Здравейте колеги, от няколко дни, след като прибрах лявото огледало, вече подгряването на огледалото не работеше, след като го отворих пак. Някой на който му се е случвало да посъветва решение на проблема. Може би има нещо малко, някакъв дребен проблем, който може да се отстрани лесно, ако пък не, то какво трябва да гледам като го разглобя, разглобява ли се, от къде, как и т.н.. Благодаря предварително. На дясното огледало си работи подгряващото. Бушончето възможно ли е да е изгоряло, при положение, че дясното си работи? Няма логика, но да попитам :)
Още един въпрос. На копчето за огледалата има 4 степени. Едната е за регулиране на лявото огледало, другата за лявото, третата позиция е включено подгряващо. А като го завъртя да сочи към предното стъкло има нещо, което ми прилича като за свиване на огледалата като се загаси двг, така ли е или ако не за какво служи? И като е включено на тази позиция, работи ли подгряването на огледалата?
Благодаря предварително! :)
Пасат Б5.5 не работи подгряващото на огледалото
Re: Пасат Б5.5 не работи подгряващото на огледалото
Подгряването работи тогава, когато е включено - т.е. когато ти е на тази позиция.
Има вариант, като си го прибирал/отварял, да се е откачил или прекъснал някой от проводниците на подгрева.
Сваля се стъклото и се гледа отзад. Не смея да ти давам съвети за твоето, понеже не съм 100% сигурен, че така се отваря.
Моето се сваля като се даде огледалото максимално ляво/дясно, подхваща се края и се "отщраква" от щипките. Подгревът си има две кабелчета с обувчици.
На някои модели има моторизирано прибиране/отваряне на огледалата. Въпросната позиция на джойстика е за това.
Доколкото знам, като го щракнеш там, трябва да се приберат веднага. Прибирането при заключване се програмира от компютъра.
Възможно е, разбира се, да ти е сменян джойстика и да е имало такъв. Или, примерно, да си имал моторизирани огледала и да са сменени.
Има вариант, като си го прибирал/отварял, да се е откачил или прекъснал някой от проводниците на подгрева.
Сваля се стъклото и се гледа отзад. Не смея да ти давам съвети за твоето, понеже не съм 100% сигурен, че така се отваря.
Моето се сваля като се даде огледалото максимално ляво/дясно, подхваща се края и се "отщраква" от щипките. Подгревът си има две кабелчета с обувчици.
На някои модели има моторизирано прибиране/отваряне на огледалата. Въпросната позиция на джойстика е за това.
Доколкото знам, като го щракнеш там, трябва да се приберат веднага. Прибирането при заключване се програмира от компютъра.
Възможно е, разбира се, да ти е сменян джойстика и да е имало такъв. Или, примерно, да си имал моторизирани огледала и да са сменени.
- thewolf
- Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
- Двигател: AVB
Благодаря колега, модела е 2001-ва година, комби 1.9 тди, ако това има значение, но мисля че огледалата би трябвало да се свалят по един и същи начин. Ще изчакам още някой колега да даде съвет за огледалото как се сваля, че да няма после
. Ще пробвам тази позиция за какво е, но като го врътна на нея, нищо не става, хем двг работи. Може би при загасяне на двг автоматично да се прибират? И това ще го пробвам и ще пиша. Много дъжд тука и като тръгвам за работа сутринта дясното има прекрасна видимост, лявото цялото е на капки и е много дразнещо.

- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Аз съм с Б5 като предполагам огледалата са подобни. На моето не работеше подгрева на шофьорското огледало. Погледни под огледалото има 2 гумени тапи. Под тях са винтове, отвиваш и се освобождава пластмасовият капак. Като размърдаш ще имаш достъп до клемите. Виж с уред дали има напрежение 12 волта когато си включил подгрева. Ако "да" измери съпротивлението от същите букси, но първо разкачи идващите от купето кабели. Ако се окаже че подгрева е прекъснат в самото огледало, то последното се продава ново асферично с подгрев и пак синкаво като оригиналното те тука http://www.avto.bim.bg/Stukla-za-ogledala-za-VOLKSWAGEN-PASSAT-ot-2000-do-2005_m659t195.html и на супер цена. Аз си купих от тях и си работи
- thewolf
Здравейте колеги,
направих така, както колегата по-горе описа. Разглобих 2-те болтчета, само че бяха ръждясали и се скъсаха главите
. Огледалото беше тръгнало да се отлепя и се държеше само на горният ляв край, всичко друго е отлепено. По принцип се получи ето това:
Има ли оправия това нещо или подгряващото вече няма да работи, понеже стъклото се е отлепило? В смисъл има ли някакъв начин да го оправя или просто купувам ново огледало ако искам да подгрява? Не съм проверявал дали идват 12 волта до клемите, но щом стъклото се е отлепило от основата си, то мисля, че няма как да подгрява, прав ли съм?
Знам, че са евтини, но не съм в България, трябва да го поръчам от ибей, а им нямам много доверие.
Благодаря предварително!
п.п. ако някой може да ми каже как се сменя това стъкло, в смисъл разглобяването как става, на щипки ли е, цялото огледало ли трябва да се свали или как става?
направих така, както колегата по-горе описа. Разглобих 2-те болтчета, само че бяха ръждясали и се скъсаха главите

Има ли оправия това нещо или подгряващото вече няма да работи, понеже стъклото се е отлепило? В смисъл има ли някакъв начин да го оправя или просто купувам ново огледало ако искам да подгрява? Не съм проверявал дали идват 12 волта до клемите, но щом стъклото се е отлепило от основата си, то мисля, че няма как да подгрява, прав ли съм?
Знам, че са евтини, но не съм в България, трябва да го поръчам от ибей, а им нямам много доверие.
Благодаря предварително!
п.п. ако някой може да ми каже как се сменя това стъкло, в смисъл разглобяването как става, на щипки ли е, цялото огледало ли трябва да се свали или как става?
- marianchev
Колега незнам доколко си сръчен но не ми се вярва да можеш да си поправиш подгрева. Аз опитах да отлепя огледалото от реотана - никакъв шанс.
Махаш захранването и ти остават няколко пластмасови щипки които се огъват назад и освобождават огледалото заедно с подгрева.
Прегледай линка който съм дал по-нагоре в темата. Там има снимки и отзад на огледалото да се ориентираш доколко се разглобява.
Махаш захранването и ти остават няколко пластмасови щипки които се огъват назад и освобождават огледалото заедно с подгрева.
Прегледай линка който съм дал по-нагоре в темата. Там има снимки и отзад на огледалото да се ориентираш доколко се разглобява.
- thewolf
Благодаря колега, аз вчера го разглобих цялото и просто залепих с тиксо старото огледало, докато ми дойде новото. Сега ще го поръчам от България, че тук са "огин" скъпи :)
Колега ти като си го поръча от горепосочения сайт, имаше ли проблеми? В смисъл одраскано на огледалото или някакви такива? Защото понякога се случват такива работи :). Казах на брата да го поръча от там
Колега ти като си го поръча от горепосочения сайт, имаше ли проблеми? В смисъл одраскано на огледалото или някакви такива? Защото понякога се случват такива работи :). Казах на брата да го поръча от там
- marianchev
Никакви забележки нямам. Дойде си прилично опакован и в кутия. Сравнявам топлината чрез допир с другото огледало и не усещам разлика