Имам следния проблем с Голф 1.6 16в AUS 2000 - Когато колата работи на място тресе и понякога изведнъж започва да работи на 3 цилиндъра и светва Чекенджин лампата. Прави го понякога и то само като работи на място. Смених свещи и кабели не се оправи. Също така в движение ми светва ЕСП лампата и за части от секундата ми блокира предно дясно колело, след което лампата си стои на таблото. Ако престои през нощта на другия ден лампата вече я няма и всичко започва отначало. Закачвах я на комтютърна диагностика и грешка дава само ЕСП сензора - но нищо за проблема с тресенето и работата на 3 цилиндъра - колата беше на диагностика във Фолксваген в Германия (тъй като живея в Германия). Хора от друг сервиз ме посъветваха да ъпдейт-на ЕЦУ-то но така или иначе никъде не можаха да ми кажат какъв е проблема. Колата е на 140 000 реални километри родена и живяла само в Германия.

Моля дайте мнения и съвети защото само диагностиката във Фолксваген струва 180 евро а да не говорим че за ЕСП сензора ми поискаха 900 евро.

П.С
Дали ЕСП сензора се е прецакал от факта че Голфа се движи лятно време на 18ки?