Passat B5 - данък
Passat B5 - данък
Здравейте ! Искам да си купя Passat 1.6 101 коня и искам да ви попитам влиза ли този мотор в по-евтината тарифа за пътният данък за под 74 киловата ?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Аз не си купих такъв точно защото не влиза; но четох, че колеги са минавали, и дори са спорили, и са им връщали - рaзтърси се, и ще намериш.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 21 ное 2006 8:50, променено общо 1 път.
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И как ги правите тези регистрации? На мен ми искаха големия талон, а там всичко си пише.
Като нямаш кирилица, има KREDOR
mod edit: Sunny
Благодаря Sunny, не знаех какво е "KREDOR". сега знам! това е "Service Unavailable"
Като нямаш кирилица, има KREDOR
mod edit: Sunny
Благодаря Sunny, не знаех какво е "KREDOR". сега знам! това е "Service Unavailable"
Последна промяна от kbot на Чет 04 яну 2007 21:32, променено общо 1 път.
Точно!ArturDent написа:Декларирай го като 74 kW и да не ти пука. В данъчното са пълни профани.
Аз лично имам TDI 110 к.с., но в данъчното го регистритрах като TDI - 90 к.с. (има такава модификация). Та спокойно можеш да "пропуснеш" при регистрация Т-то

Трябва да потърсиш съответния подход. Аз в моето данъчно го намерих.kbot написа:(sorry linux bez cirilica)
I kak gi pravite tiya registracii? Na men mi iskaha "Golemiya talon", a tam vsichko si pishe!
Като за начало опитай - "...ами не го нося" (големия талон). Откровенно казано НЕ СИ ДЛЪЖЕН ДА ГО ПРЕДСТАВЯШ. То за това е декларация - техен проблем си е да проверяват верността на декларираното от теб. Но не е добре да се заяждаш. Ако това не мине, а ти много държиш да ги минеш тогава търси "подход". Иначе колата си има и катализатор, така че данъка все пак пада с 50% мисля