърпала ?
Ами не, нищо странно при ръчната. Натеганата е и хваща още като я дръпна.
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Спирачна течност сменял ли си последните 2 години?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
ABS има ли? Ако да - някакви грешки имаш ли из него и четен ли е, работи ли? На нашия Пасат се е сулчвало същото 2-3 пъти (има ABS ITT MK-20) и проблема лъсна в ABS-а, а си имаше и грешки по въпроса с тази ситуация като го четохме после.
Дискове и накладки колкото и да са намазани с грес, колата ще намали поне малко при сериозен натиск на педала.
Ако отзад е с барабани (т.е. Голф-а не е GT, понеже само Голф 3 1.6 101к.с. GT е с дискове отзад, а другите 1.6 101к.с. са си с барабани), не очаквай ръчната да направи нещо осезаемо, докато колата се движи, това е характерно за барабанните спирачки - в движение ръчната почти не се усеща, а на място си задържа колата до такава степен, че да не може да тръгне.

Дискове и накладки колкото и да са намазани с грес, колата ще намали поне малко при сериозен натиск на педала.
Ако отзад е с барабани (т.е. Голф-а не е GT, понеже само Голф 3 1.6 101к.с. GT е с дискове отзад, а другите 1.6 101к.с. са си с барабани), не очаквай ръчната да направи нещо осезаемо, докато колата се движи, това е характерно за барабанните спирачки - в движение ръчната почти не се усеща, а на място си задържа колата до такава степен, че да не може да тръгне.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”