Колко газ Ви харчат колите:
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
икономия за градско само от кола инжекцион с агу тип инж. тея монота и карбове са лакоми да му се невиди
- Ico_kj
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:икономия за градско само от кола инжекцион с агу тип инж. тея монота и карбове са лакоми да му се невиди
така е колега и моята е моно и в града дава 15/100 газ а извън 8/100 дори веднуж я смукнах на 7.7/100 което ми е и рекорда :)

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Истината е всъщност скрита не в системата на впръскването или в газовата, а в разстоянията, които се изминават на чисто студен автомобил
При разстояния на 1-2км на студен мотор няма кола, която да реализира икономия - без значение дизел, бензин, газ - АГУ или ГИ и т.н.
При разстояния на 1-2км на студен мотор няма кола, която да реализира икономия - без значение дизел, бензин, газ - АГУ или ГИ и т.н.- Ico_kj
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Истината е всъщност скрита не в системата на впръскването или в газовата, а в разстоянията, които се изминават на чисто студен автомобилПри разстояния на 1-2км на студен мотор няма кола, която да реализира икономия - без значение дизел, бензин, газ - АГУ или ГИ и т.н.
и това е вярно колега, за това че при студен двигател си погорва, но аз веднъж направих тест колкото и да не е достоверен пак ми изкара същите литри, на празна бутилка заредих 10 лв приблизително 8,20 литра газ и на загрят двигател карам градско с ограниченията в града, без да я спирам, при което като свърши газта бях изминал приблизително 55 км със тези 8 литра, може да не е много достоверно засичането ми понеже са малко литрите в празната бутилка но само за проба го направих.
- dobri4kiq19
- Автомобил: Pasatt B5
- Двигател: 1.9 TDI AVG
Аз моя 1.8 абс, с най пенсйонерското каране, под 15 литра бензин или газ не-мога го сваля. В добрич няма такова движени, но съдба.
- mupk0
- Контакти:
стефане и типа впръскване играе роля..единият е по-точен и няма такива загуби на студено
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Голямата разлика градско-извънградско, освен от температурата, зависи много и от настройката. В случая, обогатява на ниски натоварвания и обеднява на високи.
- stefan4o
- Контакти:
mupk0 написа:стефане и типа впръскване играе роля..единият е по-точен и няма такива загуби на студено
Ами тогава нека някой с по-прецизна електроника - примерно кола 2007ма година да сподели колко му е разходът на студена кола при къси дестинации.
Нека колегата Одаджийски, който мина от многоточков, нищо, че е фулгруп инжекцион към моно-инжекцион да сподели как е при него.
Предполагам той ще се съгласи с казаното от мен.- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Проблема мисля е че студен мотор, течна фаза в изпарителя, гасиш след километър два, течното излиза в атмосферата и толкоз, заради това мисля че разхода да късо градско е толкова голям в студените дни. Аз съм правил и засичане софийско градско, по неточния метод с допълване на бутилката, но тогава доколкото си спомням за 130км изминати за един ден само в столицата разхода беше 11.5/100км, това пак с моното.
- stefan4o
- Контакти:
Аз визирах съотношението разход студена-разход загряла. Без значение типът двигател и концепция мисля, че в общи линии е еднакво при почти всички коли.
Иначе конкретно при АГУ проблемът наистина е в течната фаза при тези, които палим и караме само на газ. Поне аз съм забелязал такава тенденция при мен. На мен при по-къси дестинации автомобилът ми дава около 15/100, не съм засичал с точност. Разликата от изминаването на студено до работа на отиване 6км и на връщане 3км са според борд компютъра в порядъка на 30-35 процента разлика в разхода.
Иначе конкретно при АГУ проблемът наистина е в течната фаза при тези, които палим и караме само на газ. Поне аз съм забелязал такава тенденция при мен. На мен при по-къси дестинации автомобилът ми дава около 15/100, не съм засичал с точност. Разликата от изминаването на студено до работа на отиване 6км и на връщане 3км са според борд компютъра в порядъка на 30-35 процента разлика в разхода.
Последна промяна от stefan4o на Пет 07 мар 2014 18:55, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Контакти:
При теб нещата са в известна степен по-други. Ти си с ГИ, доколкото помня. При теб леенето на газта в течна фаза просто го няма. Иначе с кола като твоята не е проблем да се постигне 15-16 разход на газ градско.
- mupk0
- Контакти:
stefan4o написа:mupk0 написа:стефане и типа впръскване играе роля..единият е по-точен и няма такива загуби на студено
Ами тогава нека някой с по-прецизна електроника - примерно кола 2007ма година да сподели колко му е разходът на студена кола при къси дестинации.
Нека колегата Одаджийски, който мина от многоточков, нищо, че е фулгруп инжекцион към моно-инжекцион да сподели как е при него.Предполагам той ще се съгласи с казаното от мен.
Фулгруп за мен не е инжекцион,а не и само за мен :) Ако моното и карба бяха голяма работа и икономични до ден днешен щяха да излизат така от завода.А кола която се пали директно на газ...няма да коментирам за разход :Д
А разхода на колегата по-горе с 1.8Т-то е нормален.Прибавяш си 2лв бензин на 100км и готово
- stefan4o
- Контакти:
Че вие реално с ГИ не каране на студено изобщо. Има ли нужда да ги коментираме тия работи? Да не говорим, че в някои по-студени дни половината от визираните тук 2км ги минаваш само на бензин. Тогава какво изобщо спорим и дискутираме? 

- mupk0
- Контакти:
Темата е за разход на газ.Аз с аудито давах 30лв месечно за бензин,сега с мерцедеса 20лв и я чакам колкото да и падне обогатителя и карам на бензин докато прехвърли.Ти тея пари ги даваш също(едва ли по-малко) но караш с течна газ.Тва се опитах да обясня.Но излезеш ли извън града по-приятната кола и икономична такава ще е тази с инжекциона,ако и двете коли са настроени и вървят както трябва.
- stefan4o
- Контакти:
Ако се опитваш да ми обясниш, че Мерцедес Ц200 компресор е по-приятната за каране кола от в случая моята Джета с 1.6 70 коня, то аз се съгласявам веднагически с теб
Ама работата тръгна от завишения в градски условия разход, та мина на приятни за каране на извънградско коли
Ама работата тръгна от завишения в градски условия разход, та мина на приятни за каране на извънградско коли
Върни се в “Автогазови уредби”