Passat b5 1.9 TDI 110к. AFN отказа да запали
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat b5 1.9 TDI 110к. AFN отказа да запали
Здравейте колеги! Карам VW Passat 1.9 TDI 110к. AFN. Тази сутрин отказа да запали.. Върти но не иска да запали.. Винаги е палила от 1-вия път 3-та година я карам сменям само консумативи, общо взето си я гледам като писано яйце и до сега проблеми не е правила. Причината да се обърна към вас е че съм в друг град и трудно мога да се доверя на "майстор". Та бих желал да споделите предложения/съвети от какво може да е и какво бихте ме посъветвали да направя. Предварително Благодаря!
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat b5 1.9 TDI 110к. AFN отказа да запали
Има едно реле, което прави такива мизерии - май 109 беше.
Има вариант да ти е избягала нафтата. Провери дали пръска от тръбичките на дюзите.
Може и от клеморед да е, но е по-малко вероятно.
Освен това може и още 100 неща да са. Трябва да види с компютър дали има грешки и ако има ще се разбере какъв е проблема.
Има вариант да ти е избягала нафтата. Провери дали пръска от тръбичките на дюзите.
Може и от клеморед да е, но е по-малко вероятно.
Освен това може и още 100 неща да са. Трябва да види с компютър дали има грешки и ако има ще се разбере какъв е проблема.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
mshbul написа:Има едно реле, което прави такива мизерии - май 109 беше.
219 е при Пасатеца и е в кутията на компа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След преглед на всички релета се видя че не е от това.. Колата запали като се пусна ток от акумулатора към нафтовата клапа. Сега въпроса ми е клапата ли е за смяна или
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ти като пусна ток до клапана , автоматично по този начин стига и ток до компа . А реле 219 това прави, дава ток на комп-а , а той на клапана . Щом е запалила , значи е добре клапана , което авт. ме навежда ,че или релето е проблема , или кабела до клапана нещо е прекъснат, т.е. релето работи , но не идва ток от компа за клапана ( прекъснат/повреден кабел)
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Той може да е откачил кабела, за да не връща по инсталацията.
Поне аз така щях да направя.
Но не разбирам защо смяташ, че при неоткачен кабел ще стигне захранване до компютъра - ще отиде до пина, който е за това, но не и до захранващия пин или ако е през реле още по-малко пък ще има влияние.
Поне аз така щях да направя.
Но не разбирам защо смяташ, че при неоткачен кабел ще стигне захранване до компютъра - ще отиде до пина, който е за това, но не и до захранващия пин или ако е през реле още по-малко пък ще има влияние.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Ти колега запознат ли си с ел.схемата за да го коментираш колегата какво е написал ???
Просто питам,а не се заяждам
Просто питам,а не се заяждам

-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм конкретно, но имам представа как се правят тези неща и знам, че захранването на една платка няма нищо общо с управляваните изходи, какъвто представлява този, на който подава 12в+ на клапана. И даже и да подадеш + на някой изход няма как да заработи нормално висчко, по-скоро няма да се случи каквото и да е, а другият вариант е да изгори нещо.
Освен това, явно не си забелязал не съм използвал изрази от типа "абе ти луд ли си да твърдиш такива неща", а съм попитал, допускайки, че може да има вариант, който не си представям и бих искал да науча за него.
Такъв вариант би могъл да бъде, че не компютърът а директно реле 219 пуска 12в на този клапан от същия пин, от който пуска 12в на компютъра да го информира, че си някое задкормилно е завъртяло ключа.
Освен това, явно не си забелязал не съм използвал изрази от типа "абе ти луд ли си да твърдиш такива неща", а съм попитал, допускайки, че може да има вариант, който не си представям и бих искал да науча за него.
Такъв вариант би могъл да бъде, че не компютърът а директно реле 219 пуска 12в на този клапан от същия пин, от който пуска 12в на компютъра да го информира, че си някое задкормилно е завъртяло ключа.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Кабела от компа до клапана е директен.Затова колегата samo_pechka е написал с точност къде трябва да се погледне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След разглобяване на релета, компютри, кабели какво ли не.. се оказа някакъв замърсен кабел към компютъра който след почистването му колата запали..
Върни се в “Дизелови агрегати”